Ce BOLI ascunde OBOSEALA cronică

Описание к видео Ce BOLI ascunde OBOSEALA cronică

Ești OBOSIT MEREU? Află cum face oboseala să TE INGRAȘI, să ai probleme cu INIMA, cu RINICHII șialte afecțiuni la care nici nu te gândești.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  

Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna dr. Crisanda Vîlciu, medic primar neurolog, căreia îi mulțumim.

Oboseala cronică are statut de sindrom, e mai mult decât oboseala firească dupa un efort fizic sau mental. Este o oboseală profundă care persistă de cel puțin 6 luni, care nu trece cu repaus la pat și care se agravează și mai tare când desfășori activități. Și nu neapărat istovitoare. Simți efectiv de oboseală că te scurgi și de neputință plângi cu muci.
Ce cauzează acest sindrom nu se știe, doar s-a constatat că afectează mai mult femeile decât bărbații, fiind mai expuse persoanele de vârstă mijlocie. Deși fiecare persoană poate prezenta simptome diferite, totuși unele sunt mai frecvent întâlnite și imită adesea gripa. Vorbim de durere de cap, sensibilitate la luminăa, stare de slăbiciune, dureri musculare și articulare, febră mică, ganglioni limfatici sensibili, insomnie, probleme de memorie, dificultăți de concentrare, confuzie, modificări ale dispoziției și chiar depresie. Scrie-ne într-un comentariu dacă ai fost vreodată atât de obosit (sau obosită) încât să ai simptomele de gripă sau cum altfel s-a manifestat la tine. Să nu uiți! Bine?!
Pentru stabilirea diagnosticului de sindrom de oboseală cronică se iau în considerare două criterii: severitatea și durata (mai mare de 6 luni, cum am zis) și prezența a cel puțin patru dintre simptomele enumerate. Oboseala cronică poate fi pur și simplu oboseală cronică, fără nicio cauză medicală. Să fi ajuns în halul ăsta pentru că tragi ca boul în jug, că muncești fără să te gândești că organismul ăla, care templu trebuia să-ți fie, îl ții din calomnie-n calomnie. În acest caz tratamentul nu este unul specific, dar, analizând mai multe aspecte, cum ar fi starea ta generală de sănătate și istoricul medical, toleranța la unele medicamente, proceduri sau terapii dar ținând cont și de preferințele tale, un specialist ar putea recomanda suplimente alimentare și preparate pe bază de plante, exerciții fizice de intensitate mică, antidepresive sau corticosteroizi ori psihoterapie. El știe. Dacă tu nu te-ai confruntat cu oboseala cronică niciodată, nu știi cum e, nu știi cum arată, să nu o iei în glumă și să îți închipui că e un moft. Este o luptă dură. Dură de tot.
Dacă de cele mai multe ori oboseala poate avea legătură cu de unul sau mai multe aspecte ale stilului de viață, cu obiceiurile proaste de somn sau lipsa exercițiilor fizice, cu o alimentație necorespunzătoare sau cu consumul de alcool sau droguri, cu administrarea unor medicamente (cum ar fi cele utilizate pentru tratarea alergiilor sau a tusei) sau cu depresia, ea poate sta și în spatele unei afecțiuni pur medicale, a unei boli care necesită tratament. Oboseala cronică, epuizarea care nu cedează și nu cedează, ar putea fi simptomul (păzea că acum lista aia lungă urmează!) anemiei, unei infecții sau inflamații cronice undeva în organism, bolii cronice de rinichi, bolii pulmonare obstructive cronice (inclusiv emfizemul pulmonar), a unei afectări hepatice (inclusiv hepatite, A, B sau C), diabetului, bolilor de inimă (inclusiv insuficiență cardiacă), hipo sau hipertiroidismului, bolii inflamatorii intestinale, insuficienței suprarenale, fibromialgiei, lupusului, mononucleozei, sclerozei multiple, sclerozei laterale amiotrofice sau bolii Parkinson, polimialgiei reumatice sau artritei reumatoide, encefalomielitei mialgice, a unui nivel scăzut de vitamina D, leziunilor cerebrale sau cancerului, obezității, apneei în somn, stresului, tulburării de anxietate sau depresiei.


---
Facebook:   / pacientul20  
Instagram:   / pacientul2.0  
TikTok:   / _pacientul2.0  
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/

Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm:    / pacientul20  

#sanatate #oboseala #medical

Комментарии

Информация по комментариям в разработке