3 adımda kekemelikten kurtulun.

Описание к видео 3 adımda kekemelikten kurtulun.

   • 3 adımda konuşma heyecanını nasıl yen...  
   • Diyafram nefesiyle yorulmadan konuş. ...  
   • Diksiyon günlük egzersiz rehberi. Güz...  
   • Tekerleme ile diksiyonunu düzelt.  Zo...  
   • Hızlı konuşma nasıl düzelir? Evde dik...  
Bu sorun sadece kekemeleri ilgilendiriyormuş gibi görünse de, aslında herkesin ilgilenmesi gereken önemli bir konu. Bu sorun ve çözüm yolları aklınızın bir köşesinde bulunsun. Siz kekeme olmasanız bile, çevrenizde, ailenizde, arkadaşlarınızda bu sorunu yaşayan kişilere önerebileceğiniz birkaç bilgi sizde saklı kalsın.
Arada bir hepimiz konuşurken zaman zaman hatalar yapabilir, seslerin yerini karıştırabilir, cümlede yanlış yerde durup, uygunsuz vurgu veya tonlamalar yapabiliriz. Dilimiz sürçer. Ancak konuşmanın akışında sıkça bölünmeler yaşandığında dinleyiciler tarafından daha çok dikkat çeker. Bu konuşma bozukluğu çocukluk yaşlarında başlayıp, tedavi edilmediğinde ciddi bir sorun haline gelir.
Kekemelik, konuşmadaki akıcılığın bozulması, konuşmaktan çekinme, konuşurken hata yapmaktan korkma gibi psikolojik durumlar ve vücudun çeşitli yerlerinde oluşan tikler, konuşmadaki uzatmalar, tekrarlar ve duraklamalarla kendini gösterir. Kekemeler genelde konuşmaktan kaçınır, ya da konuşmaya başlangıçta ya da devam ederken kendilerini yoğun stres altında hissederler. Konuşma sırasında vücudun çeşitli bölgelerinde de tikler meydana gelir. Çocukluk döneminde bu sorunu aşmak daha kolaydır. Özellikle 7 yaşına kadar görülen kekemeliklerde ailelerin de desteğiyle sorun aşılabilir.
Asıl sorun 7 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Çünkü kekeme olan çocuk, konuşmasındaki bozukluğun farkına varıp bu duruma bir takım psikolojik tepkiler vermeye başlıyor. Bu da az önce söylediğim gibi konuşmaktan çekinme, konuşurken hata yapma ve tik edinme gibi belirtilere neden oluyor.
Hele bir de buna alay etme, acele ettirme, konuşurken gözlerine değil de dudaklarına bakma gibi çevre baskısı eklendiğinde konuşma bozukluğu aşılması güç bir sorun haline geliyor.
While this problem may seem like it only concerns stutterers, it's actually an important issue that everyone should be concerned about. Keep these problems and solutions in a corner of your mind. Even if you do not stutter, keep some information that you can recommend to people who have this problem in your environment, family and friends.
From time to time, we may all make mistakes, misplace sounds, stand in the wrong place in a sentence, and make inappropriate emphasis or intonation while speaking. Our tongue slips. However, when there are frequent interruptions in the flow of the speech, it draws more attention from the audience. This speech disorder starts in childhood and becomes a serious problem if left untreated.
Stuttering is manifested by psychological conditions such as deterioration of fluency in speech, fear of making mistakes while speaking, and tics occurring in various parts of the body, prolongation, repetitions and pauses in speech. Stutterers often avoid speaking, or feel under intense stress at the beginning or while continuing to speak. Tics also occur in various parts of the body during speech. It is easier to overcome this problem in childhood. Especially in stuttering seen up to the age of 7, the problem can be overcome with the support of families.
The real problem occurs after the age of 7. Because the child who stutters becomes aware of the disorder in his speech and starts to give some psychological reactions to this situation. This, as I just said, causes symptoms such as refrain from speaking, making mistakes while speaking, and ticking.
Speech disorder can become a difficult problem to overcome, especially when environmental pressure is added to it, such as teasing, rushing, and looking at the lips, not the eyes, while speaking. #kekemelik #stuttering #güzelkonuşma

Комментарии

Информация по комментариям в разработке