Robotik cerrahi ile prostat kanseri tedavisi nasıl yapılıyor? - Prof. Dr. Murat Binbay (Üroloji Uz.)

Описание к видео Robotik cerrahi ile prostat kanseri tedavisi nasıl yapılıyor? - Prof. Dr. Murat Binbay (Üroloji Uz.)

Memorial Şişli Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Murat Binbay robotik cerrahi ile prostat kanseri tedavisi hakkında bilgi veriyor.

ROBOTİK CERRAHİ İLE PROSTAT KANSERİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir. Günümüzde hala en etkin tedavisi erken tanı ile ameliyatla prostat kanseri hücrelerinin vücut dışına uzaklaştırılmasıdır. Prostat yerleşim yeri itibariyle vücudun en derin yerinde ve ameliyat edilmesi en zor olan noktadadır. Üstelin üstünde damar yumağıyla kaplı bir organ olduğu unutulmamalıdır. Prostatın etrafında idrar tutmayı sağlayan ve sertleşme fonksiyonlarını sağlayan çok önemli sinir ve kas yapıları geçmektedir.

Prostat kanserinin tedavisinde robotik cerrahinin önemli bir yeri vardır. Hem kanserden kurtulma açısından hem de ameliyattan sonra hastaların idrar kaçırması ve sertleşme fonksiyonlarının bozukluğunun düzelmesi açısından bize oldukça avantaj sağlar. Özellikle robotik cerrahi sistemleriyle karına girip, kansız bir ortamda prostatı etraf dokulardan rahatlıkla soyulduğunda etraftaki sertleşmeyi sağlayan sinirler zarar görmez, yine idrar tutmayı sağlayan kaslara herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Bu nedenle hastalar ameliyat sonrası çok kısa sürede büyük olasılıkla idrar kaçırma fonksiyonlarını, idrar tutma fonksiyonlarını ve sertleşme fonksiyonlarını geri kazanmaktadırlar. Ameliyatın kanamasız bir şekilde yapılması ve ameliyatta prostat parçası çıkarıldıktan sonra üretra ile idrar torbasının su geçirmez bir şekilde anastomoz yapılması, sondanın erken dönemde çekilebilmesine ve hastaların kısa bir süre içerisinde günlük hayatına geri dönebilmesine olanak sağlar.

Robotik cerrahi ile prostat kanseri tedavisinin avantajları
• Etrafındaki damar ve sinirlerin zarar görme ihtimali daha düşük oluyor.
• Tümör tamamen temizlenebiliyor.
• İdrar tutmayı sağlayan kaslar zarar görmüyor.
• Ameliyat sonrası sertleşme fonksiyonunda bozukluk yaşanmıyor.

Ürolojide robotik cerrahi uygulamaları hakkında detaylı bilgi için;
   • Ürolojide robotik cerrahi uygulamalar...  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке