Aile Hekimi Olmak | Aile Hekimliği Hakkında Bilinmeyenler

Описание к видео Aile Hekimi Olmak | Aile Hekimliği Hakkında Bilinmeyenler

Aile Hekimliği hakkında merak edilenler...

Ülkemiz, 2005 yılında Aile Hekimliği Sistemi ile tanıştı. 2010 yılı itibariyle de artık tüm illerimizde Aile Hekimliği sistemine geçildi. Mesleğini Anlatsın videomuzun bu bölümünde, Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Hukuk Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Harun Mesut Atmacaoğlu ile Aile Hekimliği hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu söyleşiyi yalnız bir meslek tanıtım söyleşisi olarak değil, iyi işleyen taraflarıyla ve aksaklıklarıyla Aile Hekimliği Sisteminin 15 yıllık serüvenini, Aile Hekimliğinin sağlık sistemimizdeki yeri ve önemini de içerecek şekilde tasarladık.

Bu söyleşide, ayrıca, Dr. Harun Bey'in halihazırda yürüttüğü Hukuk Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de göz önünde bulundurarak ona sağlık sistemimizin, bizce, en hassas ve en önemli sorusunu sorduk: "Sağlıkta Şiddet Çözülemez mi?". Sorumuza "Sağlıkta şiddet çözülür. Ama önce çözmeyi istemek lazım." girişiyle cevap veren Dr. Harun, konuyla ilgili belki de daha önce duymadığınız sağlıkta şiddet biçimlerini örnek vererek çeşitli çözüm önerileri de sundu.

Dr. Harun Mesut Atmacaoğlu ile Aile Hekimliği üzerine yaptığımız söyleşinin bölümleri:

00:00 Giriş
02:46 Aile Hekimleri Ne İş Yapar? Koruyucu Hekimlik Nedir? Aile Hekimliği, Sağlık Sistemi İçin Neden Önemlidir?
04:35 Türkiye'de Aile Hekimliği Sistemi Dünyaya Kıyasla Ne Durumda? İşleyiş Olarak, Organizasyon Olarak Başarılı Mıyız? Sizce Eksikliklerimiz Neler?
10:55 Pandemi Süreci, Sizin İçin Nasıl Geçti? Sizi En Çok Zorlayan Durumlar Neler Oldu?
13:30 İnsanların Aile Hekimlerine Bakışı Nasıl? Çok Sık Karşılaştığınız, İnsanların Bilgi Eksikliğinden ya da Bilinçsizliğinden Kaynaklanan, Sizi Meşgul Eden ve Yoran Durumlar Neler Olur?
23:36 Şiddet-Hukuk-Sağlıkçı İlişkisi… Sağlık-Sen Tarafından Hazırlanan Rapora Göre 2020 Yılının Son 6 Ayında Sağlık Birimlerinde 117 Şiddet Olayı Yaşandı. Bu Olaylarda 361 Saldırgan Yer Alırken 231 Sağlık Emekçisi Bu Saldırganların Gösterdiği Şiddetin Kurbanı Oldu. Sağlıkta Şiddet, Gerçekten Çözülemez mi? Kanunlar, Sağlık Emekçilerini Korumak İçin Yeterli mi?

Dr. Harun Mesut Atmacaoğlu'na bize kıymetli vakitlerini ayırdıkları için Maslaküstü olarak teşekkür ediyoruz. Aile Hekimliği üzerine gerçekleştirdiğimiz bu söyleşinin bilgilendirici olması ve sağlık emekçilerine karşı duyarlılığımızı geliştirmesi dileğiyle...

#doktor #ailehekimi #pandemi

Комментарии

Информация по комментариям в разработке