Tiroid Ameliyatında Ses Tellerinin Korunması - Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK - Medilife Çapa Hastanesi

Описание к видео Tiroid Ameliyatında Ses Tellerinin Korunması - Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK - Medilife Çapa Hastanesi

Günümüz tıp teknolojisinde durum olumlu anlamda değişmiştir. Tiroid bezinde, 3 cm den büyük olan nodülleri veya 3 cm den küçük olsa da patolojik olarak şüpheli nodülleri olan hastaları ameliyat ediyoruz. Tiroid bezinde kanser hücresi olan ya da ani büyüyen nodüller de ameliyat adayı hastalar anlamına gelmektedir. Nodül olmasa da tiroid bezi fazla çalışan ve bu sebeple uzun süre ilaç kullanamayacak kişiler de ameliyat adayı olmaktadır. Tiroid bezi hastalığı, nodülü olan her hasta ameliyat edilmez, uygun endikasyonlar sonrası kararı verilmektedir.

Her insan için ses tellerini sağlıklı şekilde kullanabilmek önemlidir. Öğretmenler, şarkıcılar gibi mesleğini icra ederken sesini kullanan birçok kişi için bu durum daha da önemlidir. Ses telleri yani ses sinirleri, her iki tiroid bezinin yanından geçmektedir. Tiroid ameliyatlarında cerrah, ses sinirlerini korumaya çalışır; ancak ses sinirleri incedir ve diğer dokular ile karışabilmektedir.

Tiroid ameliayatı sırasında ses tellerini koruyabilmek için “Ses sinir görüntüleme aleti” kullanılabilmektedir. Hastanesinde bu teknolojisi olan ve kullanan cerrahlar; ses sinirlerini, ameliyat sırasında farklı bir sinyal ile ayırt edebilmektedir. Cerrah ameliyatı yaparken kullandığı alet ile ses sinirlerini ayırt edebilmektedir. Bu sayede tiroid ameliyatı sırasında ses sinirleri korunabilmektedir.

Tiroid ameliyat olan hastamızı genellikle 1 günlük yatış sonrasında taburcu edebiliyoruz. Ameliyat sonrasındaki patoloji raporunda kanserli hücreye rastlanmaz ise takiplerimizi rutin süreç içerisinde devam ettirmekteyiz. Tiroid ameliyatı sonrasında birçok hastamız normal hayatına kısa bir süre sonra dönebilmektedir.

Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK
Genel Cerrahi
Medilife Çapa Hastanesi Başhekimi

Комментарии

Информация по комментариям в разработке