TIP OKUMAK MANTIKLI MI 🩺 BURS VEREN KURUMLAR 💊 EV mi - YURT mu 💉 YKS Tercihleri 2024

Описание к видео TIP OKUMAK MANTIKLI MI 🩺 BURS VEREN KURUMLAR 💊 EV mi - YURT mu 💉 YKS Tercihleri 2024

Dr. Yaşar Nurullah Kanalından Hepinizi Selamlıyoruz Dostlar🤗
Bu videoda tıp fakültesi öğrencisinin eğitim ve yaşam kılavuzu kitabından öğrendiklerimi ve kendi öğrencilik tecrübelerimi sevgili arkadaşlarımla paylaşmaya çalıştım.
📚 Kitabı almak isteyenler için: (reklam almadım tabi, sadece işini kolaylaştırmak için ekledim:)
https://www.guneskitabevi.com/Tip-Fak...

VİDEONUN ÖZET METNİ:
📚1. Sizi tedirgin edecek ve korkutacak - çok zor, kalacağız, bitiremeyeceğiz vs. gibi tıp eğitimi konulu şehir efsanelerine inanmayın. Ortalama çabayla ucundan bitirirsiniz, %40 üzeri uzatıyor zaten, en fazla 1-2 yıl uzatırsınız. En zor tıpta bile mezun olma yüzdesi %95'tir. Yani kazandıysan, bitirirsin de. Lisede bir haftalık dersi, tıptayken 1 saatte görüyorsun. Tıptayken 1 aylık dersi Tus tayken bir saatte görüyorsun :)

📚2. Yabancı bir kaynakta: tıp okumayı yangın söndürücüden su içmeye benzetir. Su sizin nefes alamayacağını basınçta akar ve bu yoğunlukta akan sudan boğulmadan ola bildiği kadar su içmeyi öğrenmelisiniz. Yoğun Bilgi Bombardımanı ile mücadele ve kontrol için öğrenme stratejileri geliştirmeniz lazım. Genellikle en çok kabul görmüş çalışma şekli - özet notlar çıkarmaktır.
Ben buna Her kitabın, notun, slaydın sıkarak suyunu çıkarmak diyorum ;)

📚3. STRESİN azı Yarar, Çoğu Zarar!
Az stres motivasyon verir, çok stres beynin performansını düşürür. İlk iki hafta zaten kimse bir şey anlamıyor ve korkuyor. Geçecek endişe etmeyin.

📚4. Okulun Başlarındayken fakültenizi Ziyaret edin. Bi gezin binayı, kampüsü, polleri, bir ameliyathaneye göz atın. Bazı hocalar tıp birleri alıyor cerrahiye. Onlarla girin. Sadece izleyici olarak boş bir günde bir pol de takılın. Tıp kitap evlerini bi ziyaret edin. Online da olur. Gaza gelip pahalı kitapları toplu almayın, çoğunu kullanmayabilirsiniz. Sadece inceleyin, zamanla önemli olanlar zaten alınacak. Üst dönemlerden arkadaş edinip 6 yıl sürecek bir film hakkında Kısa fragman isteyin. Süreci ve yaşadıklarını anlatsınlar. Bizim okulda çömez-paçoz olayı vardı, çok iyi bir sistem. Sıra numarasına göre yapabilirsiniz. Kısacası Edinilmiş tecrübeler çok önemli unutmayın!

📚5. TIP ve İNGİLİZCE
Tıptaki gelişmelerin nerdeyse %100 ü Amerika ve Avrupadan Ülkemize geliyor. Tıbbi makalelerin de hepsi ingilizce. Kongre, kurs, eğitim, staj vs hepsi için gerekli. Tc de bir hekimin İngilizce olmadan ilerlemesi ve kendini güncel tutabilmesi mümkün değildir.

📚6. ÖĞRENCİ EVİ ve YURT
Öğrenci işleri ve üst dönemlerden kalacak yerle ilgili net bilgiler edinin. Bazı çalışmalarda taşınmak boşanmak, evlenmek, dogurmak vs kadar stresli bir olaydır diye gösterilmiş. Yanlış yere yerleşirseniz sonra tanışmak konsantrasyonu kötü etkileyecektir.
Kesin okula yakın olsun, uzak ama konforlu da olsa olmaz, önce yakın çünkü tıpçının zamanı önemli. Araçları, ulaşımın süresini vs iyi hesaplayın. Yurt veya ev arkadaşınızın tıpçı olması önemli. Sigara içmeyen ve tanıdıgınız bir arkadaşın olmaları önerimdir.
Yeni gelen her kesi özel yurtlar çok uçuk fiyatlara hemen imza almaya kalkıyorlar. Acele etmeyin iyice gezip araştırın.
Özelte - ilk 3 seneyi Okula yakın Kyk yurdunda tıpçı arkadaşlar kalmak en idealı, en iyisi 😃 (stajyerken eve geçile bilir)

7. 📚ÖĞRENCİ BESLENMESİ
Açısından bence sabah kahvaltılıkları hazır alın, sağlıklı şekilde evde yapın(bal, ceviz, zeytin, peynir, 2 yumurta vs),
öğle yemeklerini okul yemekhanesinde yeyin.
Akşam yemegini de evinize en yakın bi ev yemekleri yapan bir lokanta ile indirimli ankaşın, her akşam belli saatte kapınıza getirsinler. Böylece çok uğraşmazsınız.
He ben iyi yemek yaparım diyorsanız o ay 😃
Yemek alışverişlerinizi de haftalık yapmanız size zaman kazandırır.
Faasfooddan uzak durun, her lezzetli olan sağlıklı değildir.

📚8. BURSLAR ve HARÇLAR
Eskiden daha kolaydı, şimdi zor, hele yabancı uyruklular için imkamsız gibi.
KYK kredi de olsa alın, yurdun yanında. Unilerin yemek vs bursları oluyor, takip edin.
Olduğunuz şehirdeki sağlık vakıflarını sorun, üst dönemler bilir, vakfa gidin, başvurun.
Türk Kardiyoloji derneği vs dernekleri takip edin, az da olsa veriyorlar. Burs dilekçesi, maili vs yazarken sizi çaresiz, zavallı ve çaresiz göstermesinden daha çok başarılarınızı, planlarınızı anlatan, özgüvenli bir yazı olsun. Sempati, farkındalık ve edebi olmayan bir başvuru muhtemelen kabul edilmeyecektir. Başarılı olacağım, ben de ilerde ihtiyacı olan öğrencilere sizin gibi destek olacağım gibi inandırıcı vaatler verin. Burs aldıgınız kurum ve kişilerin dönem dönem ziyaret edin, durumunuzu, başarılarınızı bildirin. İnanın bu onlarda ne kadar iyi bir iş yaptıklarını hissettirecek.
Zaman planlaması yapın, Zamanı yönetmek hayatı yönetmektir
Tıpta başarılı olmak için zaman yönetimini bilmek zorundasın.

TIP OKUMAK MANTIKLI MI 🩺 BURS VEREN KURUMLAR 💊 EV mi - YURT mu 💉 YKS Tercihleri 2024

Bize Ulaşmak İstersen;
Mail: [email protected]
Dr. Yaşar Nurullah Instagram : dr.yasarnurullah
Dr. Rabia Nurullah Instagram : dr.rabiaanurullah

Комментарии

Информация по комментариям в разработке