Fra inkludering til smart rekruttering - Arendalsuka

Описание к видео Fra inkludering til smart rekruttering - Arendalsuka

Motiverte og kvalifiserte mennesker med mye erfaring står utenfor arbeidslivet. De representerer en del av mangfoldet i samfunnet vårt og mange har unike kvalifikasjoner. Hvorfor får ikke døve jobb? Viljen er sterk, lysten er til stede, men barrierene er høye.

Mangelen på ressurser i arbeidsmarkedet vil øke, og det er kamp om å få kvalifisert personell inn i bedriftene. Likevel er det mange som venter på å få komme inn på arbeidsmarkedet, og selv om de er kvalifiserte, sees de ikke på som likeverdige ressurser. Dette selv om tilrettelegging dekkes i stor grad av NAV som gir rom for nytekning og optimalisert bruk av ressurser.

Å delta i arbeidslivet er viktig for den fysiske og psykiske helsen vår. Smart bruk av ressurser bidrar til verdiskapning og konkurransefortrinn. Staten har innført flere tiltak, men fortsatt oppleves arbeidsmarkedet for mange som utilgjengelig. Hvem har egentlig ansvaret?

Vi begynner timen med et innlegg fra Nasjonalt behandlingssenter for sansetap og psykisk helse (NBSPH), som presenterer den store PsykHør-undersøkelsen denne dagen og sine funn knyttet til hørselstap og utenforskap i arbeidslivet.

Generalsekretær Per Erik Ommundsen i Politiets Fellesforbund er av de som har ansatt en døv medarbeider. Han vil fortelle om sine erfaringer, hva som skal til for å lykkes og hvorfor det er viktig å tenke mangfold i rekrutteringsprosessen.

Vi avslutter timen med en paneldebatt som løfter spørsmål til hvordan man kan drive smart og mangfoldig rekruttering og hvordan samfunnet kan jobbe målrettet mot å gå fra å inkludere, til å tenke rekruttering av personer som har kvalifikasjoner og som ikke kommer inn på arbeidsmarkedet.

Til paneldebatten har vi invitert sentrale personer for å debattere hvilke utfordringer samfunnet står over, og hvordan arbeidsgivere og politikere kan samarbeide for å senke terskelen for å rekruttere døve og hørselshemmede inn i arbeidslivet.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке