Samsung'un En Uygunu-- GALAXY A14 ( Kutu Açılımı Ve Kamera Performansı )

Описание к видео Samsung'un En Uygunu-- GALAXY A14 ( Kutu Açılımı Ve Kamera Performansı )

Reklam ve marka işbirlikleri: [email protected]

PLEASE Don't Forget To Subscribe
THANKS FOR YOUR WATCHING

Akıllı telefonların giderek artan fiyatları tüketicileri ödeyebileceği en yüksek fiyata en iyi performansı elde etme konusunda biraz daha titiz hâle getirdi. Son yıllarda giriş ve orta segment telefonlara olan ilginin, özellikle Android telefonlar tarafında daha da arttığını görüyoruz. Samsung da, Galaxy A serisi altında bu tüketici kitlesinin ilgisini çekecek farklı modeller sunuyor. 2023 yılına girmemizle birlikte bu serinin yeni modelleri de gelmeye başladı. Mart ayının ortalarında duyurusu yapılan Galaxy A14 de Türkiye piyasasına giriş yaptı.Samsung Galaxy A14 Bu akıllı telefon, Samsung’un Galaxy telefonlarında gördüğümüz temel tasarım çizgilerini ve unsurlarını daha uygun fiyat noktasında sunuyor. Özelllikle büyük Full HD+ ekranıyla, büyük ekranlı bir telefon isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Samsung Galaxy A14 inceleme yazısında ve videosunda, bir süredir deneyimlediğimiz bu akıllı telefonla ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Galaxy A14, Samsung’un bu yıl Galaxy S23 serisinin geneline yayıp Galaxy A serisine de taşıdığı arka yüz tasarımıyla yenileniyor. Geçen yılın A13 modelinden farklı olarak düz bir arka panel var. Üç kamera, S23’te gördüğümüz gibi yukarıdan aşağı doğru sıralanıyor ve hemen yanında LED flaş var. Bu telefonun plastik arka yüzü düşey doğrultudaki çizgili deseniyle farklı bir tasarım unsuru içeriyor. Telefonu tutarken sağladığı sürtünme sayesinde telefonu daha rahat kavramayı sağlıyor. Bununla birlikte plastik arka yüze daha fazla hareket ve canlılık kattığını söyleyebiliriz.

Galaxy A14, selefine göre biraz daha büyük bir hacme sahip. 9.1 milimetre ile daha kalın, ayrıca yüzey alanı biraz daha geniş. 201 gram ile biraz daha ağır. Buna rağmen 6.6 inç ekranlı bir telefon için ergonomik bir kullanım sunacak gövdenin elimizde olduğunu söyleyebiliriz. Günlük kullanımda bu telefon rahat etmenize yardımcı oluyor. Tek elle kullanım da rahat, ancak belirli durumlarda ikinci elinizin de devreye girmesi daha iyi olabilir. Oyun oynarken de telefonu yatay tutarak rahatça kavramanız mümkün.
Telefonun kenarları biraz düzleştirilmiş, köşeler ise yine yuvarlak. Ön yüze baktığımızda A13’e göre çok büyük bir farklılık görmüyoruz. Ancak ekran camının etrafını saran ince çerçeve A13’tekine nazaran daha az belirgin görünüyor. Bununla birlikte su damlası biçiminde çentik ve daha kalın çene bölümü, A14’ün giriş segment bir telefon olduğunu hatırlamamıza yardımcı oluyor.

Galaxy A14, selefine göre biraz daha büyük bir hacme sahip. 9.1 milimetre ile daha kalın, ayrıca yüzey alanı biraz daha geniş. 201 gram ile biraz daha ağır. Buna rağmen 6.6 inç ekranlı bir telefon Ses tarafında, alt kenarda tek bir hoparlörün bulunduğunu görüyoruz. Bunun ses çıkışı giriş segment telefon için fazlasıyla yeterli, hatta ortalamanın üstünde. Sesin dolgunluğu da iyi. YouTube’da video izlerken veya Spotify’da müzik dinlerken harici hoparlör ihtiyacını pek hissetmedik. 3.5mm ses jakının bulunması da kablolu kulaklıkları kullanma konusunda eli rahatlatıyor. Kutudan kulaklık çıkmadığını göz önünde bulundurursak bunun önemli olduğunu söylememiz gerekiyor.

için ergonomik bir kullanım sunacak gövdenin elimizde olduğunu söyleyebiliriz. Günlük kullanımda bu telefon rahat etmenize yardımcı oluyor. Tek elle kullanım da rahat, ancak belirli durumlarda ikinci elinizin de devreye girmesi daha iyi olabilir. Oyun oynarken de telefonu yatay tutarak rahatça kavramanız mümkün. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırabilirsiniz. 64 GB, çok fazla uygulama veya oyun yüklemezseniz yeterli oluyor. Galaxy A14’e içerikleri daha önce test ettiğimiz Galaxy S23’ten taşıdık. Dolayısıyla uygulamaları da doğrudan taşıdık. Uygulamalarla birlikte telefonun depolama alanının 55 GB’ı aşan bir kısmı doldu. Bu da telefonun performansında handikaplara neden oldu. Uygulama veya oyunların açılışında beklemeler, kullanıcı arayüzünde geçişlerde takılmalar biraz arttı. Gereksiz uygulamaları ve oyunları kaldırınca telefon gözle görülür derecede hızlandı. Bu nedenle 64 GB’lık depolama alanlı telefonda yönetimi iyi şekilde yapmak gerekiyor.
Kamera tarafına geldiğimizde, Samsung Galaxy A14’ün hem ön hem de arka kameralarında çeşitli değişikliklerin yapıldığını görüyoruz. Öncelikle arkada üç kamera aynı şekilde korunurken, A13’te bulunan dördüncü kamera kaldırılmış. 50 megapiksel ana kamera olduğu gibi korunuyor, f/1.8 diyafram ve faz algılamalı otomatik odak bu ana kameranın başlıca özellikleri arasında bulunuyor. 5 megapiksel ultra geniş kamera, f/2.2 diyafram değerine sahipken 2 megapiksel, f/2.4 makro kamera da üçüncü kamera olarak arkada yer alıyor. Derinlik kamerası ise kaldırılmış. Ön tarafta ise 13 megapiksel, f/2.0 diyafram gibi özelliklerle, A13’tekine göre daha iyi bir kamera bulunuyor.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке