Logo video2dn
  • Сохранить видео с ютуба
  • Категории
    • Музыка
    • Кино и Анимация
    • Автомобили
    • Животные
    • Спорт
    • Путешествия
    • Игры
    • Люди и Блоги
    • Юмор
    • Развлечения
    • Новости и Политика
    • Howto и Стиль
    • Diy своими руками
    • Образование
    • Наука и Технологии
    • Некоммерческие Организации
  • О сайте

Скачать или смотреть Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar | 60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர்

  • நான் நகுல் | Naan Nakul
  • 2021-09-04
  • 458
Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar |  60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர்
  • ok logo

Скачать Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar | 60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர் бесплатно в качестве 4к (2к / 1080p)

У нас вы можете скачать бесплатно Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar | 60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர் или посмотреть видео с ютуба в максимальном доступном качестве.

Для скачивания выберите вариант из формы ниже:

  • Информация по загрузке:

Cкачать музыку Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar | 60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர் бесплатно в формате MP3:

Если иконки загрузки не отобразились, ПОЖАЛУЙСТА, НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если у вас возникли трудности с загрузкой, пожалуйста, свяжитесь с нами по контактам, указанным в нижней части страницы.
Спасибо за использование сервиса video2dn.com

Описание к видео Sanskrit name of 60years cycle followed in Hindu and Mayan calendar | 60 ஆண்டுகளின் சமஸ்கிருத பெயர்

The 60-year cycle of the Tamil Calendar is followed in Tamil Nadu and all over the India as a traditional calendars, with the same name and sequence of years.
Its original reference is to be found in Surya Siddhanta, which Varahamihirar to be the most accurate of the then current theories of astronomy.
After the completion of sixty years, the calendar starts a new with the first year. The Vakya or Tirukannitha Panchangam (the traditional Tamil manual for astronomy) outlines this sequence.
Hindu and Mayan calendars only has full reference of prabanjam creation and destroying time.
The following list represents the current 60-year cycle of the Tamil calendar year:
01. Prabhava | 02.Vibhava | 03.Sukla | 04.Pramodhoodha | 05.Prachorpaththi | 06.Aangirasa | 07.Srimukha | 08.Bhava | 09.Yuva | 10.Thaadhu | 11.Eesvara | 12.Vehudhanya | 13.Pramathi | 14.Vikrama | 15.Vishu | 16.Chitrabaanu | 17.Subaanu | 18.Thaarana | 19.Paarthiba | 20.Viya | 21.Sarvajith | 22.Sarvadhari | 23.Virodhi | 24.Vikruthi | 25.Kara | 26.Nandhana | 27.Vijaya | 28.Jaya | 29.Manmatha | 30.Dhunmuki | 31.Hevilambi | 32.Vilambi | 33.Vikari | 34.Sarvari | 35.Plava | 36.Subakrith | 37.Sobakrith | 38.Krodhi | 39.Visuvaasuva | 40.Parabhaava | 41.Plavanga | 42.Keelaka | 43.Saumya | 44.Sadharana | 45.Virodhikrithu | 46.Paridhaabi | 47.Pramaadhisa | 48.Aanandha | 49.Rakshasa | 50.Nala | 51.Pingala | 52.Kalayukthi | 53.Siddharthi | 54.Raudhri | 55.Thunmathi | 56.Dhundubhi | 57.Rudhrodhgaari | 58.Raktakshi | 59.Krodhana | 60.Akshaya

தமிழ் நாட்காட்டியின் 60 ஆண்டு சுழற்சி தமிழ்நாடு மற்றும் இந்தியா முழுவதும் ஒரு பாரம்பரிய நாட்காட்டி பின்பற்றப்படுகிறது, அதே பெயர் மற்றும் தொடர் வரிசை. அதன் அசல் குறிப்பு சூரிய சித்தாந்தத்தில் காணப்படுகிறது, இது வராஹமிஹிரர் தற்போதைய வானியல் கோட்பாடுகளில் மிகவும் துல்லியமானது.
அறுபது ஆண்டுகள் நிறைவடைந்த பிறகு, நாட்காட்டி முதல் வருடத்துடன் புதியதாகத் தொடங்குகிறது. வாக்யா அல்லது திருக்கண்ணிதா பஞ்சாங்கம் (வானியலுக்கான பாரம்பரிய தமிழ் கையேடு) இந்த வரிசையை கோடிட்டுக் காட்டுகிறது.
இந்து மற்றும் மாயன் நாட்காட்டிகளில் பிரபஞ்சம் உருவாக்கம் மற்றும் நேரத்தை அழிப்பது பற்றிய முழு குறிப்பு மட்டுமே உள்ளது.
பின்வரும் பட்டியல் தமிழ் நாட்காட்டி ஆண்டின் தற்போதைய 60 ஆண்டு சுழற்சியைக் குறிக்கிறது:

பிரபாவ | விபவ | சுக்ல | பிரமோதூத | பிரசோற்பத்தி | ஆங்கிரச | ஸ்ரிமுக்ஹா | பாவ | யுவ | தாது | ஈஸ்வர | வேஹுதான்ய | பிரமாதி | விக்கிரம | விஷு | சித்ரபானு | சுபானு | தாரண | பார்த்திப | விய | சர்வஜித்| சர்வதாரி | விரோதி | விக்ருதி | கர | நந்தன | விஜய | ஜெயா | மன்மத | துன்முகி | ஹேவிளம்பி | விளம்பி | விகாரி | சார்வரி | பலவா | சுபக்ரித் | சொபக்ரித் | குரோதி | விசுவாசுவ | பரபாவ | பிலவங்க | கீழாக | சாம்ய | சாதாரண | விரோதிக்ரித்து | பரிதாபி | பிரமாதிச | ஆனந்த | ராக்ஷச | நல | பிங்கள | காளயுக்தி | சித்தார்த்தி | ராவ்திரி | துன்மதி | துந்துபி | ருத்ரோத்காரி | ரக்டக்ஷி | குரோதன | அக்ஷய

Комментарии

Информация по комментариям в разработке

Похожие видео

  • О нас
  • Контакты
  • Отказ от ответственности - Disclaimer
  • Условия использования сайта - TOS
  • Политика конфиденциальности

video2dn Copyright © 2023 - 2025

Контакты для правообладателей [email protected]