Cum sa-ti amintesti ce ai STUDIAT - TEHNICA DE MEMORARE

Описание к видео Cum sa-ti amintesti ce ai STUDIAT - TEHNICA DE MEMORARE

In acest video îți arăt o tehnica/metoda de memorare de care sigur ai nevoie. Îți voi arăta cum sa o aplici atât pentru perioade lungi cât și pentru perioade scurte, în funcție de cat timp ai la dispoziție pentru a-ți sedimenta informațiile.

Este demontrat ca daca petreci aceleasi 5 ore de studiu, insa impartite in mai multe sesiuni de studiu vei retine cu mult mai mult. Aceasta este una dintre cele mai puternici tehnici care existentă, pentru îmbunătățirea capacității creierului tău de a-ți aminti ceea ce studiezi.


Studiu Paul Frankland si Blake Richards:

https://www.cell.com/neuron/fulltext/...

Detalii Istorice:

Repetarea distanțată este folosită în multe domenii diferite ale memoriei, de la amintirea informatiilor studiate până la a-ti aminti mersul pe bicicleta sau amintirea evenimentelor trecute din copilărie. Atat in studiul lui CJ Camp din 1989 asupra persoanelor bolnave de Alzheimer cat si in studiul cercetatorilor Schacter, Rich și Stampp, în 1985 in ceea ce priveste persoanele care sufera de amnezie si alte tulburari ale memoriei, acesti au demonstrat ca tehnica de distantare repetata are beneficii asupra memoriei.

(Totusi, noțiunea de repetiția distanțată in ceea ce priveste îmbunătățirea învățării a fost propusă pentru prima dată la sfârșitul anilor 1880, de catre un psiholog pe nume Herman Ebbinghaus care a abordat analiza memoriei și a făcut acest lucru petrecând ani buni memorând liste de silabe nonsensice cum ar fi „WID” și „ZOF” (Consoana-Vocala-Consoana), inregistrând meticulos rezultatele sale - de câte ori a studiat fiecare listă, intervalele de timp dintre sesiunile sale de studiu și cât de mult a fost în stare să-și amintească. El a trasat aceste rezultate pe un grafic care creează ceea ce este cunoscută acum sub numele de „curba uitarii”

SuperMemo:

https://www.supermemo.com/en/page/sub...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке