Ünye’de Bir İlk: Patpat Arkası Fındık Toplama Makinesi Üretti

Описание к видео Ünye’de Bir İlk: Patpat Arkası Fındık Toplama Makinesi Üretti

Ordu’nun Ünye ilçesinde iş yerinin atölyesinde çeşitli tarım makineleri üretimiyle uğraşan 36 yaşındaki Kurtuluş Yıldız kendi imkânlarıyla patpat olarak bilinen tarım aletinin kasasında kullanılabilen fındık toplama makinesi yaptı.

Ünye’de 17 yıldır patpat olarak bilinen tarım aracı üretimleri gerçekleştiren Kurtuluş Yıldız, Liseler Mahallesi İlyas Işık Sokak üzerinde açtığı “Köylü Çapa Makineleri İmalat Üretim ve Pazarlama” isimli iş yerini müşterilerinin hizmetine kazandırdı. Uzun yıllardır kendisini geliştirerek tarım araçlarının tamir, bakım ve üretimlerini farklı renk çeşitliliklerine göre müşterilerinin beğenisine sunan Kurtuluş Yıldız, özellikle fındık sezonlarının vazgeçilmesi olan patozun mini halini patpatın arkasına yerleştirerek fındık toplama makinesini üretime sundu.

“Dişli Kırmaya Garantili Çiftçilerimize Özel Makineler Yapmak İstiyoruz”

Müşterilerin kendileri tasarlayacak şekilde tarım araçları üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Köylü Çapa Makineleri İmalat Üretim ve Pazarlama Sahibi ”Kurtuluş Yıldız, “17 yıldır bu sektör içerisinde faaliyet göstermekteyim. Daha önceki yıllarda çapa makineleri üretimlerinde de çalıştım. Kendimizi geliştirerek daha sonra böyle bir firmayı tek başımıza üretimlerimizle beraber çalışmaya başladık. İşyerimizi kurduk ve yaptık. Çokta güzel oldu. Dişli kırmaya garantili çiftçilerimize özel makineler yapmak istiyoruz. İstenilen renk ve seçeneklere göre müşterilerimiz kendileri tasarlayacak bizler yapacağımız şekilde bir üretim düşünüyoruz. Her renge, her modele ve seçeneklere göre uygun vaziyette müşterilerimizin istediği şekilde üretimler yapmaya çalışıyoruz. 12, 17, 13, 22 ve 25 beygir model ve yine küçük çapalarımızla 5 buçuk beygirlerden başlayarak 8 buçuk beygire kadar sadece çapalama içinde makinelerimiz mevcuttur” dedi.

“Bizim Ürettiğimiz Makinelerimizde Asla Dişli Kırdıramazsınız”

Kendi ürettikleri her makinede sağlamlığını test ederek üzerinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yıldız, “Biz dişlinin hangi dökümde kaç dövmede yapıldığını veya dövme dişlimidir yoksa çekme dişlimidir olarak biz bunu bilmiyorduk. İşin içine girdiğimizde bunlar çok değişiyor veya farklılık gösterebiliyor. Ve dövme dişlinin ne şekilde çalıştığını, şanzımanın artık marka modeline bakmadan içindeki dişlinin sağlamlığının testini yapabilmek için bununla çok uğraştım. Mesela benim makinelerimde asla dişli kırdıramazsınız. Dişli kırdırdığınızda bu birebir garantilidir. Şanzımanda ve motorda birebir değişimli olarak 5 yıl garantilidir. Hangi parçayı kırdıysanız birebir değişimle asla tamirat olmadan müşterilerimizi memnun etme ve mağdur etmeme açısından sonuna kadar destek oluyoruz” diye konuştu.

“Bizim Yapmış Olduğumuz Makinede Suyun İçine Dahi Hortumu Atsanız Emiş Gücü Asla Düşmez”

Fındık toplama makinesinin üzerinde uzun süredir çalışmalar yürüterek emiş gücünün testinin başarıyla sonuçlandığını sözlerine ekleyen Yıldız, “Ben kendimde bir fındık üreticisi olarak 7-8 ton fındık yapmaktayım. Her sene amelelerle uğraşarak çoğu sefer minibüsü amele başının kapısına çekerek geri boş geldiğimi biliyorum. Bu daha önceki yapılan makinelerde olduğu gibi nemli havada çekmez, 8-10 metreden çeker, herkesin yolu yok diyerek bu alanlarda bu harman makinelerini kullanmak zordur. Sadece bizlerin fındık bahçelerine patpatlar girip çıkabiliyor. Patpatlar her tarlaya girebildiği için bunu düşünerek 50 metre hortumla çeken, elinde herhangi bir marka model fark etmeksizin 12 beygir makineyle rampa, yokuş, düz arazi olmaksızın, römorkun içine dökülebilen makinemizi 1,5 yıldır bununla ilgili Ar-Ge çalışması yapıyorum. Denedim ve başardım. Ve şu an değerli çiftçilerimize bunun satışını yapacağız. İnsanlarımızın en çok akıllarına takılan soru nemli havada kesinlikle asla palet kaçırma olayı yoktur. Bizim yapmış olduğumuz makinede suyun içine dahi hortumu atsanız emiş gücü asla düşmez” şeklinde konuştu.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке