Vw Passat B8 2.0 TDİ YAPILINCA ARABAYA CAN GELDİ ! Ağır Bakım Yaptık

Описание к видео Vw Passat B8 2.0 TDİ YAPILINCA ARABAYA CAN GELDİ ! Ağır Bakım Yaptık

Volkswagen passat 2.0 tdi b8 aracımızla birlikteyiz. Almanya'dan gelen müşterimiz önceden randesunu alıp gelmişti. Oto servisimize geleceği için bakımını yaptırmamış ve tüm ağır bakımlarını tamir evi recep usta servisinde yaptırmış oldu. B8 PASSAT aracımıza neler yapıldı. Aracımızın öncelikle periyodik bakım olarak adlandırdığımız bakımı yapıldı. Bu bakım her yıl veya 10.000km - 15.000 km aracına göre değişiklik göstermek kaydıyla motor yağının ve tüm filtrelerin değişmesi demektir. Hava filtresi yağ filtresi mazot filtresi bunları değiştirdik. 174.000 kilometrede olan aracımızın triger seti set halinde değişti. Triger setine fabrika 200.000 kilometre desede bundan önce değiştirmenizi tavsiye ederiz. Triger kayışı kopma yani gerçekleştiği zaman aracın motorunun açılması gerekir bu da ciddi maliyetlere yol açması demektir. Triger kayışı ömrü bu şekildedir. Triger kayışı avare rulmanları ve gergi rulmanı ile beraber set halinde değişti. Önemli bir diğer husus ise aracımızın su pompası yani devirdaym olarak adlandırdığımız parçamız da değişti. Diğer araçlardan farklı olarak elektrikli aç kapa sisteme sahip olan bu su pompası değişimini yaptık. Dpf yani dizel partikül filtresi ve turbo enjektör bakımlarımız yapıldı.
TURBO ARIZALANIRSA NE OLUR ?

Turbo mili karışık yağlama durumlarından dolayı uygunsuz dönerse, turbonun emiş basıncı düşer ve motorun performansı azalır.

Turbo hava emişinin yetersiz olması, egzozdan siyah duman çıkmasını sağlayabilir. Çünkü gönderilen yakıta karşılık yeterli hava yanma odasına gidemeyecektir. Bu da zengin hava-yakıt karışımının bozulduğu anlamına gelir.

Yetersiz yağlama olduğunda, sürtünme kaynaklı oluşan ısı nedeni ile turbo mili ve yatağı arasındaki yüzeyde renk değişimi meydana gelebilir. Eğer oluşan sıcaklık ciddi seviyelere ulaşırsa yatak malzemesi şaft yüzeyine yapışmaya başlayabilir.

Turbonun mili kırılmış ise bu bize turboya uzun süreli yeterli yağın ulaşmadığını gösterir. Şaft aşırı ısınarak özelliğini yitirir ve en sonunda kırılır.

Turbo milinin dönüşü, yetersiz yağlama sebebi ile yatağının içinde aniden durursa, emiş çarkı kilit somunu gevşeyebilir. Kilit somunu gevşek olan turbo erken hasara uğrar. Bu somuna dikkat edilmelidir. Normalde turbo çalışırken gevşemez ancak dengesiz dönüş, vibrasyon, yağ yetersizliği olduğunda meydana gelebilir.

Uygunsuz yağlama kaynaklı oluşan aşırı ısı nedeni ile turbo mili yatağının içi karbonize olabilir.

Yetersiz yağlama kaynaklı özelliği gitmiş turbo mili yatakları, milin aşırı oynamasına sebebiyet verir. Milin dönüşündeki dengesizlik hareketleri, radyal yatakların kırılmasına yol açar.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке