Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα στα σχολεία της Ινδίας;

Описание к видео Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα στα σχολεία της Ινδίας;

✔️Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα στα σχολεία της Ινδίας;

●Για τους Έλληνες «Ινδία» σήμαινε μόνο ο άνω Ινδός ποταμός μέχρι την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά το "Ινδία" σήμαινε για τους Έλληνες το μεγαλύτερο μέρος του βόρειο μισού της την Ινδική υποηπείρου. Οι Έλληνες αναφέρονταν στους ντόπιους (οι άνθρωποι της σημερινής Ινδίας και Πακιστάν) ως Ἰνδοί, που κυριολεκτικά σημαίνει «οι άνθρωποι του Ποταμού Ινδού».
Ο Κτησίας στο έργο του Ινδικά καταγράφει τις πεποιθήσεις και άποψη των Περσών για την Ινδία.
Ο έλληνας εξερευνητής Σκύλαξ ο Καρυανδεύς, περίπου το 515 π.Χ., εστάλη από τον Βασιλιά Δαρείο Α΄ της Περσίας να ακολουθήσει την πορεία του Ινδού Ποταμού και να ανακαλύψει που οδήγησε.
Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο στρατός του, πολέμησε τον Ινδικό στρατό του Βασιλιά Πώρου στην Ινδική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

●Μέρος της σημερινής Ινδίας προσαρτήθηκε στα Ινδοελληνικά βασίλεια που ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με Ινδικές πηγές, τα ελληνικά στρατεύματα φαίνεται να έχουν βοηθήσει τον Τσαντραγκούπτα Μαουρύα στην ανατορπή της δυναστείας των Νάντα και την ίδρυση της Αυτοκρατορίας των Μαουρύα.[1]
Αργότερα, ο στρατός του Σέλευκου Α΄ πολέμησε τον στρατό του Τσαντραγκούπτα. Στο τέλος, ο Σέλευκος και ο Τσαντραγκούπτα σύναψε συμμαχία. Ο Σέλευκος έδωσε την κόρη του σε γάμο, παραχώρησε τα εδάφη της Αραχωσίας, το Χεράτ, την Καμπούλ και τη Μακρανία και έλαβε 500 πολεμικούς ελέφαντες.

●Οικονομικές σχέσεις:
Περίπου 12.000–13.000 Ινδοί ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Το ετήσιο διμερές εμπόριο ανέρχεται σε 0,83 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι σταθερά ελλειμματικό εις βάρος της Ελλάδας. Το 2021 καταγράφηκε έλλειμμα 564,8 εκατ. ευρώ καθώς οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 134,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική αύξηση 74,6% σε σύγκριση με το 2020, ενώ οι εισαγωγές σε 699,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 68,4% σε σύγκριση με το 2020.

●Κατάλογος διμερών συνθηκών:
Συμφωνία για τις Πολιτιστικές ανταλλαγές, 1961
Συμφωνία για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας, 1967
Συμφωνία για την Κοινή Επιτροπή για την Οικονομική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία, 1983.
Κοινό Επιχειρηματικό Συμβούλιο των FICCI και ASSOCHAM και του Επιμελητηρίου Αθηνών, 1996.
Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου και την Οργάνωση Προώθησης του Εμπορίου της Ινδίας, 1996.
Συμφωνία Τουριστικής Συνεργασίας, 1998.
Μνημόνιο Αμυντικής Συνεργασίας, 1998.
Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Γεωργίας, 2001.
Συμφωνία για την Προώθηση και Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων (BIPA), 2007.
Συμφωνία για τη Συνεργασία στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, 2007.
Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του CII και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών, 2007.
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Επιστημών στο Μπενγκαλούρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), 2007.

Πηγές:
Σχολικά βιβλία Ινδίας

Комментарии

Информация по комментариям в разработке