גוש דן ותחבורה ציבורית - ט - הקו האדום בפתח תקווה - הצורך וההזדמנות

Описание к видео גוש דן ותחבורה ציבורית - ט - הקו האדום בפתח תקווה - הצורך וההזדמנות

רקע ורשימת הפרקים: http://guyshachar.com/content/heb/201...

טקסט הפרק (גרסה מקוצרת בשל מגבלות אורך התיאור)
בפרק זה נתמקד במקטע העובר בפתח תקווה, כדוגמה להבנת הבעית בתכניות הקיימות. הרעיון להכין סדרה זו התגבש כשהתברר שהרכבת הקלה גבתה את חייהם של 21 איש, עוד בטרם יצאה לדרך. כחלק מההכנות למקטע הקרקעי של הרכבת הקלה בציר זבוטינסקי הוכנה שדרה מרכזית שהרכבת הקלה עתידה לנוע בה. בינתיים החלו לנוע בה אוטובוסים. הסידורים הגיאומטריים בצמתים היו מבלבלים, ובשילוב מהירויות נסיעה גבוהות הפך הציר לשדה קטל. רק לקראת סוף 2014 השדרה המרכזית נסגרה לתנועה. אבל מה יהיה כשרכבות יתחילו לנסוע ? איך בדיוק תימנע סכנת החיים באזור עתיר הולכי רגל זה? האם הפרדות מפלסיות הן הפתרון? שיהפכו את זבוטינסקי מציר תחבורה לאוטוסטרדה אנטי עירונית? נמנה מספר סיבות לכך שהמקטע המזרחי של הקו האדום חייב להיות בסופו של דבר תת קרקעי.

1. חיי אדם.
2. הצמיחה המואצת של העיר - פתח תקווה היא כיום אחת הערים הצומחות בישראל. סביב ציר ז'בוטינסקי נמצאים חלק משמעותי של אזור התעשייה - מהגדולים בארץ, מרכזים רפואיים מובילים, קניון ופארק גדול ושומם. אלה מייצרים ביקושים גבוהים ביותר לתנועה.
3. תנופה למרכז העיר - פתח תקווה צומחת בקצוות ושוקעת במרכז. רכבת תחתית שתעבור במרכז ההיסטורי של העיר במקום בשוליו, תשמש מנוף חיוני להחייאה ותמריץ כלכלי. בתוואי העל קרקעי ניתן יהיה לפתח מרחב עירוני שיקשור את מוקדי העניין המתפרשים סביב רחוב ז'בוטינסקי.
4.הפיתוח ממזרח לעיר - ממזרח לפתח תקווה מתעצמת ראש העין, ומתוכננת שכונה חדשה ענקית במקום בסיס סירקין. רק קו מטרו יאפשר לתמוך בביקושים שיתווספו ממזרח.
5.יצירת עורק עירוני שוקק - בהמשך לחזון אוטוסטרדת הולכי הרגל והאופניים שהוצג בפרק הקודם. הדגמה על קטע שבין רחוב הסיבים לרחוב שנקר.
א. על פי המתכונת הקיימת של רכבת קלה במרכז הציר, אפשר יהיה להתוות נתיבי אופניים בצמוד למדרכות קיימות. הדבר יצור מפגשים מסוכנים בשל כניסות לחניית בתי עסק, פריקה וטעינה ועצירת אוטובוסים. ב. הצמדת נתיבי הרכבת הקלה לאחד הצדדים תאפשר לייצר רצועות משמעותיות יותר להליכה ורכיבה. עדיין זבוטינסקי ישאר ציר תנועה מבותר ואנטי עירוני, אבל זה יכול להיות פתרון ביניים מספק. ג. מנהור הקו - כל מרכז הדרך הופך למרחב אדיר להולכי רגל ורוכבי אופניים. אפשר להוסיף בינוי לאורך השדרה ולהעצים אותה עם חנויות, מסעדות, ואפילו משרדים קטנים. אפשר לשתול גינות עם עצים שיגדלו ויעניקו צל. אפשר לתת פתרון נוח לפריקה וטעינה לעסקים ברחוב. והיה הציר לעיר.
צריכים עוד נימוקים? תראו מה קורה היום בציר הסגור - רוכבי האופניים והאופניים החשמליים כבר מאמצים אותו כנתיב תנועה! אפילו שזה לקטע קצר בגלל החסימה בהמשך, וביום החם והאביך ביותר בשנים האחרונות. וזה צולם חודש אחר כך. זבוטינסקי צריך לקבל את הכבוד הראוי לו, ואזרחי ישראל צריכים מרחב חיים איכותי ובטוח. חשוב להתייחס למקרה של הקו האדום בפתח תקווה לא רק לגופו, אלא גם כדוגמה הרלוונטית לקווי הסעת המונים נוספים הנמצאים בתכנית של נתע.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке