Kanalıma abone olmayı unutmayın: https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: https://vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_c. .
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Japon balıklarında mesane bozukluğu ya da diğer bir adıyla hava kesesi patlaması veya bozukluğu geçici de olabilir kalıcı bir bozuklukta olabilir. Bu bozukluğun en bariz davranışları, balıklarınızın baş aşağı döner ya da yan yan yüzer. Balığınızın baş aşağı veya yanda yüzdüğünü görürseniz, hızlı hareket etmelisiniz.
Japon balıklarında hava kesesi ne işe yarar? Hava kesesinin görevi, Japon balıklarının suda sabit kalmasına yardımcı olmak ve nasıl yüzdüğünü kontrol etmektir. Japon balığı tankın tepesine doğru yani yukarı doğru yüzmek istiyorsa, içinde ki havayı, hava kesesine alacaktır. Bu, japon balığını aynı yüzme havuzunda ki şişme bot gibi şişer. Aynı şekilde Japon balığı bu sefer sonra aşağı doğru, akvaryumun dibine doğru yüzmek isterse, hava kesesinde ki havayı salar.
Japon balıklarında hava kesesi sorunun belirtileri nelerdir? Su içinde sabit duramama daha ileri durumlarda baş aşağı yüzme. Akvaryum dibinde durma ve yukarı çıkabilmek için çabalama. Akvaryum tepesinde durma ve aşağı inmek için çabalama. Balığın yan yan yüzmesi. Baş yukarıda ya da aşağıda yüzmesi, damarlı göbek veya kavisli sırt gibi diğer fiziksel işaretler de mevcut olabilir. Etkilenen balıklar normal yemek yiyebilir veya hiç iştahı olmayabilir. Şiddetli yüzdürme problemleri varsa, balıklar normal şekilde beslenemeyebilir ve hatta suyun yüzeyine ulaşamayabilir.
Yüzme Mesane Bozukluğunun Nedenleri?
Bu bozukluğun asıl sebebi hava kesesinin sıkışması sonucu olur. Hava kesesinin sıkışmasına sebep olan şeyler düzensiz yemlenmek, hızlı yemlenmek, aşırı yemlenmek, kabızlık ve balık kabız iken hava yutması, ıslandığında genişleyen ekmek gibi mayalı yemler, aynı şekilde ki kuru yemler. Yine su sıcaklığının düşmesi sonucu balıkların yemlerini sindirmesi zorlaşır. Bunun sonucunda midesi olmayan japon balıklarında sindirilemeyen yemler bağırsaklarda aşırı birikmeye neden olup, hava kesesini sıkıştırabilir. Su koşullarının kötü oluşu da bu balıkların hava kesesi sorunu yaşamalarına sebep olur, özellikle amonyak ve nitrit fazlalığı, balıkların daha hızlı nefes alıp vermelerine neden olduğu için, olası bir hava sıkışmasının da önünü açar. Diğer iç organlar büyüyebilir ve yüzme kesesini etkileyebilir. Böbreklerdeki kistler, karaciğerdeki yağ birikintileri veya dişi balıklardaki rahim büyümesi, hava kesesini tıkamak için yeterli genişlemeye neden olabilir. Parazitler veya bakteriyel enfeksiyonlarda hava kesesini iltihaplandırabilir. Bazen tanktaki bir nesneye çarpmaktan kaynaklanan sert bir darbe, balıkların kavga etmeleri de mesaneye zarar verebilir. Nadiren de olsa balıklar hava keselerini etkileyen doğum kusurları ile doğar, ancak bu durumlarda etkiler genellikle daha yavruyken görülür.
Hava kesesi sorunu tedavisi nasıldır? Japon balığının bakımını yapmak için karantina akvaryumuna alın. Karantina akvaryumu nasıl olmalı derseniz, en az 40 ile 60 litre arasında, tam teşekküllü bir karantina akvaryumunuz olmalıdır, temiz ve dinlendirilmiş su olmalı ve suyun sıcaklığının da 25 olması gerekir, yoksa balığınızın iyileşmez.
İkinci olarak akvaryuma iki çay kaşığı iyotsuz, her beş litreye bir çay kaşığı olmak üzere İngiliz tuzu da dediğimiz Epsom tuzu ekleyin.
Üçüncü olarak, hasta balık 3 gün hiçbir şekilde beslemeyin.
Dördüncü olarak, bu tedavi bir veya iki gün sonra sorunu çözerse, balıklara az miktarda canlı yem verin. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye gibi bazı yeşil ve taze yiyecekleri ekleyin. Ana akvaryumun su pH ve nitrat seviyelerini test edin ve kullandığınız yiyeceği kontrol edin.
Beşinci olarak, Karantina akvaryumunu ayarlamak gerekir. Öncelikle su sıcaklığını 25 -27 dereceye kadar ısıtın. Balıkların akvaryum içinde daha çok hareket edebilmesi için su seviyesi 30 cm'den yüksek olmayacak şekilde ayarlayın. Karantina akvaryumunda ki su akımı yüksekse, düşürün.
Hava kesesi bozukluğu nasıl önlenir?
Kötü su koşullarının balıkların enfeksiyonlara karşı daha hassas olmasına neden olur Akvaryumu temiz tutmak ve düzenli su değişimi, yüzme kesesi bozukluğunu önlemeye yardımcı olabilir. Su sıcaklığının biraz daha yüksek tutulması sindirime yardımcı olacak ve muhtemelen hava kesesi sorunlarının bir başka olası nedeni olan kabızlığı önleyecektir. Balıklarınızı sadece yüksek kaliteli yem ile besleyin ve yemlemeden önce kuru yemleri yumuşaması için bir kap içinde suda bekletin. Donmuş gıdaları akvaryuma koymadan önce her zaman iyice çözdürün. Yüzeyde beslenirken kabız olan balık havayı yutarsa, hava kesesi sorununu tetiklediği için balıklarınıza suya batan yiyecekler verin. Japon balığı hava kesesi patlaması, hava kesesi patlayan balık, japon balığı hava kesesi sorunu, japon baligi hava kesesi tedavisi.
#japonbalığıbakımı #japonbalığı #japonbalıkları
Информация по комментариям в разработке