Gebelikte 12.Hafta | Hafta Hafta Hamilelik - Şebboy.com - Op.Dr. Cevahir Tekcan

Описание к видео Gebelikte 12.Hafta | Hafta Hafta Hamilelik - Şebboy.com - Op.Dr. Cevahir Tekcan

Gebelikte 12. hafta annede, bebekte ne gibi değişimler yaşanır? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Op.Dr. Cevahir Tekcan sizler için cevaplıyor!

Detaylar: https://sebboy.com/12-hafta-gebelik/

Gebeliğin 12. haftası ile birlikte her şey artık sizin için çok daha hızlı gelişiyor. Can sıkıcı gebelik belirtileri artık bu haftadan itibaren oldukça azalmıştır. 1.2 hafta ile birlikte düşük riskiniz oldukça azaldığı için, bu mutlu haberi dostlarınızla rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

12. Haftada Bebekte Hangi Değişimler Yaşanır?

12 hafta gebelikte bebeğinizde meydana gelen en bariz değişiklikler, bebeğinizin refleksleri üzerine olan değişikliklerdir. Artık bebeğiniz ellerini açıp kapayabilir, göz kasları geliştiği için gözlerini kırpabilir ve sıkabilir. Karnınızı dürttüğünüz zaman bebeğiniz bu dürtmelere hareketle tepki vermeye başlar fakat siz bu hareketleri daha hissedemezsiniz. Bebeğinizin karın duvarı bütünlüğü sağlanmıştır. Bağırsaklar artık yerlerini almaya başlamıştır. Bebeğinizi ağzını açıp kapayabilir, tam bir insan görüntüsü almıştır.

12. Haftada Annede Hangi Değişimler Yaşanır?

12. haftada içeride bu değişiklikler olurken sizde de artık bulantı, halsizlik, yorgunluk gibi can sıkıcı gebelik belirtileri azalmaya başlamıştır. Baş ağrısı, hormonal değişikliklere, strese, uykusuzluğa ve vücudunuzun susuz kalmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Baş ağrısından kaçınmak için baş ağrınızı neyin tetiklediğini bulmanız gerekmektedir. Eğer buna rağmen baş ağrınız varsa bol sıvı tüketin. Ilık bir duş alın ve istirahat edin. Doktorunuza danışarak parasetemol türü ağrı kesicileri alabilirsiniz. Eğer bu ağrı kesicilere baş ağrınız cevap vermiyorsa, mutlaka doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

12. Haftada Annenin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

12. haftada vajinal akıntılarda artma gözlemlenebilir. Vajinal akıntının artması sizi enfeksiyonlara karşı korumak içindir. Göğüs kemiğinizin altında yanma hissedebilirsiniz. Buna reflü adı verilmektedir. Reflüden kaçınmak için az az sık sık yemek yiyin. Ayrıca aşırı yağlı gıdalardan uzak durun. Çay, kahve ve çikolata gibi reflüyü arttıran gıdaların tüketimini azaltın ve bol sıvı tüketmeye özen gösterin. Ultrasonografide ise artık bebeğiniz küçük ve cılız bir insan gibi görünmeye başlamıştır. Bu dönemde Nub teorisi kullanılarak bebeğinizin cinsiyeti tespit edilebilir. Nub teorisinde eğer genital tebürkül otuz derecelik bir açı yapıyorsa, bebeğinizin erkek olma ihtimali vardır. Eğer yere paralel ise bebeğinizin kız olma ihtimali yüksektir. Nub teorisinin doğruluk payı, yüzde 88'dir. Gebeliğin on ikinci haftasında bebeğinizde ve sizde oluşan değişiklikler bu kadardır. Gebeliğin 13. haftasında görüşmek dileğiyle...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке