Zeytinde Hasat Sonrası Yapılması Gereken Uygulamalar ve Taban Gübrelemesi.

Описание к видео Zeytinde Hasat Sonrası Yapılması Gereken Uygulamalar ve Taban Gübrelemesi.

DÜZELTME* Zeytin saf madde ihtiyacı için verdiğim bilgide 100kg için değil 500kg zeytin içindir. Bu konuda yanlış bilgi verdiğim için düzeltme yapmak istedim.


Facebook Grubumuz:   / tarimsaluretici  

İnstagram: Kuzeyegetarim

Toprak Analizi Konulu Videom:    / @zeytinadam  

Zeytinde Hasat Öncesi Uygulamarı ve Bakır Uygulaması Videom:    • Zeytinde Hasat Öncesi Son Uygulamalar...  


TABAN GÜBRELEMESİ ve HASAT SONRASI UYGULAMALARI
(Gübre Önerileri Bu Bölümde)
Değerli üreticiler hasat sezonumuz geldi geçiyor. Hasat sonrası bakım zeytincilikte en önemli noktalardan biri. Seneye alacağımız verime bu dönemde yaptığımız uygulamalar etkili olmakta. Biraz uzun uzun yazacağım ama mutlaka tekrar tekrar okuyun çok önemli uygulamalar.
3 Uygulama temeli var anlatacağım.
1- Hasat sonrası hemen yapraktan Kaliteli ve Şelatlı Çinko ve Bor karışımı.
2-Çinko bor karışımından 1 hafta sonra %2-%2.5'lik bordo bulamacı veya maliyeti çok gelenler için bakır oranı yüksek sıvı bakır. (Benim Tercihim Bordo Bulamacı Olur)
3- Ve en önemlisi taban gübrelemesi. Azot oranı çok düşük veya hiç olmamalı. Azot bu dönemde çok tehlikeli. Geçen sene bu dönemde hayvan gübresi atan veya azotu çok kullanan çiftçilerde don zararı daha çok oldu. Hayvan gübresi yerine bu dönemde leonardit tavsiye ediyorum Taban gübresi ile karıştırıp tek seferde atabilirsiniz. Taban Gübresi için seçenekler şunlar.
Tüm yazdığım gübrelerde ağaç yaş başına 100gr yani ağaç 9 yaşında 900gr olacak şekilde. Ağaç 20 yaşından yüksek ise maksimum 2,5kg verilmeli. Eğer bölge çok kumlu ise ağaç yaş başı 125gr. Kumlu topraklar gübreyi çok tutmaz çabuk akar gider. Bu yüzden biraz daha fazla atıyoruz.
Benim en çok tavsiye ettiğim fakat bölge bayilerinin ısrarla getirmediği taban gübrelerinden oluşan bu 1 numaralı karışım bir zeytin ağacının tam istediği şey. Sıralamalar en çok tavsiye ettiğimden en azına doğrudur.

1. Seçenek: %50 Potasyum Sülfat(taban için olan 50 kg'lık çuvalda) %50 TSP Triple Süper Fosfat.

2. seçenek: 3/1 oranında Eurocerial 3/2 Oranında Basifertil K (Timac Agro Firmasının Gübreleri)

3. seçenek: 3/1 oranında DAP 3/2 Oranında Potasyum Sülfat

4. Seçenek: 3/1 oranında Potasyum Sülfat - 3/2 oranında 6-16-6 yada 12-16-12 Organomineral gübre

5. Seçenek 3/1 oranında DAP - 3/2 oranında 6-16-6 yada 12-16-12 Organomineral gübre

Tüm bu gübreleme Kuzey Ege Bölgesi için killi tınlı, kireç ve PH oranı yüksek topraklar içindir. Kesinlikle ve Kesinlikle toprak analizini öneriyorum. 3-4 senede bir akredite bir laboratuvarda yaptırılmış iz elementli bir analiz sonucunda yapılacak gübre tavsiyesi en doğrusudur.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке