Adım Adım Özet Nasıl Yazılır?

Описание к видео Adım Adım Özet Nasıl Yazılır?

Özet Nasıl Yazılır? Aylar süren sıkı bir çalışmadan sonra akademik makalenizi yazmayı bitirdiğinizde, makaleniz için bir de özet hazırlamanız gerekir. Yazınızı özetleyeceği ve makalenizi temsil edeceği için onun kusursuz olmasını istersiniz, öyle değil mi? Şanslısınız, şimdi en iyi özetin nasıl yazılacağı hakkında bazı ipuçları paylaşacağız, bu yüzden tüm dikkatinizi bize verin!
Resim: ŞİMDİ SONRA
Zaman Bilgileri:
Uyulması gerekenleri öğrenin 0:55
Doğru özet türünü seçin 1:42
Okur kitlenizi göz önünde bulundurun 3:27
Araştırmanızın önemini açıklayın 4:10
Problemi ve yöntemlerinizi açıklayın 4:45
Kopyala-yapıştır yapmaktan kaçının 5:19
Özetinizi iyi düzenleyin ve mantıklı olmasına dikkat edin 6:15
Anahtar ifadeler ve sözcükler kullanın 7:49
Özetleyin 7:49
Düzeltme ve redaksiyon 8:18
Müzik: https://www.youtube.com/audiolibrary/...
Özet:
Özeti dergide yayımlanmak üzere ya da konferansa, hibeye veya bir iş projesine başvurmak için de yazıyor olsanız, uzunluğu ve yazım stili hakkında uymanız gereken kurallar var mı öğrenin.

Konu özet türleri olduğunda, karşınızda 2 seçenek vardır; betimleyici ve bilgilendirici. Genelde betimleyici özetler daha kısa makaleler için, bilgilendirici olanlar ise daha uzun ve teknik detaylarla dolu makaleler için yazılır.

Aynı alanda uzman akademisyenler kullandığınız terimleri ve aktarmak istediğiniz fikirleri kolayca anlayabilecekken, uzmanlık alanları farklı olan okuyucular karmaşık kavramları muhtemelen anlamayacaklardır.

Özeti yazma aşamasına geçtiğinizde, araştırmanızın önemini okuyucularınıza anlatmak için değinmeniz gereken 4 temel nokta vardır.

Araştırmanızın kapsamını tanımlamak gerçekten çok önemlidir. Ayrıca araştırmanızın önemli bir savının ya da gerekçesinin olması zorunludur ve özette buna mutlaka değinmeniz gerekir.

Özetiniz bağımsız bir yazı olmalı ve alakasız cümlelerin bir derlemesi olmamalıdır.

Ne kadar kısa olması gerekirse gereksin, özetiniz klasik kompozisyon modeline göre yazılmalı, giriş gelişme ve sonuç bölümlerine sahip olmalıdır.

Okuyucu adaylarınızın araştırmanızı milyonlarca yayım arasından bulabilmesini istiyorsanız, özetinize 5 ila 10 arası anahtar ifade ve sözcük eklemek mutlaka yardımcı olacaktır.

Bilgilendirici bir özet, araştırmanın hangi cevapları bulmanıza yardım ettiğini ve bu cevapların asıl gerekçenizi destekleyip desteklemediğini açıklamalıdır.

Özetinizi dilbilgisi ve yazım hataları açısından birkaç kez kontrol edin ve doğru bir şekilde düzenlemeyi de unutmayın. Başka birine kontrol ettirmeniz de fena olmaz.

___

Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr

Комментарии

Информация по комментариям в разработке