مواد غذایی مفید و مضر به زخم معده

Описание к видео مواد غذایی مفید و مضر به زخم معده

خوردنیهای بهبود دهنده زخم معده

1- پروبیوتیک­ها:
مانطور که گفته شد، عامل اصلی زخم معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری است. پروبیوتیک­ها گروهی از باکتریهای سودمند برای بدن به­ ویژه دستگاه گوارش هستند. پروبیوتیک­ها می­توانند رشد باکتریهای مضر و عفونت­زا را کنترل کنند. در واقع بین میزان باکتریهای خوب و بد تعادل ایجاد می­کنند. در حال حاضر بسیاری از مواد غذایی تولید شده مانند برخی از انواع ماست، شیر، پنیر،  (نوع ترشی کلم) و چای کامبوچا حاوی پروبیوتیک­ها هستند. حتی می­توانید از کپسول پروبیوتیک که در داروخانه­ها موجود است، نیز به­ این منظور استفاده کنید.
2- فیبر:
تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد غذایی دارای فیبر به بهبود این بیماری کمک می­کند. فیبرها می­توانند میزان ترشح اسید معده را کاهش دهند و به بهبود التهابات ناشی از زخم معده کمک کنند. اکثر میوه­ها به­خصوص نارگیل، سیب، گلابی، هویج و انجیر دارای فیبر زیادی هستند. حبوبات و غلاتی مانند جو دوسر نیز سرشار از فیبر هستند.
 3- عسل:
این ماده معجزه بخش خواص شگفت انگیزی دارد. از جمله اینکه دارای ترکیبات پلی فنلی فراوانی است. ترکیبات پلی فنلی خواص آنتی اکسیدانی قوی داشته و یک ضد باکتری عالی محسوب می­شوند. اگر قند خون نرمالی دارید، حتما عسل را برای بهبود التهابات معده خود استفاده کنید.
4- سیر:
حتما شنیده اید که سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی است. تحقیقات نشان داده است که سیر می ­تواند رشد هلیکوباکتر پیلوری را کاهش دهد. اما بهتر است برای مصرف طولانی مدت آن با یک متخصص تغذیه مشورت کنید

خوردنیهای مضر برای زخم معده

1- کافئین:
کافئین سبب افزایش ترشح اسید معده می­ شود. چای پررنگ و قهوه کافئین زیادی دارند و مصرف آنها در این بیماری به تشدید مشکل دامن می زند.
2- شیر:
با وجود تمام خواصی که شیر دارد، مصرف طولانی مدت آن برای مبتلایان به مشکلات و زخمهای معده مضر است. چراکه شیر ترشح اسید معده را افزایش می ­دهد.
3- مواد حاوی الکل:
تحقیقات نشان داده است که الکل با افزایش رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوریسبب تشدید این بیماری می­ شود.
4- مصرف غذاهای تند و یا سرخ شده و همچنین نوشیدنیهای گازدار سبب بدتر شدن شرایط بیماری خواهد شد.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке