Puterea ascunsă a informației din presă

Описание к видео Puterea ascunsă a informației din presă

Intra pe linkul de mai jos si Introdu codul “Zaiafet”
pentru 3 luni gratuite si o oferta exclusiva.👇
https://surfshark.deals/Zaiafet

Fraților, când te contrazici cu cineva despre câte stomace are cangurul, când au apărut șireturile sau cine a inventat supa la plic, deschizi telefonul, intri pe Google și cauți răspunsul, pentru a lămuri disputa odată pentru totdeauna. Când te-ai plictisit de ciorbă și tocăniță, dar maica-ta nu te-a învățat să gătești altceva, că atâta știa și ea, alegi una dintre cele câteva milioane de rețete existente pe net care se potrivește cât de cât cu ce ai tu în frigider și ai rezolvat problema. Când vrei să afli cum o să fie vremea mâine, nici nu trebuie să deschizi internetul, că s-a asigurat compania de telefon că ai o aplicație preinstalată care îți spune dacă pui mâine de-un grătar sau nu. Oricum ai da-o, informația e non-stop la tine în buzunar. Efortul pe care trebuie să îl depui e minim, iar costurile sunt practic inexistente, dacă nu pui la socoteală prețul telefonului și abonamentul la internet. Ne e atât de ușor să aflăm orice, încât nici nu ne mai punem problema să nu fim la curent cu toate. Dacă începe mâine un război pe cealaltă parte a planetei, alfi în vreo jumătate de oră, sau cât le ia jurnaliștilor să scrie un articol. Vezi imagini live direct de lângă tanc.

Ne-am obișnuit așa de rapid cu treaba asta, că uităm cât de nouă e de fapt. Până nu demult, informația era puțină, scumpă și doar cei puternici aveau acces la ea. Mii de ani, veștile n-au circulat mai repede decât pasul omului, sau al calului. Putea dura zile, sau chiar săptămâni până oamenii aflau o informație importantă, cum ar fi moartea unui monarh, aflat la sute de kilometri depărtare, chiar și în același stat. Veștile despre războaie ori epidemii ajungeau de multe ori prea târziu. Ce se afla în ținuturi îndepărtate stârnea povești fantastice în rândul populației. Pentru majoritatea italienilor, Japonia era la fel de departe ca luna, iar dacă luna putea fi făcută din brânză, de ce să nu poată și Japonia să aibă vaci cu aripi.

Dar lumea s-a micșorat treptat. Odată cu inovațiile din mass-media, au dispărut și vacile cu aripi alături lunile din brânză. Însă drumul pe care l-au parcurs oamenii de la semnale cu fum la story-uri pe instagram e unul lung și plin de obstacole.

Text scris de Bianca Popa

Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
   / @zaiafet  

Susține conținutul:   / zaiafet  
ZaiaShop: https://www.zaiashop.ro
Instagram:   / zaiafet  
Facebook:   / zaiafet  
Mail: [email protected]

Aparatură Folosită:
Cameră: http://bit.ly/2CRMfNB
Obiectiv 1: http://bit.ly/2XroIwM
Obiectiv 2: http://bit.ly/2KvvJqM

Комментарии

Информация по комментариям в разработке