چرا خدا شیطان را آفرید که ما را گمراه کند؟

Описание к видео چرا خدا شیطان را آفرید که ما را گمراه کند؟

بررسی دلایل آفرینش شیطان
برای تماشای ویدیوهایی متفاوت درباره فلسفه، دین و مسائل مربوط به آفرینش، حتما با استفاده از این لینک به کانال غار سابسکرایب کنید:    / @caveyoutubechannel  
شیطان پرستی، چرا و چگونه؟:    • شیطان پرستی، چرا و چگونه؟  
داستان شیطان چه بود؟ | Iblis Devil:    • داستان شیطان چه بود؟  | Iblis Devil  
اصلاً خدا چرا آفرید؟ | Why the God created?:    • اصلاً خدا چرا آفرید؟ | Why the God cr...  
توی این ویدیو سعی می کنیم به این سوالات پاسخ بدیم:
دلایل خلق شیطان چیست؟
چرا خدا شیطان را آفرید؟
دلایل آفرینش شیطان چیست؟
شیطان جن است یا فرشته؟
چرا شیطان مورد خشم خدا قرار گرفت؟
آیا شیطان برای گمراه کردن انسان آفریده شده است؟
آیا شیطان برای گمراهی بشر بوجود آمد؟
چرا شیطان انسان ها را گمراه می کند؟
شیطان چگونه انسان های را گمراه می کند؟
شیطان چه کسانی را گمراه می کند؟
چرا خدا شیطان را آفرید که ما را گمراه کند؟
اگر چه شیطان از فرمان خداوند روگردانی کرده، اما در هر صورت، آفریده ی خداست و در جهان هستی، نقشی دارد. برخی از عارفان و حکیمان، شیطان را به سگ آموزش دیده تشبیه کرده اند که بیگانگان را آزار می دهد و به خودی ها کاری ندارد.
در عرفان ها، ادیان و حکمت های گذشته، از این موضوع سخن های بسیاری گفته شده.
در ادامه ی دلیل خلقت شیطان رو به دقت بررسی میکنیم.
قرآن هم درباره ی کسانی که سزاوار وسوسه و آزارهای شیطانی اند، می گوید: آیا ندانستی که ما شیطان ها را بر کافران گماشته ایم؛ تا آنان را تحریک کنند».
یا در جای دیگری آمده است: تسلّط او فقط بر کسانی است که او را به سرپرستی برمی گیرند و بر کسانی که برای خداوند شریک قائل میشوند».
با توجه به این ها به خوبی روشن می شود که کسانی که با اختیار خود، از ولایت الهی روی گردان شده اند، سزاوار اسارت و بردگی شیطان اند؛ اما پاکان و انسان هایی که بهره مند از الهامات الهی اند متفاوتند، به شیطان اینطور گفته شده که: در حقیقت، تو را بر بندگان من تسلّطی نیست؛ مگر کسانی از گمراهان که تو را پیروی کنند».
حال در این پرسش موضوعات خداوند، انسان و شیطان، مطرح هستند؛ گرچه در بعضی از مباحث با هم مشترک هستند. در این جا به طور جداگانه، به بررسی آنها می پردازیم:
ابتدا خداوند :
هدف خداوند از خلقت انسان، به کمال رساندن اوست؛
کمال انسان، در یافتن حقیقت است و شناخت نیز در گرو عبادت اوست. با عبادت و شناخت ذات کامل خداوند، کمال انسان تحقّق می یابد.
اما انسان عبادت گر را تنها در صورتی می توان در حال حرکت به سوی کمال به حساب آورد که آگاهانه و با اختیار، این مسیر را انتخاب نماید؛ نه آن که مانند فرشتگان، به صورت ذاتی عبادت کند و قدرتی بر نافرمانی خدا نداشته باشد.
از این رو، خداوند، انسان را موجودی دارای اختیار آزاد آفرید و انتخاب راه سعادت و سقوطش را در اختیار او قرار داد.
برای محک زدن اختیار، انسان باید آزمایش شود. دقیقا مشابه روباتی که پس از خارج شدن از خط تولید تست های فراوانی از او گرفته میشود.
برقراری یک امتحان واقعی، تنها در صورتی ممکن است که انسان قدرت بر انتخاب هر یک از دو طرف خیر و شرّ را داشته باشد.
با وجود ذات انسان که به سمت خیر متمایل است و امکاناتی که برای کشف حقیقت و شکوفایی انسان قرار داده شده، وجود نیرویی در جانب شرّ نیز لازم بود؛ تا مسئله اختیار و امتحان واقعی، محقّق شود. این نیروها در مقابل الهامات خداوندی، انسان را به سوی شرّ، وسوسه می کنند؛ تا او در میان دو دعوت، خود مسیری را انتخاب و با عوامل گرایش به شرّ، مبارزه کند و با این نبرد، به کامل کردن قدرت اختیار دست یابد.
از این رو، به منظور تحقق هدف الهی از خلقت انسان، آفرینش چنین نیروهایی در نظام هستی، لازم بود؛ تا امکان تشخیص خیر از شر، زیبا از زشت و خوب از بد و مبارزه در راه حق، وجود داشته باشد.
اما انسان:
انسان موجودی دو بعدی است، ترکیبی از جان و تن است. او به اقتضای جان خود که از روح خداوند است میل به سوی کمال و حرکت به سوی هدف آفرینش خود دارد. در قرآن اینطور آمده که ؛ «ای انسان! تو کوشنده به سوی پروردگارت هستی که او را ملاقات خواهی کرد». اما انسان به اقتضای تن خود - که از خاک و گل آفریده شده است - میل به عالَم پایین و طبیعت مادی دارد.
از آن چه گذشت، معلوم می شود که در وجود انسان، دو نیرو وجود دارد؛ نیرویی که او را به سمت بالا می کشاند و نیرویی که او را به ورطه ی سقوط هل می دهد
این نیروها، انسان را موجودی مختار قرار کرده اند؛ تا در بین دو گزینه خیر و شرّ، یکی را انتخاب کند و از اینجاست که می شود مسئله ی امتحان را به خوبی درک کرد.
نیروی درونی که راهنمای خیر است، از سوی نیروهای بیرونی هم حمایت میشود. خداوند، این نیروها و فرشتگان را به یاری استقامت گران در مسیر حق می فرستد
در مقابل، می بایست نیروی درونی متمایل به شرّ، از سوی نیرویی بیرونی حمایت می شد و شیطان، بهترین گزینه برای انجام این مأموریت، تشخیص داده شد.
شیطان گرچه دعوت کننده به سوی شرّ است؛ اما وجود او در کلّ نظام هستی، اتفاق خوبی محسوب می شود؛ زیرا ناخودآگاه باعث رسیدن انسان های کمال جو، به عالی ترین درجه های کمال - در نبرد درونی میان حق و باطل - می شود.
#Cave #Cave_outube_channel #God #Human #Devil #Iblis #creation #The_Cave
افلاطون میگفت که همه ی ما داخل یک غار نشستیم، در حالی که ما رو رو به دیوار غار زنجیر کردن، نور از پشت به ما و چیزهای مختلفی که داخل غار هستن، برخورد میکنه و ما فقط سایه های اون رو روی دیوار غار میبینیم
ما سایه هایی از حقیقت رو میبینیم، در حالی که حقیقت بیرون غاره
ما دنبال اینیم از غار خارج بشیم، اگه شما هم همین هدف رو دارین یا دلتون میخواد بدونید بیرون غار چه خبره، کانال غار رو سابسکرایب کنید و زنگوله رو فشار بدید

Комментарии

Информация по комментариям в разработке