#NeOlur

Описание к видео #NeOlur

• Kullanılan Sıvı: Cornet GM3
Sıvıyı temin ettiğimiz yer : https://coralinnovative.com/

Başlık doğrudur dostlar. #NeOlur serisini yakından takip edenler mutlaka hatırlayacaklardır. Bundan 1 yıl önce balıklarla birlikte sıvının içerisinde sistem kurup çalıştırmış, oyun ve sıcaklık testlerimizi yapmıştık. Hatırladınız mı? Heh, şimdi o sistem gelişti ve hazır bir makine haline dönüştü.

Geliştirilen sistem ile birlikte aynı anda 6 adet ekran kartını havuzun içine daldırıp çalıştırabildiğimiz gibi, sıcaklıklar herkesin bayılacağı seviyelerde. Üstelik yük testi, FPS testi, OCCT veya mining gibi uzun süreli çalışmalarda da çok iyi sonuçlar veriyor.

ÖNEMLİ NOT: İçerisinde kullandığımız sıvı ise bildiğiniz saf su değil. Saf su iletkendir ve parçalara değdiği anda güzel kokular hissedebilirsiniz. Bizim kullandığımız sıvı ise iletkenliği olmayan Petroyağ grubunun teknoloji şirketi olan Coral İnnovative Solutions tarafından geliştirilen Cornet GM3 modeli.

3 yıla kadar nemli ortamlarda bayıltmadığınız sürece sürekli kullanılabiliyor. Test aşamasında ise videoda gördüğünüz bu sistemi 35 gün boyunca kapatmadan sürekli test ettik.

Server soğutma sıvısı sisteminin teknik özellikleri
• Havuz ölçüsü: 61x61x53cm
• Uyumlu anakartlar: mATX, ATX, EATX
• Ekran kartı desteği: 6 adet (max)
• Soğutma desteği: Ayarlanabilir dereceli
• Soğutma sıvısı: CORNET GM3
• Sıvı viskozitesi: -50° ile +150°

Açıkçası ilginç bir sistem toplama rehberi gibi bir durum oldu. Havuzdaki sisteme tüm anakart modellerini yerleştirebiliyoruz. Soğutma performansı oldukça iyi.

Sistemin Artıları:

1-) Ekran kartı fanları sıvının içerisinde zaten çalışmıyor. Bu sayede %100 yük altında harıl harıl çalışarak da ses yapmıyor. Ayrıca elektrik faturanıza da bu durum yansıyor.

2-) 6 tane ekran kartına kadar alabilen bu havuz sistemde isterseniz 48 ekran kartına kadar çıkabiliyorsunuz. Havuz genişletilebilir olarak tasarlandı.

3-) Kullanılan Cornet GM3 versiyonu 3 yıla kadar sürekli çalışabiliyor. Firmadan edindiğimiz bilgi bu şekildeydi. 3 yılın sonrasında tekrar havuzu boşaltarak, yeni sıvı takviyesi yapılabiliyor.

4-) Sistem sıvının içerisinde olduğundan sıcaklıklar da çok düşük durumda. Oyun oynarken, render alırken, OCCT ile Overclock performansı denenirken, mining yaparken sıcaklık ortalamamız 34 ile 42 derece arası :)

5-) Özel sıvıyı sonradan temizlemek istediğimizde, Petroyağ PIKEREL WS 549 kullanıyoruz. Bu sayede kurulama işlemi de rahatlıkla yapılabiliyor.

6-) Altta bulunan soğutma sistemi tıpkı radyatör mantığında çalışıyor. Suyun sıcaklığını otomatik ayarlayabildiği gibi, sağ taraftan sıvı tahliye ediliyor, sol taraftan tekrar yukarıya basılıyor. Bu sayede ısınan sıvı aşağı inip soğurken, sürekli bir devirdaim söz konusu.

7-) Kullandığımız CORAL sıvının viskozitesi düşük olduğundan daha akışkan konumunda.. Açıkçası aralarında en başarılı olan sıvılardan bir tanesi olduğunu belirtebiliriz.

Evet dostlar ilginç bir #NeOlur serisinin daha böylece sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sistem ile alakalı sorularınız varsa, yorumlardan bana yazabilirsiniz. Bir sonraki projede görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın..

• PC Hocası web adresi: https://pchocasi.com.tr

#işbirliği

Комментарии

Информация по комментариям в разработке