İK'cıların problemlerini çözen girişim: Kolay İK

Описание к видео İK'cıların problemlerini çözen girişim: Kolay İK

Türkiye’de şirketlerin dijitalleşme süreci 2010 yılından sonra pazar yerlerinin oluşması ve mobil uygulamaların artması ile başladı. Bankacılık sektörü bu işin öncüsü olduğunda pek çok şirket işlerini dijitalleştirebileceğini fark etti. Ancak şirketlerin dijitalleşme yatırımı yaptıkları departmanlar arasında İK pek yer almıyordu. Bu dönemde Çağlar Yalı, Tunca Üçer ve Hakan Özer, gerek kendi gözlemleri gerekse çevrelerindeki kişilerin deneyimlerinden yola çıkarak İK’nın dijitalleşmesi için 2015 yılında Kolay İK’yı kurdu.

İK departmanının neden dijitalleşmesi gerekiyordu?

Çünkü İK departmanlarının çalışma şartları kolay değil. Önlerindeki çok da iyi olmayan ekranlarda, onlarca Excel tablosu ve yüzlerce operasyonel işle uğraşıyorlar. Bu programlar da elle giriş yapılan dolayısıyla hata payı yüksek, emek ve zaman kaybına neden olan geleneksel yöntemler. İşte Kolay İK, bu işleri kolaylaştırarak hata payını azaltmayı ve çalışanların daha katma değerli işlere odaklanmasını hedefliyor.

Kolay İK’nın hizmetleri

Kolay İK, şirketlerin kariyer sayfalarını oluşturması ve çalışanların işe alım sürecinden itibaren tüm insan kaynakları süreçlerinin dijital ortamda, uçtan uca yönetilmesini sağlıyor. Kolay İK’nın hizmetleri arasında çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş, prim, avans ve harcamaların takibi, performans değerlendirme, eğitim, takvim, vardiya ve zimmetlerin yönetimi, işe alım ve aday takip sistemi gibi temel İK süreçlerinin yanı sıra İK Danışmanlığı ve Bordro Hesaplama Hizmetleri gibi şirketlere özel sunulan hizmetler de bulunuyor.

Rakamlarla Kolay İK

2015 yılında kurulan Kolay İK, Türkiye’de SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu.
Kolay İK günümüzde 19 ülkede, 2 binden fazla şirkette 4.500’den fazla İK yöneticisi ve 180 binden fazla çalışan tarafından 6 dil seçeneğiyle kullanılıyor.
3 kişiyle yola çıkan Kolay İK ekibi günümüzde 71 kişi.
Kolay İK, kurulduğu yıldan itibaren her yıl istikrarlı bir büyüme grafiği yakaladı.
Şirket 2023 yılında da bir önceki yıla göre iki kat büyüdü.

2024 yılı ve önümüzdeki dönem hedefleri

2024 yılına dört kat büyüme hedefiyle giren Kolay İK, bu hedef doğrultusunda yurt içi ve yurt dışı satış operasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.
Şirket bu hedefe ulaşmak için ülke sayısını artırmaktan ziyade, ikinci bir ülkede pazar lideri olmayı planlıyor. Bu doğrultuda hedef, 2024 yılı içerisinde Avrupa’daki bir ülkede fiziksel olarak operasyona başlamak ve 3 yıl içinde o ülkede pazar lideri olmak.

2024 yılında ayrıca;

Puantaj ürünü yenilenecek.
Bordro hizmetleri genişletilecek.
Birçok ürüne yapay zeka entegre edilerek verimlilik artırılacak.
Tüm ürünlere İK analitiği entegre edilecek. Bu sayede kullanıcılar daha verimli ve bilgiye dayalı kararlar alabilecek.

Bugüne kadar alınan 5 yatırım

Kolay İK ilk yatırım sürecini kurulduğu yıl olan 2015’te Galata Business Angels’tan 200 bin TL yatırım alarak tamamladı.
2016’da Galata Business Angels, YT Venture Partners, EGİAD, Rolf Schrömgens ve Kıvanç Onan’dan 450 bin dolar yatırım aldı.
Üçüncü tur yatırımı 2017 yılında Almanya merkezli Monkfish Equity’den alınan 1 milyon dolar yatırım ile sonuçlandı.
2019 yılında Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 500 bin dolarla katıldığı yaklaşık 1,3 milyon dolarlık yatırım turu tamamlandı.
Beşinci ve son olarak 2022 yılında Eksim Ventures liderliğinde, Gözde Tech Ventures, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Galata Business Angels’ın katılımıyla 1,9 milyon dolarlık bir yatırım alındı.

Web: https://egirisim.com/
Twitter:   / egirisim  
Instagram:   / egirisim  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке