NAC - NEC Play-offs 2008 0-1 samenvatting

Описание к видео NAC - NEC Play-offs 2008 0-1 samenvatting

N.E.C. in UEFA Cup!
Uitgegeven op 18 mei 2008 16:20
Door het winnen van de Play-offs speelt N.E.C. volgend seizoen in de UEFA Cup en speelt het voor de derde keer in de 108-jarige clubhistorie Europees voetbal! Dat hoogtepunt wordt op dit moment groots gevierd op de Goffertweide nabij het McDOS Goffertstadion, waar de wedstrijd ook live op groot scherm werd uitgezonden. De huldiging van de spelers zal omstreeks 18:30 uur plaatsvinden. De laatste keer dat de ploeg dit deed was in 2003 toen Jarda Simr N.E.C. in de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk naar de vijfde plaats en UEFA Cup voetbal schoot. N.E.C. werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Poolse kampioen Wisla Krakow (twee keer 2-1 verlies).

Ook in 1983 speelde N.E.C. Europees voetbal. In de Europacup II, het toernooi voor bekerwinnaars, schakelde N.E.C. eerst de Noorse club Brann Bergen uit waarna in de tweede ronde de legendarische wedstrijden tegen FC Barcelona volgden. Thuis verloor N.E.C. 2-3 na 2-0 voorgestaan te hebben, in Barcelona won de Spaanse grootmacht met 2-0. N.E.C. plaatste zich overigens voor het Europacup II toernooi doordat Ajax de beker won ten koste van N.E.C. en ook landskampioen werd.

Loting
Wie N.E.C. in 2008 in de eerste ronde van het toernooi treft, wordt duidelijk bij de loting op 29 augustus in Monaco. De speeldata zijn al wel bekend: de eerste ronde wordt gespeeld op 18 september en 2 oktober.