FC Utrecht supporters superieur op Anfield Road 2010-2011

Описание к видео FC Utrecht supporters superieur op Anfield Road 2010-2011

15 december 2010

LIVERPOOL - FC Utrecht heeft zich woensdagavond in de laatste groepswedstrijd in de Europa League goed staande gehouden bij het befaamde Liverpool: 0-0. De ploeg van trainer Ton du Chatinier sloot evenwel het avontuur in poule K af zonder zege op de laatste plaats.
Het uitvallen van spits Ricky van Wolfswinkel, met een schouderblessure, was een flinke domper op een sfeervolle avond op Anfield.

Du Chatinier diende zijn opstelling op de dag van de wedstrijd nog op twee plaatsen te wijzigen. Reservedoelman Khalid Sinouh moest zijn zeldzame basisplaats afstaan vanwege een hamstringblessure.

Michel Vorm

Daardoor mocht eerste man Michel Vorm alsnog zijn opwachting maken. Verdediger Alje Schut viel door acute buikgriep weg. Sander Keller was zijn vervanger. Jacob Lensky, Nana Asare en Frank Demouge waren al thuis gebleven wegens (kleine) blessures.

Liverpool, al zeker van de groepszege, trad aan met een veredeld tweede elftal, nog wel met Ryan Babel in het basisteam. Dirk Kuijt begon tegen zijn oude club op de bank.

''Het mag dan misschien een B-team zijn, dit elftal zou in de eredivisie zeker niet misstaan'', liet Du Chatinier vooraf weten. Kuijt kwam in de slotfase nog wel het veld in.

Geweldige sfeer

De trainer van FC Utrecht genoot van de geweldige voetbalatmosfeer op Anfield, niet in de laatste plaats door de fanatieke steun van enkele duizenden fans uit de Domstad.

''Ze zijn met bussen, vliegtuigen en boten hier naartoe gekomen. Alleen daarom al moeten we een goede wedstrijd willen spelen'', sprak Du Chatinier welgemeend.

De eerste helft leverde echter niet veel doelgevaar op. In de negende minuut was Milan Jovanovic dicht bij een doelpunt. Zijn vlammende schot vloog via doelman Vorm en de lat over het Utrechtse doel.

De bezoekers beleefden voor de rust nog wel twee vervelende momenten met verdediger Mihai Nesu en aanvaller Ricky van Wolfswinkel.

Gelijkwaardig

De laatste moest op slag van rust uitvallen met een pijnlijke schouderblessure nadat hij ongelukkig was neergekomen na een luchtduel. Nesu kreeg een aanslag van Eccleston te verwerken. Met geel kwam de aanvaller van de thuisploeg er genadig af.

Ook na de rust was FC Utrecht vrijwel gelijkwaardig aan het ongeslagen Liverpool. Grote kansen deden zich evenwel opnieuw niet voor aan beide kanten. Daardoor bleef Liverpool ook in de zevende thuiswedstrijd tegen een Nederlandse ploeg ongeslagen.