De la Mintea Rațională la Mintea Irațională. Restructurări Cognitive | Daniel David | TEDxBaiaMare

Описание к видео De la Mintea Rațională la Mintea Irațională. Restructurări Cognitive | Daniel David | TEDxBaiaMare

Discursul rectorului Universității "Babeș-Bolyai", Prof. Univ. Dr. Daniel David, este dovada că puterea cuvântului trece de orice barieră a ecranelor.
Mesajul său a fost transmis online, inspirând și emoționând publicul TEDxBaiaMare.

?????? ????? - „De la mintea rațională la mintea irațională: Restructurări cognitive pentru schimbare"

? Mintea umană nu este făcută pentru a căuta adevărul!
Mintea umană caută sensul și semnificații, iar uneori iraționalitatea generează sensuri si semnificații. Daniel David (n. 23 noiembrie 1972, Satu Mare) este rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai și preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. În prezent (2009-) este profesor asociat (adjunct professor) şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală. De asemenea, a fost membru al Scientific Review Group în Social Sciences în European Science Foundation. Din 2016 este prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice şi directorul executiv al Institutului STAR-UBB. În anul 2017 a fost ales preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România.

Daniel David este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă din România. Campania ziarului Cotidianul din 2005 l-a selectat în „Generaţia Aşteptată”, ca fondator de şcoală de psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală. În 2007 a fost finalist al campaniei „Clujeanul Anului”, în 2010 a fost distins cu „Premiul Flacăra” pentru ştiinţă (Premiile Flacăra sunt unele din cele mai vechi şi prestigioase premii din media românească vezi aici), iar în 2012 a primit premiul „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române (pentru o lucrare publicată la Oxford University Press). Campania ProTV/Gândul/PROSport/Sport.ro/Ziarul Financiar/Mediafax – „De Ce Iubesc România” (2012) – şi campania Realitatea TV – „Trezeşte România” (2012) – l-au avut ca invitat. Proiectul ziarului Adevărul (2013) l-a inclus în „Cei Mai Frumosi Români” şi a apărut de mai multe ori în ediţia de weekend a acestui jurnal, în relaţie cu activităţile proprii de cercetare (ex. psihoterapie/roboterapie, psihologia românilor). Foreign Policy România l-a inclus în anul 2013 în Top 100 „Oameni care mişcă ţara în direcţii bune”, pentru activităţile de cercetare/inovare. A fost consilier personal pentru cercetare/ştiinţă al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice (2005 şi 2016), iar în anul 2008, la propunerea autorităţii naţionale pentru cercetare ştiinţifică, a fost decorat pentru ştiinţă cu Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Комментарии

Информация по комментариям в разработке