کتاب صوتی خداوند الموت (حسن صباح) - نویسنده پل آمیر - ترجمه ذبیح الله منصوری - فصل ششم

Описание к видео کتاب صوتی خداوند الموت (حسن صباح) - نویسنده پل آمیر - ترجمه ذبیح الله منصوری - فصل ششم

نام کتاب : خداوند الموت
فصل ششم : کیش باطنی الموت چگونه بوجود آمد ؟
نویسنده : پل آمیر
ترجمه : ذبیح الله منصوری
گوینده : hesam sunny
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
خداوند الموت :
خداوند الموت کتابی است نوشتهٔ نویسنده‌ای فرانسوی به نام پل آمیر و با ترجمهٔ فارسی ذبیح‌الله منصوری. موضوع کتاب نهضت حسن صباح است. ترجمه این کتاب به دلیل اقتباس‌های مترجم مورد انتقادهای زیادی قرار گرفته است.

الموت منطقه ای واقع در جنوب غربی دریای مازندران بود که منطقه ای کوهستانی بشمار می آید و در دنیای قدیم یکی از مراکز بزرگ داروسازی بشمار میرفت.

حسن صباح که در الموت زندگی میکرد یک آریایی نژاد محسوب میشد و پیروانش اسم او را بدون علی ذکره السلام بر زبان نمی آوردند و همچنین او را خداوند الموت مینامیدند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
حسن صباح :
حسن صباح یا خداوند الموت در واقع رهبر و امام فرقه “باطنی” شمرده میشد. فرقه باطنی فرقه ای از مذهب اسماعیلیه است که مثل تمام شیعیان، علی بن ابیطالب را امام اول میدانست و فرزندان او را تا امام جعفر صادق امام میشمرد. ولی بعد از امام جعفر صادق عقیده داشت که پسرش اسماعیل امام است، نه پسر دیگرش امام موسی کاظم. دوران قدرت الموت از قیامت القیامه یعنی سال ۱۱۶۴ میلادی زمانیکه کیش باطنی آشکارا خود را معرفی نمود و جنگ کرد، شروع شد، و هنگام حمله هلاکوخان خاتمه یافت، یعنی ۹۵ سال دوران قدرت باطنی ها طول کشید.

کتاب خداوند الموت، توسط مترجم مشهور ایرانی ذبیح الله منصوری به زبان فارسی ترجمه شده است. ذبیح الله منصوری مینویسد: “برداشتی که در این کتاب از نهضت حسن صباح شده، غیر از آن است که تا امروز در کتب دیگر راجع به فرقه اسماعیلیه نوشته اند و از آنچه نویسنده این کتاب میگوید چنین استنباط میشود که نهضت حسن صباح، فقط یک نهضت مذهبی نبوده و آن مرد میخواسته که ایران را از تحت سلطه خلفای عباسی یا کسانی که از سلاطین و امرای محلی ایران بودند اما از خلفای عباسی گوش شنوا داشتند، برهاند.

نویسنده این کتاب پل آمیر در بخش پایانی میگوید:

با اینکه دوره قدرت الموت بیش از ۹۵ سال طول نکشید زبان فارسی بوسیله باطنی ها خیلی توسعه یافت و زبان عربی را عقب زد و در ایرانیان حس مناعت ملی که قرن ها خوابیده بود بیدار گردید.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке