Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! ( Beta Bakımı Dişi Beta Balığı ısıtıcı Beta Balığı Dişi )

Описание к видео Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! ( Beta Bakımı Dişi Beta Balığı ısıtıcı Beta Balığı Dişi )

Kavgacı Siyam Dövüş Balıkları bakımı hakkında bilgi vereceğim,Fanus Balıkları olarak da bilinen, bu balıklar her akvaristin bir dönem baktığı çok renkli bir balık türüdür. İlk olarak 1800'lü yıllarda, Siam yani bugünkü Vietnam, Endonezya, Malezya ve Çin'de pirinç tarlaları içinde yaşayan ve buralardan toplanarak, köylüler arasında dövüş şampiyonaları düzenlenen, ilk başlarda sadece kirli bir yeşilimsi rengi olan ve sadece dövüş etmesi için beslenen balıklardı.Aslında çok agresif bir tür olarak görünse de, bu agresifliği sadece kendi erkek türlerine karşıdır.
Akvaryum ortamında birden çok beta beslenir mi? Bu sorunun cevabı "Evet" olabilmesi için, birçok şartın gerçekleşmesi gerekir. Öncelikle, akvaryumunuzun, büyük bir akvaryum olması gerekir. Çünkü beta balıkları doğal ortamlarında, kayaların, taşların, yaprakların ve bol miktarda bitkinin arasında saklanarak yaşar. Bu ortamın oluşması için de haliyle akvaryumunuzun büyük ve ayrıca hatırı sayılır şekilde gizlenebilecekleri ortama sahip olması gerekir. Kabaca hesaplamak gerekirse, ilk erkek beta için 40 litrelik bir akvaryum yeterlidir. Yalnız bundan sonra ekleyeceğiniz her erkek Beta balığı için akvaryumunuza 20 litre eklemeniz gerekir. Dişiler ise her 10 litreye 1 balık gibi düşünebilirsiniz. Şöyle ki, eğer 60 litrelik bir akvaryumunuz varsa, bu akvaryuma 2 erkek 6 dişi koyabilirsiniz. Buda size çok mutlu bir ortam sağlayacaktır.
Peki beta balıkları neden ölürler? 1.Aşırı beslemedir; aşırı kuru yem, kabızlığa neden olur ve balığın göbeği şişer ve bundan dolayı, yüzemez ve bu da mesaneyi etkiler, bu yüzden düzgün yüzemeyen balık ölür. Aşırı beslenmeyi, aşırı beslenmeme ile karşılaştırırsak, aşırı beslenmenin daha fazla ölüme neden olduğunu görürüz. Peki kabız olan Beta nasıl iyileşir. Önce aşırı yem vermeyi kesmeliyiz. Unutmamalı ki, balığın midesi gözü kadardır ve 3 dk içinde tüketilmeyen yem, fazladır. Buna rağmen balığımız gene de kabız oldu. Şimdi size bir tüyo. Bezelye tanesini haşlayın. Kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde, Betanıza verin. Kısa sürede kabızlığı gidecektir.
2. Doğru beslenme yetersizliğidir; bettalar etobur balıklardır ve yüksek kaliteli protein kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Ona canlı veya dondurulmuş yiyecekler sağlamak, her zaman daha iyidir.
3. Uygun olmayan su koşullarıdır; Bettalar az miktarda suda dahi hayatta kalabilmelerine rağmen, çok fazla yiyecek koyarsanız, suları zehirleyecektir ve balıklar ölecektir.
4. Soğuk sudur; Bilinen bir diğer yanlış anlama ise, Betta balığının oda sıcaklığında hayatta kalabileceğidir, bu tamamen yanlış değildir, bir şekilde hayatta kalabilmektedirler ama eğer bunu yaşamak denirse. Bu balığın güzelliğini görmek için suyun en az 25 derece olması gerekir. 27-28 derece en ideal sıcaklıktır. Su Betta için soğuksa, rengini kaybedecek ve balıklar kıpırdamadan sabit kalacaktır.
5. Devamlı değişen su sıcaklığıdır; Soğuk su ve dalgalanan su sıcaklığı, balığınızı şoka sokacaktır bu da balığınızın başta beyaz benek ve mantar hastalığına yakalanmasına sebep olacaktır.
6. Uygun olmayan akvaryum arkadaşları; Ortak adı Siyam Dövüş Balığı olsa da, genellikle birbirlerinin ölümüne neden olurlar ve diğer balıklarla rekabet edemezler. Yavaş yüzücüler olduklarından ve çok uzun süre dalış yapamadıkları ve yüzeyden hava solumak zorunda kaldıkları için, devamlı diğer agresif balıklar tarafından kıstırılırlar ve sürekli olarak kovalanırlar ...
7. Sudan dışarı atlamalarıdır, Betta balıkları bir şeyleri yakalamak için sudan dışarı atmaya meyillidir, böylece akvaryumdan ölüme atlayabilirler. Bu yüzden akvaryumda ışık yakmayın yada en üzerini bir pleksiglas ile kapatın.
8. Stres nedenleri; Balıkların insanlar tarafından rahatsız edilmesi, diğer balıklar veya devamlı değişen su değerleri, strese neden olabilir ve balık bulabildiği her yerde kendini gizlemeye çalışır ve bu balığınızı öldürür.
9. Uygun olmayan aksesuarlar; eğer tank dikenli sert nesnelerle ve küçük mağaralarla süslenmişse, betta onlara yapışmış olabilir ve ölebilir. Su hareketi çok yüksek olmamalıdır.
10. Yaşlılık. Beta balığının ortalama ömrü 4 senedir.
Betta fish balıkları ile birlikte yaşayacak balıklar hangileridir. En başta Çöpçü balıkları, vatoz balıkları, makrakanta, rasboralar, neon tetra balığı, karades, ember tetralar, Moli.
Yaşayamayacağı türler. Küçük bir akvaryumda, diğer bir erkek beta, Lepistes, Japon Balığı, çiklet türleri, gromiler, tetrazon, sazan türleri kısacası hızlı hareket eden, diğer balıkların kuyruklarını yiyen bütün balık türleri ile yaşamaz.
beta balığı bakımı, beta bakımı, beta balığı akvaryumu, beta balığı hangi balıklarla yaşar, dişi beta, beta balığı akvaryumu nasıl olmalı, beta akvaryum, betta akvaryumu, dişi beta balığı, dişi betta, beta balığı fanus, beta balığı bakımı fanus, beta balığı besleme, beta balığı dişi, beta balığı akvaryum, beta hangi balıklarla yaşar, betta balığı bakımı, disi beta, dişi beta ne zaman hazır olur, beta balığı nasıl beslenir, beta yem, beta balığı yemi, beta balığı ısıtıcı

Комментарии

Информация по комментариям в разработке