Adolf E. Herz - Omul de zapada | Teatru radiofonic

Описание к видео Adolf E. Herz - Omul de zapada | Teatru radiofonic

#TeatruRadiofonic #TeatruAudio #AdolfHerz
►► ABONEAZĂ-TE:    / adymagdici  
► Ascultă TEATRU COMEDIE:    • Teatru comedie  
► Ascultă TEATRU DRAMĂ:    • Teatru drama  
► Ascultă TEATRU AVENTURĂ (MISTER, POLITIST):    • Teatru aventura (mister, politist)  
► Ascultă POVEȘTI (BASME):    • Teatru basme (povesti)  
-----------------------
Piesa de teatru radiofonic Omul de zapada [1991], scrisă de Adolf E. Herz, este o comedie.
Acțiunea se petrece la un conac de la Valea Călugărească. Mitiță vorbește cu Viorica, o tânără de 18 ani. În timp ce vorbește, Viorica trage cu ochiul la fereastră. O așteaptă pe Silvia, care se întoarce din voiajul de nuntă. Între timp sosește Mihai Corvin și Lucreția, soția lui Mitiță. Mihai și Viorica se cicălesc. Viorica nu pare încântată de prezența lui Mihai... Celelalte două femei bănuiesc că de fapt o place pe Viorica.
Apare și „doctorul” Petreanu, care îl asigură pe Mihai că mâna i s-a vindecat. Se afla acolo, la conac, de 15 zile. Aparent se răsturnase cu automobilul tocmai în fața porții conacului. Avea mâna rănită și și-a chemat „doctorul” lui de la Ploiești.
A sosit și Silvia. Soțul Silviei l-a recunoscut pe Mihai... participaseră la o cursă de cai și priveau cu jind tocmai spre doamna Lucreția și spre Silvia.
În realitate „doctorul” era avocat, iar accidentul era o înscenare a lui Mihai Corvin pentru a ajunge la Lucreția, femeia pe care o iubea. Nici Lucreția nu pare indiferentă... căci se îmbracă cu rochii frumoase.
Pentru ca relația să nu fie dată în vileag, Lucreția le spune tuturor că Mihai e îndrăgostit de Viorica. Spuse asta pentru că știa că Viorica îl critica pe Mihai și spera ca prin această stratagemă să poată continua aventura. Dar se înșelase. Viorica îl iubea în taină pe Mihai... iar lucrurile se vor complica.

ÎNTREBARE: Știi de ce și-a intitulat Hertz piesa „Omul de zăpadă” și la care personaj face referință?
------------------
Distributie: Marian Hudac, Florina Cercel, George Motoi, Cezara Dafinescu, Ion Marinescu, Rodica Sanda Ţuţuianu, Petre Moraru, Ruxandra Sireteanu, Gheorghe Pufulete.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке