Evimi Ne Kadara Boyatırım? 2024 Yılı Boya Badana Malzeme ve İşçilik Fiyatları Nedir?

Описание к видео Evimi Ne Kadara Boyatırım? 2024 Yılı Boya Badana Malzeme ve İşçilik Fiyatları Nedir?

Bizden hızlı fiyat teklifi alabilirsiniz; https://dekordelisi.com/teklif-al.html
Videom hakkındaki detaylı makalem için web sitemi ziyaret edebilirsiniz: https://dekordelisi.com/ev-boyama-202...
İLETİŞİM: 0850 495 05 52
WhatsApp: 0534 874 69 46

2024 yılına ait boya badana malzeme ve işçilik fiyatlarını en gerçek ve güncel bilgilerle sizlerle paylaşıyorum. Videomun sonunda ise sizde kendi evinizi ne kadara boyatabileceğinizi, işçilik masrafınızın ne kadar olacağını ve malzeme giderlerinizi kolaylıkla hesaplayabileceksiniz.

İnşaat tadilat ve dekorasyon konularında birbirinden faydalı videolara anlık ulaşabilmek ve kanalımıza destek olabilmek adına abone olmanızı rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu kısa dipnottan sonra konumuza devam edeyim. 120 m2 ortalama bir daireyi baz alıyorum fiyatlandırma için. Tavan ve duvarları komple boya badana yapacağımızı düşünerek hemen malzeme listesini çıkaralım. 120 m2 lik bir dairenin tavanları için kullanılacak boya miktarı ortalama 30 kg dır. Yani 20 kg bir galon ve 10 kg lık ikinci bir galondur. Boyayı fazla sulandırmak ve az kullanmak kâr ettiğiniz anlamına gelmez. Boyayı fazla inceltmek kapatma özelliğini de azaltmak anlamına gelir. Boyanızı mutlaka kullanım klavuzunda belirtildiği kadar inceltin. Tavan boyası olarak size tavsiye edeceğim boya markası TEK marka özel tavan boyasıdır. 20 kg lık bir galon fiyatı 900 TL civarıdır. 10 kg lık ikinci bir galon daha almalısınız, onunda güncel fiyatı 400 TL civarındadır. Tavan boyalarımızı aldık şimdi sıra duvar boyamıza. Tüm duvarları tek renk boyayacağımızı düşünürsek yine alacağımız malzeme 30 kg olmalıdır. Ben müşterimin özel isteği olmadığı sürece DYO dinamic silikonlu su bazlı iç cephe boyası kullanıyorum. Siz dilediğiniz markayı elbette kullanabilirsiniz. DYO dinamic su bazlı boyanın 20 kg lık bir galonu 1.800 TL dir. 10 kg lık ikinci bir galon daha aldığınızda onunda fiyatı 950 TL aralığındadır.
Tavan ve duvar boyalarımızı aldık, ama daha durun masrafımız henüz bitmedi. Şimdi sıra geldi yan malzemelere. Boyalarımızı tavan ve duvarlara uygulayabilmek için fırça ve rulolara ihtiyacımız var. Tavanlar için 1 adet 20 lik tavan rulosu, duvarlar içinse yine 1 adet yine 20 lik saten rulo almalıyız. Rulloların ortalama fiyatları 130 TL dir. Bir adet te bunlara sap lazım. Tavan ve zemin dipleri, pencere kenarları dolap çevreleri gibi kestirme yapacağımız yerler içinde 3 ve 4 numara iki adet kestirme fırçamız olmalı. Fırçaların ortalama fiyatları 100 TL dir. Boyalarımızı aldık, rulo ve fırçalarımızı da aldık. Şimdi sıra geldi branda ve ambalajlara.
Eşyalarımızın azlığı veya çokluğuna göre yeterli miktarda kaplama brandası almalıyız. Ben eşyalı daire boyarken genellikle eşyaların kaplanması için 3 adet 20 lik hışır naylon alıyorum yetiyor. Yerlere kaplamak içinse 50’lik 2 adet 20’likten de 1 tane aldığımda fazlasıyla yetiyor. 2 adette 5’lik kâğıt bant almalısınız süpürgelik üstleri, pencere pervazlarını kaplamak için. Brandaların size toplam maliyeti 350 TL ortalamadır. Kâğıt bantlar ise 45 TL civarındadır.

Tavan veya duvarlarınızda bazı tamiratlar gerekebilir. Alçı almalısınız bu tamiratlar için 5 kg diye düşünüyorum. Hasarlı yerlerin büyüklüğüne göre bu değişebilir. Ben saten alçı kullanacağınızı faz ediyorum. Büyük hasarlar varsa sıva alçısı da elbette gerekebilir ama ben yok farz ediyorum. Alçı içinde 50 TL harcadık. Birkaç tane de zımpara almalısınız. 180’lik 5 adet zımpara aldığımızı düşünürsek 50 TL de onlara ödedik.
Boyacıların bir çoğu genellikle boya üstü boya uygulamalarında asla boya astarı kullanmazlar. Alt yüzeyde zaten boya var ne gereği var diye düşünenlerde var düşünmeyenlerde var. Bu seçim tamamen sizin ve ustanızın seçimi. Fakat astar vurulursa çok daha kaliteli ve uzun ömürlü olacağından emin olabilirsiniz.

Gereken ve ortalama olarak kullanılacak tüm malzemelerimizi aldık. Toplamda şimdiye kadar 5.000 TL harcadık. Sadece malzemelere giden harcamamız bu kadar. Şimdi sıra geldi işçilik masrafımıza. Eğer çalışma koşulları standartsa, yani fazla eşya yoksa evinizde, veya tavan ve duvarlarınızda fazla hasar da yoksa. Veya duvarlar tavanlar çok kirli değilse 120 m2 lik evinizin boyası iki ustayla 1 günde biter. Bir ihtimal ertesi güne bir ustalık bir günlük iş kalabilir toparlamalar için. Yani 3 yevmiye ile evinizin boyası yapılabilir. Günümüzde usta yevmiye fiyatları 2.000 ile 2.500 TL civarındadır. Bunu 3 le çarptığımızda 7.500 TL yapar. Malzemelere 5.000 TL ödemiştik. İşçiliğe de 7.500 TL ödedik. Şu ana kadar evimizin boyası için 12.500 TL masrafımız oldu. Elbette görünmeyen masraflarınız da olabilir. Mesela kapılarınızı boyatabilirsiniz, pencereleriniz olabilir boyanacak, balkonunuz teras katınız olabilir. Bunlar hep ekstra masrafınızdır. Evinizim m2 si küçüldükçe masrafınız düşecek, büyüdükçe de masrafınız artacaktır.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке