«Μόνο η Κίνα μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» - Τι λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας

Описание к видео «Μόνο η Κίνα μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» - Τι λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ 📰Διαβάστε την είδηση: https://nemesishd.gr/news/mono-i-kina...

🔴 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEMESIS HD:    / @nemesishd  
🔵ΓΙΝΕΤΕ MEMBER ΣΤΟ NEMESIS HD:    / @nemesishd  

🔷Facebook   / ​​​  
🔷Instagram:   / nemesishdgr​​​  
🔷Twitter:   / nemesisgre​​​  
🔷https://nemesishd.gr/​​

#ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ #ΕΙΔΗΣΕΙΣ #NEMESISHD
00:00 Είδηση NEMESIS HD | Φινλανδία Κίνα Ουκρανία Ρωσία
00:10 «Μόνο η Κίνα μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας» - Τι λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας
03:30 Δείτε περισσότερα βίντεο ειδήσεων από το NEMESISHD.GR

Copyright NEMESIS HD - All Rights Reserved except videos/photos used for the news broadcast
PHOTOS / VIDEOS:
KREMLIN.RU
Envato Elements,
Alexander Stubb
-
Ελσίνκι, Φινλανδία - Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ κάλεσε την Κίνα να ασκήσει επιρροή στη Ρωσία για να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Στουμπ τόνισε ότι ούτε καν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την επίλυση της σύγκρουσης.

«Ο πρόεδρος Xi Jinping κρατά το κλειδί για μια ειρηνική λύση σε αυτή τη σύγκρουση, επειδή βρίσκεται σε τέτοια θέση ισχύος. Εμείς στη Δύση, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χάσει τον πόλεμο» δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος.

Ο Στουμπ τόνισε την θέση ισχύος της Κίνας στις σχέσεις της με τη Ρωσία, η οποία έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μετά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας. «Η Κίνα φυσικά βρίσκεται στη θέση του οδηγού. Θα είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας: η Ρωσία έχει πλέον αποδειχθεί υποτελές κράτος της Κίνας» είπε.

Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda, του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz και του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, έχουν συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο στο Πεκίνο για να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ άλλων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, ο Ντούντα προέτρεψε την Κίνα να διευκολύνει μια διπλωματική λύση που να τηρεί το διεθνές δίκαιο. Ο Σι απάντησε πως «Η στάση της Κίνας για την κρίση στην Ουκρανία είναι να ενθαρρύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να επιδιώξει μια πολιτική λύση», ευθυγραμμίζοντας αυτή τη θέση με ευρύτερα διεθνή συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρώπης.

Ενώ η Κίνα έχει αποφύγει να προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία, συνεχίζει να υποστηρίζει τη Μόσχα διπλωματικά και οικονομικά. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή στη Ρωσία εμπορικών οδών και πρόσβασης σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Σι και του Πούτιν στην Αστάνα του Καζακστάν, υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Οι δύο ηγέτες δεν εμβάθυναν στις κινεζικές ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία. Αντίθετα, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από αμοιβαίους επαίνους, με τον Πούτιν να προαναγγέλλει μια «χρυσή εποχή» στις σχέσεις τους και τον Σι να καλεί «να καλλιεργηθεί η μοναδική αξία των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας», όπως είπε.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Φινλανδία έγινε πέρυσι μέλος του ΝΑΤΟ, υπό τον φόβο πιθανού πολέμου. Το αίτημα ένταξης του Ελσίνσκι στη συμμαχία ήρθε λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, με την οποία η Φινλανδία μοιράζεται πολλά χιλιόμετρα κοινών συνόρων. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, οι σχέσεις της Φινλανδίας με τη Ρωσία επιδεινώθηκαν, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να απειλεί τον περασμένο Δεκέμβριο ότι «η Ρωσία δεν είχε μέχρι πρότινος πρόβλημα με τη Φινλανδία αλλά στο εξής θα αποκτήσει».

Комментарии

Информация по комментариям в разработке