Описание к видео De zenuwslopende penaltyreeks tussen AA Gent en Anderlecht (finale Croky Cup 2022)

De Beker van België gaat voor de vierde keer naar AA Gent. Het klopte Anderlecht na strafschoppen. De finale reed zich na een fijne eerste helft helemaal vast in het lange gras van de Heizel, maar kreeg uiteindelijk wel een verdiende winnaar. Gent-doelman Roef werd de held in de penaltyreeks.

De knallende opening van de verlengingen verraste dan ook het hele Koning Boudewijnstadion. Nurio kopte in duikvlucht onbegrijpelijk naast een voorzet en aan de overkant haalde Samoise de doorgebroken El Hadj net op tijd bij.

Anderlecht leek zijn energiereserves ondertussen het best te beheren. Gent moest paars-wit op wilskracht bijbenen en was maar wat blij toen Kouamé onbesuisd over de lat mikte. Toch was de grootste kans nog voor de Buffalo's. Lemajic kroonde zich bijna tot de onwaarschijnlijke Gentse held, maar tikte van dichtbij op de lat.

De loterij van de strafschoppen dus, en daarin zette De Sart meteen de toon met een pegel in de bovenhoek. Tot 4-3 ging het gelijk op. Van Crombrugge stelde het Gentse delirium nog een minuutje uit door na de misser van Cullen de penalty van Ngadeu te redden, maar collega Roef had het laatste woord. Hij pakte het flauwe rollertje van Murillo en schonk Gent zo zijn vierde Beker van België.