Lüfer Avında Mükemmel Sonuç Veren Dip Takımı

Описание к видео Lüfer Avında Mükemmel Sonuç Veren Dip Takımı

Merhaba, bu paylaşımda özellikle lüfer ailesi için geliştirmiş olduğum, suyun dibine hitap eden ve özellikle gece av verimi çok yüksek olan mantarlı dip takımını sizler için en ayrıntılı şekilde çekmeye çalıştım. Bu sayede işin mantığını kavrayıp çok güzel avlar yapabileceksiniz. Kesinlikle deneyin. Şuna inanıyorum ki çok ama çok verimli avlar yapabileceksiniz artık. Geri dönütlerinizi bekliyor olacağım. Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere ...
---------------------------------------------------
▶️NOT: İstanbul Boğazında güçlü akıntılardan dolayı balık avı yapmak zor oluyor. O yüzden daha önce paylaşmış olduğum şamandıralı lüfer takımı Marmara denizinde av yapanlara pek hitap eden bir takım değildi. Ama bu paylaşımdaki takım ile güçlü akıntılarda, olumsuz sert hava koşullarında bile çok verimli avlar yapabileceksiniz.
---------------------------------------------------
▶️LÜFER AİLESİNİ TANIYALIM;
Lüfer (Pomatomus saltatrix), Pomatomidae familyasından ekonomik değeri yüksek bir balık türü.
Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlüdür. Yan çizgi hemen hemen düz olup, pullarla örtülüdür. Yan çizgide pul sayısı 95-100 adettir. Sırt tarafı koyu mavi yeşilimtırak, alt tarafı gümüşî, yanları daha açık renk olan bu balıkların karnı parlak beyazdır. Keskin dişleri vardır. Uzunlukları 110 cm'ye, ağırlıkları 11,5 kg'a ulaşabilir. Küçükten büyüğe doğru defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara olarak adlandırılabilir. Lüferler, Mayıs ayının sonuyla birlikte üreme dönemine girerler ve haziran aynın ilk iki haftasına kadar bu süreç devam eder. Eylül sonu ekim başı gibi Karadeniz'de yumurtlayan balıklar İstanbul boğazından çıkmaya başlarlar.
▶️Defneyaprağı;
► 10 cm'ye kadar büyüklüğe ulaşan Lüfer yavrusudur. 0-50 gr ağırlığındadır. Avlanması, satılması yasaktır.
▶️Çinekop;
► 15–18 cm arasındaki uzunluğa ulaşan lüfer yavrusudur. Ağırlığı 55-65 gr arasındadır. Avlanması, satılması yasaktır.
▶️Sarıkanat;
► 18–25 cm büyüklüğe ulaşan lüfer yavrusudur. 75-110 gr ağırlığa ulaşır. 18 cm.den küçüğünün avlanması ve satılması yasaktır.
▶️Lüfer;
► 28 cm uzunluktan sonraki lüfer türlerinin genel adıdır. Ağırlığı 125 ila 333 gr arasında gelir. Avlanması ve satılması serbesttir. Özellikle 35 cm'e kadar olanı lüfer olarak adlandırılır. Daha büyüklerine Kofona ve Sırtıkara adı verilir.
▶️Kofana;
► 35 cm'den büyük olan Lüferler bu adla anılırlar. Ağırlıkları 500 gr'ı geçer. Avlanması ve satılması serbesttir fakat nadir olarak yakalanabilmektedir.
▶️Sırtıkara;
► Lüferin 50 cm ve daha büyük boyda olanına verilen ad. Avlanması ve satılması serbesttir.
▶️Lüfer koruma mücadelesi;
Karadeniz ve Marmara'da Lüfer türlerinin sayısının azalması ve miktarın düşmesi nedeniyle oluşan kamuoyu baskısıyla Tarım Bakanlığı tarafından Defneyaprağı, Çinekop, Sarıkanat avcılığı ve satışı yasaklanmıştı. Bu yasağın uygulanması için çeşitli sivil toplum örgütleri ve oluşumlar mücadele etmekte idi. Ayrıca her sene farkındalık yaratmak amacıyla Lüfer Bayramı etkinlikleri yapılmaktadır. Ancak 18 cmden küçük olmamak kaydıyla avlanılması yeniden serbest bırakılmıştır.
▶️KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/lüfer
--------------------------------------------------------------------------
▶️İnternet Sitemiz;
► https://www.kiyibucak.com/
-------------------------------------------------------------------------
▶️Kanaldaki Diğer Paylaşımlara Gitmek İçin◀️
► Tıklayın: https://bit.ly/2XdDvwE
-------------------------------------------------------------------------
-------- ▶️Sosyal Medya Hesaplarım◀️ ---------
▶️ Facebook;
► http://bit.ly/357I3FM
▶️ İnstragam;
► http://bit.ly/2Qzo5zE
____________________________________________
▶️Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
►    / @kiyibucak  
------------------------------------------------------------------------
#lüfer #sarıkanat #lüferavı #sırtıkara #kofana #çinekop #lüfernasıltutulur

Комментарии

Информация по комментариям в разработке