همنشین بهار: ‌ داستان «منافِ فلکی تبریزی»

Описание к видео همنشین بهار: ‌ داستان «منافِ فلکی تبریزی»

این بحث بخشی از خاطرات خانه زندگان و در مورد زنده یاد «مناف فلکی تبریزی» است که ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۰ در شب چهارشنبه‌سوری، با تعدادی دیگر تیرباران شد.
بر خلاف تصور کسانیکه با قساوت ساواک و نیز «طی شدن مهلت قرار» آشنا نیستند، امثال «مناف فلکی تبریزی»(شیرژ) و «حمید توکلی» (چارنی) تا دم مرگ بر سر آرمان خویش ماندند.
...
از آنجا که در برایر شکنجه‌های هولناک مقاومت زندانی نمی‌تواند تا بی‌نهایت ادامه یابد و محدودیت‌ها به ضد او عمل می‌کند، گروه هایی که به مبارزه قهرآمیز با حکومت دست می‌زدند، با اشراف به موضوع فوق، اصول و ضابطه‌هایی تعیین می‌کردند.
بنا بر ضوابط سازمانی و چریکی، فرد دستگیر شده می‌بایست حداقل ۱۲ ساعت خانه‌ها و قرارهای سازمانی را لو ندهد و با مقاومت یا وقت گذرانی و خلاصه از هر طریق که می‌تواند این مدت را بسوزاند تا مرتبطین با وی به تور نیافتند...
پس از طی شدن مهلت قرار، زندانی زیر شکنجه با اطمینان از اینکه دوستانش متوجه غیبت او شده‌ و جابجایی‌های لازم را کرده‌اند، اطلاعات (به نظر خودش سوخته) را می‌داد و این را همه زندانیان زمان شاه می‌دانند.
...
۱۵ تیر ۱۳۵۰ یکی از مرتبطین مناف به نام احمد ریاضی را در تبریز گرفته و فدای آنروز به تهران می‌اورند. نامبرده برای یافتن مناف، به بازجویان (نیک طبع و...) پیشنهاد دستگیری رقیه دانشگری و رحیم کیاور و...را می‌دهد و خودش برای دستگیری مناف پیشنهاد همکاری می‌دهد. وی در ماشین‌های گشت، بازجویانی چون «کاویانی» (همایون کاویانی دهکردی) را راهنمایی می‌کند تا مناف را در خیابان‌های تهران شناسایی نماید و بالاخره هم اینطور که خودش گفته است سوم مرداد سال ۵۰ مناف را در چهار راه دروازه دولاب می‌بیند و به مامورین ساواک نشان می‌دهد.
مناف هفت تیر و نارنجک داشتته اما با نقشه کاویانی غافلگیرانه دستگیر شده و به زیر شکنجه می‌رود. فردای آنروز مسعود احمد زاده سر قرار(قراری که با مناف داشته) دستگیر می‌شود.
در پیامد آن دستگیری، آدرس خانه ای در شهر آرا که متعلق به چنگیز قبادی و همسرش بوده برای بازجویان مشخص می‌شود...
...
در زندان دستگیری مسعود احمدزاده و بعدآً اسارت بهروز ارمغانی (۲۳ مرداد ۵۰) و...به گردن مناف می‌افتد و او در زندان متهم می‌شود که آگاهانه و مختارانه به بازجویان اطلاعات داده و سر قرار رفته‌‌است (که چنین نبود)
متاسفانه در زندان آنها که نباید، مناف را خائن معرفی کردند. برخورد ناشایست و غیرقابل دفاعی که بسیار تاسف‌بار بود.
مناف با موضعگیری شجاعانه در دادگاه نظامی و دفاع از آرمان خویش خیلی‌ها را به فکر فرو برد. او با این کار، گذشته را شست و به تبار شهیدان پیوست
...
خاطرات خانه زندگان
http://www.hamneshinbahar.net/index.p...
...
سایت همنشین بهار
http://www.hamneshinbahar.net

Комментарии

Информация по комментариям в разработке