Acțiuni ale polițiștilor nemțeni pentru prevenirea accidentelor de circulație

Описание к видео Acțiuni ale polițiștilor nemțeni pentru prevenirea accidentelor de circulație

În perioada 4-6 noiembrie, polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamț, desfășoară acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea producerii accidentelor de circulație ale căror cauze generatoare sunt abaterile săvârșite de către bicicliști și pietoni.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulaţie și indicaţiile poliţiştilor rutieri din teren.

Recomandări pentru biciclişti:
Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, este obligatoriu ca persoana să aibă vârsta minimă de 14 ani, să cunoască regulile de circulație și să fie echipat corespunzător.
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant).
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, biciclistul trebuie să reducă viteza, să se asigure temeinic și să acorde prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
Bicicliştii sunt de asemenea sfătuiţi să circule cât mai aproape de marginea din partea dreaptă a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, se circule pe un singur rând, în coloană.
Biciclistul trebuie întotdeauna să poarte cască de protecție. Aceasta îi poate salva viața. Circulând cu bicicleta, biciclistul nu are voie să se agațe de vehicule aflate în mers sau să transporte pe bicicletă altă persoană.

Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru pietoni:
Pietonii sunt sfătuiţi să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.
De asemenea, pietonilor li se recomandă:
Să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe pietoni ca, pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.
Totodată, poliţiştii recomandă pietonilor să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке