ORGANİK TARIM NEDİR, NASIL YAPILIR, ÖNEMİ VE FAYDALARI. BOR-8 İNCİ GÜBRE, TÜRKİYE'NİN İNCİSİ........

Описание к видео ORGANİK TARIM NEDİR, NASIL YAPILIR, ÖNEMİ VE FAYDALARI. BOR-8 İNCİ GÜBRE, TÜRKİYE'NİN İNCİSİ........

Organik Tarım Nedir? Nasıl Yapılır? Önemi ve Faydaları Nelerdir?
Organik tarım temel anlamıyla, biyolojik zararlıların kontrolünü sağlayan, toprağa zarar vermeden, üretkenliği artırarak, sağlıklı ürünler yetiştirmeyi amaçlayan bir tarım uygulamasıdır. Son yıllarda artan ilgi bu konu üzerinde daha fazla durmamıza ve sizlere daha doğruları bilgileri ulaştırmamıza neden olmuştur.
Tarımsal üretimde kullanılan kimyasal maddelerin olumsuz etkileri, toplum sağlığı üzerindeki zararları son yıllarda kendini daha net bir şekilde hissettirmeye başlamıştır. Tüm bu kimyasal maddelerin mümkün olduğu kadar az kullanılması ise artık asıl hedef olmuştur. Bunların yerini tutan organik gübre ve biyolojik savaş yöntemlerini kullanmaya yönelik ekolojik tarım geliştirilmektedir.
Organik tarım, çevreyle ilgili sistemde yapılan hatalar sonucu doğal dengeyi yeniden eskiye çevirmeye yarayan bir uygulamadır. Yani insanlara çevreye dost üretim sistemi barındıran, kimyasal maddelerin kullanımını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen bir üretim şeklidir. Organik tarımda amaçlanan bitkilerin gücünü arttırmak, toprağı tehlikeli maddelerden korumak ve daha kullanışlı hale getirmektir.
Sera Etkisi Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Bu tarımın hayata geçirilmesiyle birlikte sadece üretilen ürünlerin miktarı değil, kalitesinin de yükselmesi amaçlanır. Organik tarımla yetiştirilen ürünler hem kaliteli hem de sertifikalı olup, geçmişi 20. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Günümüzde de büyük önem verilmektedir çünkü ozon tabakası ve çevre kirliliği gibi faktörler etkili olmuştur.
İçerik
1. Organik Tarım Nedir?
2. Organik Tarım Nasıl Yapılır?
3. Organik Tarımın Önemi Nedir?
4. Organik Tarımın Faydaları Nelerdir?
5. Organik Tarımın Dezavantajları Nelerdir?
6. Konu Hakkında Bilgilendirici Video
7. Sonuç ve Okur Yorumları
8. Bilgi Alabileceğiniz Diğer Kaynaklar
Organik Tarım Nedir?
Organik Tarım Nedir? Organik Tarım, yetiştirilen ürünlerde hiçbir kimyasal madde kullanmadan, tamamen doğal olan ürünler üretmeye dayalı bir tarım şeklidir. Daha önceki yıllarda da birçok üretim denenmiş ancak hiçbirinde organik tarımda olduğu kadar başarılı olunamamıştır.
Ülkemizde organik tarım faaliyetleri Avrupa’dakinden farklı şekilde 1986 yılına gelindiğinde yerli üretimin dışında, ihracata yönelik olarak da uygulanmıştır.
Bu üretim sisteminde doğaya zararlı kimyasallar kullanılmaz. Bunun yerine mevzuatta yer alan, onay verilmiş doğal gübreler ve biyolojik yöntemler kullanılır. Sistemde üretim ve satış aşamaları tamamen onaylı olup sertifikasyon kuruluşlarınca kontrol edilmektedir.
Organik Tarım Nasıl Yapılır?
Organik Tarım Nasıl Yapılır? Organik tarımda tohum, fide, fidan kullanılmaktadır. Kullanılan bu ürünlerin belirli özellikleri vardır:
Tohum; Genetik yapısı değiştirilmemiş, DNA’sına müdahale edilmemiş, radyasyon ile müdahale görmemiş özellikte ve organik tarımın hükümlerine uygun olmalıdır.
Fide; Organik tohum ve ana bitkiden üretilmiş, kimyasal beslenme ve büyüme maddeleri kullanılmamış, toprak yapısına ve iklim koşullarına uygun olmalıdır.
Fidan ve ağaç; Organik olarak elde edilmiş, beslenme ve büyüme evresinde kimyasal madde kullanılmamış, hormon kullanılmamış olmamalıdır.
Tüm bu ürünlerin Organik Tarım Yönetmeliği hükümlerine uyması gerekmektedir. Kullanılacak olan tüm tohum, fidan, fide, ağaç gibi çoğalma ürünlerinin organik tarım metoduyla geliştirilmiş olması gerekmektedir. Organik tarımda kesinlikle GDO’lu çoğaltım ürünleri kullanılamaz.
Organik Tarımın Önemi Nedir?
Organik Tarımın Önemi Nedir? Organik tarımın önemi; çevreyle ilgili sistemde yapılan hatalar sonucu değişen doğal dengeyi tekrar kurmayı amaçlayan, insan ve çevreye daha kaliteli bir yaşam alanı sağlamak amacıyla yapılan, kimyasal ilaçlarla toplumu zehirlemeden, doğal ürünler yetiştirmektir.
Günümüzde kullanılan GDO gibi kimyasal maddeler insanlara uzun vadede ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle organik tarımla yaşam kalitesi tekrar artırılmaya çalışılmaktadır. Organik tarımla çok miktarda değil sağlıklı ürünler yetiştirmek esas alınmıştır.
Ayrıca kimyasal maddeler insan sağlığının yanı sıra toprak ve bitki sağlığını da olumsuz yönde etkileyerek ekolojik dengeyi altüst etmektedir.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке