În acest episod marca Mandachi Televijân, invitatul lui Ștefan Mandachi este dr. Menis Yousry - un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune, care ne va vorbi despre traume, despre “repararea” copiilor, despre actul creației și despre competiția absurdă dintre bărbați și femei.
Mai exact, vei afla din acest material cum se răsfrâng traumele femeilor din trecut asupra femeilor din zilele noastre, de unde vine nevoia lor de a intra în competiție cu bărbații și de cine ai nevoie, ca părinte, pentru a-ți “repara” copilul.
#traume #competiție #femei #bărbați
00:00- 05:57 - Ce așteptări ar trebui să avem de la o nouă zi?
Poate doar faptul că suntem pe acest pământ, pentru o scurtă perioadă de timp, ar trebui să ne ofere răspunsul la această întrebare.
Dr. Menis Yousry ne îndeamnă să privim viața ca pe o vacanță scurtă. De ce? Fiindcă doar așa am putea s-o facem memorabilă.
“Dar cum să-mi fac “vacanța” memorabilă, atâta vreme cât știu că ea se va încheia cu moarte?”
Ei, bine, poate că moartea este, de fapt, o tranziție.
05:57- 15:56 - Cine ne-a creat?
Ni se întâmplă adesea să ne adresăm această întrebare. O întrebare atât de simplă. Atât de scurtă. Dar care ne dă atât de multe bătăi de cap.
Dr. Menis vine cu o părere interesantă și ne propune un exercițiu de imaginație în legătură cu acest subiect.
Tot în acest fragment, aflăm de ce le este bărbaților frică de angajamente/ relații stabile și de ce nu va exista niciodată egalitate între femei și bărbați.
Știm. A doua parte a frazei de mai sus ar putea suna ca o controversă, însă dacă analizăm lucrurile în profunzime, ne dăm seama de faptul că nu ar fi corect să presupunem că femeile sunt egale cu bărbații.
Urmăriți materialul pentru a vedea explicația frumoasă și plină de sens pe care ne-o oferă Menis Yousry.
15:56- 21:43 - Respectarea alegerilor celor din jur.
Homosexualitatea, un subiect atât de controversat, dar care are la bază o idee atât de simplă: fiecare ființă umană are dreptul să aleagă. Iar noi avem datoria morală de a respecta alegerile celor din jur.
Aflăm spre finalul fragmentului despre faptul că noi, ca indivizi, suntem într-o continuă schimbare. Suntem diferiți de la zi la zi, de la an la an.
Toate acestea, datorită faptului că singurul lucru fără de sfârșit este cunoașterea.
21:43- 24:38 - Experții în parenting și “repararea” copiilor.
Este părintele însuși singurul expert în parenting de care are nevoie pentru a-și “repara” copilul?
Dar ce se ascunde, de fapt, în spatele unui copil care se cere a fi “reparat”?
24:38- 31:52 - De ce ni se tot cere să ne schimbăm?
Teoretic, persoanele care te iubesc cu adevărat, te iau “la pachet” cu toate defectele tale. Practic, ele îți pot cere să te schimbi, continuând să te iubească, fie că te schimbi cu adevărat sau nu.
31:52- 33:06 - Alegerea mentorului.
“Cum să ajung un geniu, ca tine?”
Răspunsul vi-l oferă Menis, la finalul episodului.
______
Te salut! Sunt Ștefan Mandachi și muncesc cu pasiune din 2020 ca să construiesc un canal de YouTube unic în România. Îmi doresc să creez un tărâm virtual al asumării, creativității și al exprimării libere, în care ideile să circule libere, fără cenzură, să fie utile, integre și originale, dar mai ales, să inspire.
Ca voluntar, am fondat asociația umanitară “Jeni Mandachi” unde ajutăm animalele fără stăpân și oamenii vitregiți de soartă.
Ca antreprenor, de-a lungul anilor am creat mai multe branduri, care au devenit simboluri în domeniile lor: cea mai mare franciză autohtonă de fast-food creată vreodată la noi, Spartan și cel mai bine cotat hotel de 4 stele din România, Mandachi Hotel & Spa.
Ca regizor de film, am realizat documentarul manifest “30 de ani și 15 minute” , scurtmetrajele “The Little Truth” și “Peace off”. În 2023 se lansează ultimul meu film documentar.
Îmi doresc să ofer valoare aici și prin viața mea. Să împărtășesc din experiența mea profesională și să am lângă mine oameni care gândesc și simt ca mine, pentru ca împreună să facem o lume mai asumată și mai autentică.
Facebook: / stefanmandachi
Instagram: / stefan.mandachi
TikTok: stefanmandachi
Blog: https://www.stefanmandachi.ro
Proiectul meu de suflet - CAIETUL VISURILOR: https://www.caietulvisurilor.ro
Информация по комментариям в разработке