Şad Olup Gülmedim - Bir Anadan Dünyaya Gelen Yolcu - Nilgün Kızılcı (Senfonik)

Описание к видео Şad Olup Gülmedim - Bir Anadan Dünyaya Gelen Yolcu - Nilgün Kızılcı (Senfonik)

Şad Olup Gülmedim
Bir Anadan Dünyaya Gelen Yolcu

Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası
Ağustos 2020 Bodrum Kalesi

Orkestra Şefi: Eray İnal
Solist: Nilgün Kızılcı
Söz Müzik: Neşet Ertaş
Orkestrasyon ve Düzenleme: Eray İnal

Etnik Enstrümanlar;
Candeniz Eroğlu "bağlama"
Hüseyin Yalçın "kabak Kemane"
Burak Çakır "perküsyon"
Murat Kızılcı "perküsyon"
Abdurrahman Tarikçi "bas gitar"
Murat Söğüt "Bateri"
Muzaffer Yoluk "piyano"


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği, "Bordum Kaleiçi Etkinlikleri" kapsamında Ağustos 2020 MUĞLA'nın BODRUM ilçesinde yapılan Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri konserinden...

Uzun yıllardır türkülerin çok sesli seslendirilmesi için çalışmalar yapmaktayım.
Amacım; 1000 yıllık tarihi olan, içinde sevdalarımızın, acılarımızın, sevinçlerimizin, hüzünlerimizin, kahramanlıklarımızın, gelenek ve göreneklerimizin olduğu, özümüz olan türkülerimizi, aslını bozmadan, farklı tınılar ve renklerle düzenleyerek tüm dünyaya duyurabilmek.Yani bize ait olan tüm bu eserlerin Avrupa’da, Uzak Doğu’da ya da Amerika’da bir senfoni orkestrasıyla seslendirilebilmesi. Mesela “My Way” şarkısı ya da “O Sole Mio” napoliteni nasıl dünya genelinde biliniyorsa, bize ait olan “Yemen Türküsü”, “Çanakkale Türküsü” de duyulmalı, bilinmeli, çalınmalı ve söylenmeli.

Bu fikirden yola çıkarak, “Senfoni ile Türküler” ve “Senfoni ile Müziğimiz” adlı projeler yaparak bugüne kadar 200’e yakın parça düzenlemesi yaptım ve dünyanın birçok yerinde de seslendirildi.
Bu düzenlemelerde Türk müziğinin makamsal yapısıyla, batı müziğinin tampere sistem ve armoni sistemleri, napoliten akorlar ve klasik batı müziğinin içinde barındırdığı tüm öğeler çerçevesinde iki müziği birleştirerek, notalarını tüm dünyanın her yerinde çalınabilecek bir dilde çoksesli bir hale getirdim. Türkülerimizi dünya literatürüne sokmak için bu tarz çalışmalar daha fazla yapılmalı, klasik batı müziği formunda armoni konturpuan kurallarına uygun bir şekilde eserler senfonik formda düzenlenerek dünyanın her yerinde kabul görecek bir hâle getirilmelidir.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке