״אנחנו במיינסטרים הציונות הדתית , צריך להתעורר ולהבין שהקרב הזה הוא על פרצופה של המדינה״ אפרת שפירא

Описание к видео ״אנחנו במיינסטרים הציונות הדתית , צריך להתעורר ולהבין שהקרב הזה הוא על פרצופה של המדינה״ אפרת שפירא

והפעם משה רדמן מארח את אפרת שפירא רוזנברג, אשת תקשורת, פמיניסטית דתית. השיחה נעה בין סוגיות של מנהיגות נשים, ההשפעה של הציונות הדתית, ועד לדילמות מוסריות של עסקת חטופים בזמן מלחמה.
להלן הנושאים העיקריים של הפרק:

- מצבה של המדינה והאופטימיות של אפרת: אפרת מביעה אופטימיות לגבי יכולת החברה הישראלית להתאושש מהריסות ולהתחזק מחדש, למרות האתגרים הגדולים שניצבים בפניה.

- נשים בהנהגה: משה ואפרת מדברים על החוסר בנשים סביב השולחן בקבלת ההחלטות בישראל, ובמיוחד בנשים פמיניסטיות. אפרת מציינת כי למרות ההתקדמות בנושא זכויות נשים, יש עדיין דרך ארוכה לעבור כדי להשיג ייצוג הולם לנשים בהנהגה.

- השפעת החרדלים על הציונות הדתית: השיחה עוסקת בהשתלטות של הזרם החרדלי על מערכת החינוך הדתי-לאומי, ובאיך הציבור הדתי-לאומי המתון יכול להגיב לכך ולהשיב את האיזון.

- שינויים במערכת החינוך: אפרת מדגישה את הצורך בשינוי יסודי במערכת החינוך כדי להתמודד עם האתגרים והפערים הקיימים, במיוחד לאור ההשפעה החרדלית.

- יחסי חרדים והמדינה:דיון על היחסים בין הציבור החרדי למדינה, והשאלה האם ניתן לשלב את הציבור החרדי בתוך הברית הליברלית, במיוחד כאשר קיימים פערים גדולים בין ההנהגה החרדית לציבור החרדי הרחב.

- הנהגה ואומץ: אפרת מדברת על הצורך בהנהגה אמיצה שמוכנה לקבל החלטות קשות במציאות מורכבת, ולהתמודד עם הדילמות הטראגיות שמדינת ישראל ניצבת בפניהן.

- החזרת החטופים והחלטות לאומיות: דיון על הדילמה של החזרת החטופים וההשפעה של החלטות אלו על החברה הישראלית. אפרת מביעה עמדה ברורה בעד החזרת החטופים, אך מבינה גם את המחירים הכרוכים בכך.

- בחירות בזמן מלחמה: השיחה נוגעת בדילמה של יציאה לבחירות בזמן מלחמה, והקושי בקבלת החלטות כאלו בתקופות קריטיות. עקבו אחרינו ברשתות השונות:

ספוטיפיי https://spoti.fi/3W1CTau

אפל פודקאסט https://apple.co/3WiP9EG

טיקטוק https://bit.ly/3Y1Owkn

אינסטגרם https://bit.ly/3xXR34s

להצטרפות לקבוצות ״זה הזמן״ של משה רדמן https://bit.ly/3KMF5y8

להרשמה לניוזלטר השבועי של משה רדמן https://bit.ly/3XWYDH2

Комментарии

Информация по комментариям в разработке