مولانا عبدالقادر ملک رئیسی حفظه الله، تفسیر سوره عصر، فضائل ماه رجب و شعبان (۱۴٠۳/۱٠/۱۴)

Описание к видео مولانا عبدالقادر ملک رئیسی حفظه الله، تفسیر سوره عصر، فضائل ماه رجب و شعبان (۱۴٠۳/۱٠/۱۴)

🕌خطیب نماز جمعه چابهار:

🔰هدف و مقصد زندگی انسان آباد کردن آخرت است

🔰از الان خودمان را برای ماه مبارک رمضان آماده کنیم

🔸به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شریعت‌آنلاین، مولانا عبدالقادر ملک‌رئیسی در مراسم نماز جمعه (14 دی 1403) چابهار به تفسیر سورهٔ عصر پرداخت و گفت: سورهٔ عصر در ظاهر بسیار کوچک، ولی بسیار جامع و پرمحتواست. عبدالله بن حزن رحمةالله‌‌علیه می‌فرماید: دو صحابهٔ بزرگوار بودند که هر وقت یکدیگر را ملاقات می‌کردند، تا زمانی که این سوره را نمی‌خواندند از یکدیگر جدا نمی‌شدند. خواندن این سوره بمنظور تفکر و یادآوری بود که الله تبارک و تعالی چه دستوری به ما داده است تا مطابق همین سوره زندگی کنیم. امام شافعی می‌فرماید: اگر مردمان فقط در همین یک سوره دقت و توجه می‌کردند، برای هدایت و اصلاح آن‌ها کافی بود. خداوند متعال در این سوره قسم یاد می‌کند و می‌فرماید: (والعصر ان‌الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا و عملوالصالحت و تواصو بالحق و تواصو بالصبر) قطعا تمام انسان‌ها در خسارت و نقصان هستند، مگر این چهار گروه. گروه اول کسی که به الله تعالی ایمان بیاورد. دوم کسی که اعمال صالحه انجام دهد. سوم کسی که نه تنها خودشان کار نیک انجام دهند بلکه دیگران را نیز به اعمال صالحه دعوت دهند و چهارم کسی که هم خودشان کارهای ناشایسته انجام ندهند و هم دیگران را از کارهای ناشایسته منع کنند.

🔸 ایشان در ادامه عُمر انسان را سرمایهٔ گران‌بها دانسته تاکید کرد: خداوند متعال ما انسان‌ها را به یک تاجری تشبیه می‌دهد، بلکه یک تاجر قرار می‌دهد و سرمایهٔ بزرگی در اختیار ما قرار داده که آن عمر آدمی است. هر ثانیه، دقیقه و شب و روزی که می‌گذرد سرمایهٔ واقعی ماست. الله تبارک و تعالی این سرمایهٔ گران‌بها را به ما داده است تا تجارت کنیم. تجارت ما این است که مطابق دستور الله و رسولش عمل کنیم و برای آخرت خود کوشا باشیم. برای دنیا هم تلاش کنیم؛ زیرا آن ضرورت و نیاز ماست. خانه، غذا و خوراک ضرورت و نیاز ما هستند، بدون خوراک چطور می‌توانیم زنده بمانیم؟ همهٔ ما نیاز به یک سرپناه داریم، ولی این‌ها مقصد زندگی نیستند بلکه هدف و مقصد زندگی ما آباد کردن آخرت است.

🔸 ایشان در ادامه افزود: دانا کسی است که ارزش زندگی خود را می‌داند و عمر خود را در لایعنی ضایع نمی‌کند. قدر لحظات و دقیقه‌ها را می‌داند، زیرا که این دقیقه‌ها و ساعت‌ها جامد نیستند که بتوان آن‌ها را ذخیره کرد و فردا، پس‌فردا از آن‌ها استفاده کرد. زندگی آدمی مثل یخ است که اگر از آن استفاده نکند مثل یخ آب می‌شود و از بین می‌رود. در تفسیر کبیر نوشته شده که بزرگی یخ فروشی را دید که صدا می‌زد، بر من رحم کنید که سرمایهٔ من در حال ذوب شدن است، بیایید یخ‌ها را بخرید. وقتی که آدم‌ها این یخ‌‌ها را نخرند، آن‌ها آب می‌شوند. آن بزرگ می‌گوید با شنیدن سخنان او ذهنم به‌سوی سورهٔ عصر رفت که گویا عمر ما هم، مثل یخ است. اگر از عمر خود استفاده کنیم سود کردیم و گرنه در نقصان می‌افتیم.

🔸 مولانا عبدالقادر ملک‌رئیسی در بخش پایانی به آمادگی ماهٔ رمضان تشویق کرد و گفت: از الان باید برای ماهٔ مبارک رمضان آمادگی کنیم. حضرت انس رضی‌الله‌عنه می‌فرماید: وقتی که ماهٔ رجب شروع می‌شد، رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم این دعا را می‌خواندند: «اللهم بارک لنا فی رجب و شعبان و بلغنا رمضان» خدایا ماهٔ رجب و شعبان را برای ما با برکت کن و ما را به رمضان برسان و قبل از رمضان موت نده. حالات صحابهٔ کرام این طور بود که شش ماه قبل از رمضان دعا می‌کردند که بارالها همین‌قدر زندگی نصیب ما گردان که از عبادت‌ها و روزه‌های ماه مبارک رمضان بهره‌مند شویم. وقتی که ماه رمضان تمام می‌شد تا شش ماه دعا می‌کردند که این رمضانی که گذشت آن را قبول بفرما. ما برای آماده‌گیری باید از الان روزه‌های سنتی حداقل بگیریم که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‌گرفتند، دوشنبه و پنج‌شنبه، ایام بیض (سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم) و ابتدای هر ماه که سه روز روزه می‌گرفتند. از الان باید دعا کنیم که خداوند متعال ما را قبل از رمضان موت ندهد.


■پایگاه اطلاع رسانی مسجد جامع اهل‌سنت چابهار را در صفحه‌‌های اجتماعی زیر دنبال کنید 👇👇👇

🔹تلگرام:
🆔https://telegram.me/masjid_jama_chabahar
🔹اینستاگرام:
🆔http://www.instagram.com/masjid_jama_chabahar
🔹 یوتیوب:
🆔   / @avaye_haramain  
👥واتساپ:
1⃣ https://chat.whatsapp.com/6lmA7BVnDYU035bq...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке