CEM KARACA KİMDİR?'Beni Alkışlarla Değil Tekbirlerle Uğurlayın'

Описание к видео CEM KARACA KİMDİR?'Beni Alkışlarla Değil Tekbirlerle Uğurlayın'

CEM KARACA O DOĞDUĞUNDA TAKVİMLER , 5 NİSAN 1945’İ GÖSTERİYORDU. TOTO (İRMA FELEGYAN) VE MEHMET KARACA ÇİFTİNİN OĞLU OLARAK İSTANBUL’DA, DÜNYAYA GELDİĞİ AİLESİ, ONA, “MUHTAR CEM KARACA” ADINI VERMİŞTİ.. ANNESİ TOTO HANIM ERMENİ, BABASI MEHMET BEY İSE, AZERBAYCAN ASILLI İDİ VE TÜRKİYE’DE YAŞIYORLARDI. ANNESİ TOTO KARACA SİNEMA VE TİYATRO SANATÇISIYDI.CEM DE SANATLA İÇ İÇE GEÇİRDİ ÇOCUKLUK YILLARINI.. MÜZİĞE OLAN İLGİSİNİ FARK ETTİĞİNDE DAHA 6 YAŞINDA KÜÇÜK BİR ÇOCUKTU. MÜZİKLE İLK TANIŞMASI ANNESİNİN TEYZESİ ROSA FELEGYAN'IN CEM KARACA'YA PİYANO NOTALARI VE PİYANO NAĞMELERİ ÖĞRETMESİYLE OLDU.. . KÜÇÜK CEM 10 YAŞINDAYKEN HİÇ AKLINDAN ÇIKARAMAYACAĞI ACI BİR OLAY YAŞAYADI. BU OLAY ONUN HAYATA BAMBAŞKA BİR PENCEREDEN BAKMASINI SAĞLADI.1955 YILINDA İSTANBULDA YAŞAYAN AZINLIKLARA KARŞI BÜYÜK BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİ. ANNESİ ERMENİ OLAN CEM KARACANIN DA EVİ SALDIRIYA UĞRAYAN EVLERDEN BİRİYDİ. İMDATLARINA SON ANDA YETİŞEN BİR EMEKLİ ALBAY CEM VE AİLESİ HAYATTA KALABİLDİ.. 6-7 EYLÜL OLAYLARI BİTİP YAŞAM NORMALE DÖNDÜĞÜNDE TÜRKİYE'NİN SAYILI OKULLARINDAN ROBERT KOLEJİ'NE BAŞLADI. SANATÇI BİR AİLENİN OĞLU OLDUĞU HALDE O GÜNLERDE SANATLA İLGİLENMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCESİ YOKTU.. DOKTOR YA DA MÜHENDİS OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORDU. BABASI MEHMET BEYİN SE OĞLUYLA İLGİLİ BAMBAŞKA HAYALLERİ VARDI. CEM’İN BÜYÜDÜĞÜNDE HARİCİYECİ OLMASINI İSTİYORDU. AMA NE CEM’İN NE DE BABASININ DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ OLMADI HİÇBİR ŞEY. CEM KARACA ERGENLİK YILLARINDA SANATA MEYLETMEYE BAŞLADI.. KOLEJLİ BİR GENÇT, BATI KÜLTÜRÜYLE İÇ İÇE YAŞIYORDU.. ÖNCE ELVİS PRESLEY DİNLEMEYE BAŞLADI. GÜN GEÇTİKÇE MÜZİK ZEVKİ ROCKN ROLL ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYORDU. AMA CEM’İN MÜZİK AŞKINA KARŞI ÇIKIYORDU BABASI. OĞLUNU MÜZİK TEN KOPARMAK HARİCİYECİ OLMASINI SAĞLAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYORDU. CEMİNSE GERİ ADIM ATMAYA HİÇ NİYETİ YOKTU. AKLINA KOYMUŞTU HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİDECEKTİ.BİR DÜŞÜNCESİ DAHA VARDI. VERDİĞİ BİR RÖPORTAJDA KADINLAR BENİ BEĞESİN DİYE ŞARKICI OLDUM DİYECEKTİ YILLAR SONRA. MÜZİĞİN YANI SIRA TİYATRO VE SİNEMA İLE DE İLGİLENDİ. … TİYATRO SAHNELERİNE İLK ADIMINI 1961’DE OYNADIĞI HAMLET OYUNUYLA ATMIŞTII. 1964’TE, MÜNİR ÖZKUL’LA BİRLİKTE OYNADIĞI “GENERAL ÇÖPÇATAN” OYUNU, CEM’İN İLK BÜYÜK TİYATRO TECRÜBESİYDİ. DAHA SONRA BİR ÇOK TİYATRO OYUNUNDA ROL ALACAK BİRKAÇ SİNEMA FİLMİ ÇEKECEK VE FRANSIZCADAN ALMANCADAN VE İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE TİYATRO OYUNLARI ÇEVİRECEKTİ.
1962'YE GİRERKEN BEYOĞLU SPOR KULÜBÜ'NDE ARKADAŞLARININ İSTEĞİ ÜZERİNE ŞARKI SÖYLEDİ. ARKADAŞLARI İLE SAHNE ALAN KARACA, DAHA SONRA GRUP KURMAYA KARAR VERDİ. GRUBA O DÖNEMİN ÜNLÜ SANATÇILARINDAN İLHAM GENCER DESTEK OLDU.1963’TE, MÜZİKLE İLGİLENEN YAKIN ARKADAŞLARIYLA “DİNAMİKLER” ADLI MÜZİK GRUBUNU KURDU.. BABASI ONU VAZGEÇRİMEK İÇİN ÇABALAMAA DEVAM EDİYORDU .HATTA BİR KONSER SIRASINDA ELVİS PRESLEY ŞARKILARI SÖYLEYEN OĞLUNDAN, ONDAN “AMAN ADANALI” TÜRKÜSÜNÜ İSTEMESİ İÇİN BİR ADAM KİRALADI VE ONU YUHALATTI. ANNESİYSE CEM’İN SONUNA KADAR ARKASINDAYDI. TABİİ ZAMANLA BABASI DA OĞLUNUN BU SEVDADAN VAZGEÇMEYECEĞİNE İKNA OLDU . YIL 1963 OLDUĞUNDA KURDUKLARI AMATÖR MÜZİK GRUBU DAĞILDI. KISA BİR SÜRE ŞARKILARINI “CEM KARACA VE BEKLEDİKLERİNİZ” ADLI BİR GRUPTA ÇALIP SÖYLEDİKTEN SONRA, GÖKÇEN KAYNATAN’IN ORKESTRASINA GEÇTİ. BİR SÜE BURADA ÇALIŞTIKTAN SONRA “CEM KARACA VE JAGUARLAR” ADLI GRUBU KURDU. 1965'TE ALTIN MİKROFON YARIŞMASINA BAŞVURDULAR ANCAK ÖN ELEMEYİ GEÇEMEDİLER.
1965’TE TİYATROCU SEMRA ÖZGÜR İLE İLK EVLİLİĞİNİ YAPTI VE 3 GÜN SONRA DA, ASKERE GİTTİ. VATANİ GÖREVİNİ HATAY’DA YAPARKEN ANADOLU KÜLTÜRÜNE İLGİ DUYMAYA BAŞLADI.. BİR NÖBETİ SIRASINDA DİNLEDİĞİ AŞIK MAHZUNİ ŞERİF İLE TANIŞTIĞINDA, KENDİNİ ANADOLU MÜZİĞİNE DAHA DA YAKIN HİSSETTİ.… O GÜNDEN SONRA BATI ENSTRÜMANLARIYLA ANADOLU MÜZİĞİ YAPMAYA KARAR VERDİ. CEM, ASKERDEN DÖNDÜĞÜNDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI. CEM KARACA VE JAGUARLAR GRUBU DAĞILINCA ŞUBAT 1967’DE KURULAN APAŞLAR İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI. DÜŞÜNCELERİYLE ARKADAŞLARINI DA ETKİLEMEYİ BAŞARIYORDU. DAHA ÖNCELERİ BATI MÜZİĞİ YAPAN APAŞLAR, CEM’DEN SONRA YÜZÜNÜ DOĞU’YA DÖNDÜ.… 1968’DE İSE, ARPAŞ OLARAK ALMANYA’YA GİTTİLER VE “FERDY KLEİN ORKESTRASI” İLE 45’LİKLER KAYDETTİLER. ALMANYA DA KONSERLERİNE DEVAM EDEN GRUP, BU DÖNEMDE TÜRKİYE TURNESİNE DE ÇIKTI. CEM KARACA, MÜZİK KARİYERİNDE BAŞARILI ADIMLARLA İLERLİYORDU.. YIL 1968 OLDUĞUNDA “YILIN MELODİLERİ” ANKETİNDE , RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI TÜRKÇE ŞARKILARDA ÜÇÜNCÜ, TÜRK VE YABANCILAR KARIŞIK LİSTEDE DE DOKUZUNCU SIRADAYDI. 1969 SENESİNDE , CEM, GRUPTAKİ ARKADAŞLARIYLA BAZI KONULARDA ANLAŞAMAMAYA BAŞLADI. ÇÜNKÜ ONUN AKLINDA SİYASİ MÜZİĞE YÖNELMEK VARDI AMA DİĞERLERİ YANAŞMIYORDU.. SON KEZ, “BU SON OLSUN/FELEK BENİ” PLAĞINI DA DOLDURDULAR VE HEMEN AKABİNDE DAĞILDILAR. EKİP RUHUNU BENİMSEYEN CEM, YİNE BİR GRUPLA YOLUNA ÇALIŞMAK İSTİYORDU. . APAŞLAR’IN BAS GİTARİSTİ SEYHAN KARABAY İLE BİRLİKTE KARDAŞLAR GRUBUNU KURDULAR .
#CemKaraca ##TotoKaraca #CemKaracaKimdir

Комментарии

Информация по комментариям в разработке