Sfecla roșie era considerată un aliment de excepție încă din antichitate. În vechime se considera că sfecla roșie este bună pentru sânge, iar astăzi studiile medicale arată că sfecla roșie este bună pentru creșterea hemoglobinei, într-un mod foarte complex și foarte interesant. Mai multe despre beneficiile sfeclei roșii pentru sănătate, dar și despre siropul din sfeclă roșie de la Hypericum Plant (https://hypericumimpex.ro/), aflați urmărind emisiunea "Strategia Mea de Sănătate", cu Cecilia Caragea.
Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/SubscribeACCMediaChannel
ACC Media Channel
Site: https://accmediachannel.ro
Facebook: / accmediachannel
Instagram: / accmediachannel
TikTok: / accmediachannel
Cecilia Caragea
YouTube: / ceciliacaragea
Facebook: / ceciliacaragea
Instagram: / ceciliacaragea
TikTok: / ceciliacaragea
ACC Media Channel - canal online cu emisiuni de sănătate, medicină și stomatologie - este un proiect dezvoltat de agenția ARENA Communications.
For business inquiries: [email protected]
#sfecla #sfeclarosie #sanatate #alimentatiesanatoasa #mancaresanatoasa #suc #sucuri #sucurinaturale #sirop #siropuri #farazahar #hypericumplant #ceciliacaragea #emisiunidesanatate #remediinaturale #antiinflamator #antitumoral #antioxidant
TRANSCRIPT: Cecilia Caragea: Știați că împăratul roman Tiberius, unul dintre groaznicii împărați romani, a stabilit ca anumite triburi nordice să plătească tributul în sfeclă roșie? Pentru că sfecla roșie era considerată un aliment de excepție încă din antichitate. Țin minte că și bunicii mei îmi spuneau să mănânc salată din sfeclă roșie, ca să cresc mare și puternică. De fapt, îmi spuneau să mănânc salată de sfeclă roșie pentru sânge. Bine, nu aveau nevoie de foarte mare putere de convingere în acest caz, pentru că salata de sfeclă roșie este foarte bună și are o culoare atât de apetisantă, nu?
Această culoare intensă, cu totul și cu totul deosebită, spectaculoasă, aș putea spune, se datorează conținutului de betalaine din sfecla roșie. Și acum lucrurile devin foarte interesante. Ce sunt betalainele? Sunt niște antioxidanți, tot așa cum sunt și antocianinele, despre care noi am mai discutat. Pentru că antocianinele sunt acei pigmenți, acei coloranți naturali care au o culoare roșu, roșu intens, înspre albastru, înspre albastru închis. Antocianinele dau culoarea afinelor, coacăzelor, zmeurei, căpșunilor, vinetelor și așa mai departe. Dar betalainele se găsesc mult mai rar. Se găsesc doar în sfeclă roșie și în fructele anumitor cactuși. Nu se știe încă pe deplin care este rolul acestor substanțe, rolul betalainelor, în cazul acestor plante, dar s-a constatat că acționează ca niște fungicide. Apără plantele, altfel spus. Și acești pigmenți, acești coloranți naturali, sunt niște antioxidanți care sunt mai puțin cunoscuți. Abia de curând lumea medicală a început să îi studieze. Betalainele, după cum spuneam, sunt niște antioxidanți care dau această culoare cu totul și cu totul deosebită. În cazul sfeclei, este vorba de betalaine care-i dau această culoare de un roșu intens, Bordeaux. În cazul acelor fructe de cactus de care vă spuneam că au și ele betalaine, culoarea este de un galben intens, înspre oranj, înspre portocaliu.
Și, după cum spuneam, în vechime se considera că sfecla roșie este bună pentru sânge, iar astăzi studiile medicale arată că sfecla roșie este bună pentru creșterea hemoglobinei, într-un mod foarte complex și foarte interesant. Mai demult, vă dați seama, era o presupunere. Probabil această presupunere venea din faptul că sfecla roșie are o culoare atât de intensă, asemănătoare cu a sângelui, dar și din faptul că după ce mănânci o salată de sfeclă roșie te simți mai sprinten, mai ager, mai plin de energie, pentru că ajută la oxigenare. Dar, ca să revenim la studiile actuale, trebuie să spunem că s-a constatat că sfecla roșie este bună pentru creșterea hemoglobinei și, în plus, are efecte antioxidante, antiinflamatorii, că este recomandată în caz de dislipidemii, adică ajută scăderea colesterolului rău. În plus, este indicată și în cazul aterosclerozei. De fapt, sfecla roșie este recomandată pentru bolile de inimă și pentru cei cu tensiune arterială, pentru că ajută vasele de sânge, sănătatea vaselor de sânge. Ajută ca acestea să se relaxeze, să se lărgească și, atunci, bineînțeles, presiunea scade.
Și, mai mult, sfecla roșie s-a constatat că este indicată și persoanelor în vârstă care încep să aibă probleme cu memoria. Știți, pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să avem probleme cu memoria și chiar să avem dificultăți în luarea deciziilor.
CONTINUAREA TRANSCRIPTULUI - AICI: https://accmediachannel.ro/emisiuni/s...
Информация по комментариям в разработке