Boşanma Davasında Kadının Hakları Nelerdir? (Ankara Boşanma Avukatı)

Описание к видео Boşanma Davasında Kadının Hakları Nelerdir? (Ankara Boşanma Avukatı)

Boşanma davasında hak elde edilebilmesi için önemle belirtmemde fayda vardır ki illa ki davayı açan taraf önceliklidir, o kişi daha çok hakka sahip olur ya da haklıdır gibi bir durum mevcut değildir. Boşanma davasını kusurlu olan eş de açabilir. Burada şimdilik kadının boşanma davasındaki haklarından bahsedeceğim. Erkeğin boşanma davasındaki hakları için bu konudaki videoyu izleyebilirsiniz. Şimdi boşanma davasında kadın hakları deyince öncelikli olarak belirtmekte fayda vardır ki kadının yoksulluk nafakası almasıyla ilgili hakkıdır. Ancak bu hak sadece kadına özgü bir hak olmamakla birlikte kanun kadın erkek ayrımı yapmadan Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın kusuru diğer eşten daha ağır olmamak kaydıyla geçimi için diğer taraftan yine diğer tarafın malî gücü oranında nafaka alabileceğidir. Unutulmamalıdır ki Nafaka vermekle yükümlü tutulan eşin kusuru aranmaz. Bir diğer kadın hakkı ortak konutun kadına özgülenmesidir.
https://www.milhukuk.com/bosanma-davasi
https://www.milhukuk.com/bosanma-avuk...
Bu husus medeni kanunun 169. maddesinden doğar. kanuna göre Boşanma veya ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli
olan, özellikle eşlerin barınmasına ilişkin önlemleri kendiliğinden alır. müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesine talep halinde 6284 sayılı kanun gereğince de karar verilebilir. Yine kadın; 6284 sayılı kanun gereği önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere örneğin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi, iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi, mesela eş polis ise ya da asker ise Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi şeklinde tedbirlerin alınmasını talep edebilir. Boşanma davasında diğer bir hak yine sadece kadına özgü olmamakla birlikte maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı, çocuğun velayetini talep etme hakkıdır. Mahkeme yaptıracağı ekonomik durum araştırması ve sosyal inceleme raporları ile çocuğun velayetinin kimde kalacağına karar verecek, dava devam ederken bu konularda geçici velayet ile ilgili ara karar düzenleyecektir. Unutulmamalıdır ki kadın velayeti talep etmiş ise velayetin kendisinde olduğu süreç içinde müşterek çocuk için karşı taraftan boşanma davası devam ederken tedbir nafakası adı altında boşanmanın kesinleşmesi ile birlikte iştirak nafakası adı altında nafaka talep edebilir. Mahkeme yaptırdığı ekonomik durum araştırması ile ve çocuğun ihtiyaçlarına göre uygun bir nafakaya hükmedecektir. Kadının boşanma davasındaki diğer bir hakkı ise müşterek haneden ayrılmış ise örneğin anne babasının evine gitmiş ya da yeni bir ev tutmuş ise müşterek hanedeki kişisel eşyalarının alınmasını isteme hakkıdır. Unutmayınız ki boşanma davalarında önemli olan husus çabuk bitmesi değil erken ya da geç olsun sonuçların kişinin istediği şekilde olmasıdır. Yoksa altı ayda sonuçlanan bir boşanma davasında elinizde ne para ne de müşterek çocuğun velayeti kalmış olabilir. Dava sonunda yaşanan olumsuzlukların düzeltilmesi ise oldukça zordur. Bundan mütevellit davalarının yönetiminin alanında uzman boşanma davası avukatına verilmesi tavsiye olunur. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

boşanma davası
boşanma avukatı
ankara boşanma avukatı
ankara avukat
boşanma avukatı ankara

#yargı #boşanma #law #lawyer #divorce #keşfet

Комментарии

Информация по комментариям в разработке