Azalmış Yumurtalık Rezervi Nasıl Tedavi edilir? Prof.Dr.Murat Arslan

Описание к видео Azalmış Yumurtalık Rezervi Nasıl Tedavi edilir? Prof.Dr.Murat Arslan

Bu akşam Prof.Dr.Murat Arslan Canlı Yayınımızdaydı. Azalmış Yumurtalık Rezervi konuusnda bilgi verdi ve yayına katılan arkadaşlarımızın sorularını cevapladı.
Öncelikle tecrübeler dayanarak ultrasonla yumurta sayısına bakıyoruz.5 den az olduğunda yumurta rezrvi azalmış olarak değerlendirme yapılıyor. Eger yas 33 yada 35 ise birde tahlıllerle bu rduumu teyit etmeye çalışıyoruz. dedi. Tahliller sadece FSH yada AMH olarak degerine bakılarak değerlendirilmemeli. E2 belli degerin altında mı E2 yüksekse FSHı baskılıyor. Bu degerlere FSH ,LH ve E2 olarak birlikte bakılması gerekiyor.
Bu degerler adetin 2 günü bakılıyor. AMH degerine ise herhangi bir günde yaptırabilmek mümkün olabiliyor.
AM degerinin 1.2 nin altında olmasını yumurtalık rezervinin azalmış olarak kabul ediliyor.
Bu durumlarda adetlerde bir düzensizlik oluyormu diye sorduğumuzda yumurta rezervi azaldığında adetlerde ilk önce kısalma olur ama yumurta olmadığında adet düzeni arası uzar . Bu döneme premenapoz dönemi deniliyor.
Bize böyle bir hasta geldiğinde ilk önce çevresel faktörlerine bakıyoruz.
Varsa engelleyen bir durum ilk önce bunların düzenlenmesine dikkat çekiyoruz. Yumurta kalitesine katkı sağlayacağını umduğumuz Omega3 ve Glutatyon ben öneriyorum dedi. Eskiden ek olarak dhea çok söylüyorduk artık ülkemizde bulunmuyormuş Yapılan son çalışmalarda da bunun bir yararı olmadığı belirlenmiş. O nedenle bulamayanlar çok üzülmesin.
PRP tedav,isi bazı hastalarda yararlı olabiliyor. Herkesde çok yararlı değil bize hasta geldiğinde ilk önce tüm yönleri ile anlatıp daha sonra uyguluyoruz. PRP tedavisinin riski az çünkü hastanın kendi kanından yapılan serum hastaya veriliyor.
Yumurta geliştirmek için bazı ilaçlardan yararlanıyoruz ilaçların miktarları ve uygulama zamanlarıda tedavide yararlı olabiliyor.
Birde tedavide doğal stümilasyon yapılabiliyor.
Birde az yumurta rezervi olan hastalarda yumurta havuzuyapılabilir. Ne kadar çok yumurta toplanabilirse hastanın hamile kalmaşansı da o kadar fazlalasıyor.
Yaş arttıkça daha çok yumurta toplanması gerekiyor. Genç hastada 20 yumurta onu %90 hamile kalma şansını artırıken 40 lı yaşlarda çok daha fazla toplanması gerekirken ve bu imkansızken gene de 6 ila 8 ya da 10 yumurta yeterli olabilir.dedi.
Daha sonra yayına katılan arkadaşlarımızın sorularını cevapladı.
Vermiş olduğu değerli bilgiler için Prof.Dr.Murat Arslan'a çok teşekkür ederiz. Sizlere de her zaman olduğu gibi çok minnettarım tedavileriniz için katıldınız ve sorularınızı sordunuz dertlerinize çare aradınız. Sorunlarınıza inşallah çare bulmussunuzdur.
Bir başka yayında yeniden buluşmak üzere...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке