Wat moet je doen bij grote epilepsie aanvallen? Eerste hulp bij grote aanvallen

Описание к видео Wat moet je doen bij grote epilepsie aanvallen? Eerste hulp bij grote aanvallen

Hulp bij epileptische aanvallen / leerlingen met epilepsie / kinderen en jongeren met epilepsie / college Eerste hulp bij grote epileptische aanvallen

1. Wanneer een leerling een grote epileptische aanval krijgt, is het belangrijk dat je niet in paniek raakt en zorgt dat een leerling zich niet kan bezeren;
2. Zorg ervoor dat de omgeving van de leerling goed is voorgelicht over de epilepsie;
3. Maak duidelijke afspraken over het handelen tijdens aanvallen.

In dit college wordt uitgelegd hoe het beste gehandeld kan worden wanneer een leerling een epileptische aanval krijgt op school. Er wordt kort ingegaan op het belang van goede voorlichting over epilepsie en duidelijke afspraken tussen alle betrokken partijen.

Als een leerling met epilepsie naar school gaat, kan dat soms spannend en eng zijn voor de leerling zelf, maar ook voor zijn ouders en leerkrachten. Want wat als de leerling een epileptische aanval krijgt in de klas? Weet de leerkracht dan wel wat hij moet doen? En hoe reageren klasgenoten tijdens en na zo'n aanval?

Door mensen in de omgeving van de leerling goed te informeren over epilepsie en de bijbehorende aanvallen, kunnen veel angsten en zorgen worden weggenomen.

Door op de juiste manier te handelen als een leerling een epileptische aanval krijgt, kun je voorkomen dat hij zichzelf bezeert of iemand anders in de omgeving gevaar loopt.

Zorg daarnaast dat de omgeving van de leerling is voorgelicht over zijn epilepsie en dat er duidelijke afspraken zijn over het handelen tijdens aanvallen.

#lwoe #epilepsie #epileptischeaanval
_____________________________

Wil je meer weten over epilepsie en epileptische aanvallen?
Ga naar http://www.lwoe.nl
_____________________________

Het LWOE is dé ambulante organisatie voor advies- en expertisedeling op het gebied van epilepsie en verwante aandoeningen binnen het onderwijs in Nederland.

Samen met onze collega’s maken wij het onderwijs inclusiever voor leerlingen met deze aandoening. Onze organisatie is nauw verbonden met de epilepsiescholen De Berkenschutse en De Waterlelie.

Het LWOE is onderdeel van de expertise- en kennisinstituten Kempenhaeghe en SEIN; kennis- en expertisecentra voor mensen met epilepsie en verwante aandoeningen in Nederland, respectievelijk in Heeze/Oosterhout en in Heemstede/Cruquius/Zwolle.

De multidisciplinaire aanpak en expertiseontwikkeling en -deling op het gebied van onderwijs, epilepsie en verwante aandoeningen is de kern van het bestaansrecht van het LWOE.

#lwoe #epilepsie #epileptischeaanval

Комментарии

Информация по комментариям в разработке