Rutin çim bakımı- Her ayda zümrüt yeşili çimler

Описание к видео Rutin çim bakımı- Her ayda zümrüt yeşili çimler

#çimbakımı #çimkesme #çimsulama #çimbiçme #çimgübreleme #çimhavalandırma #bahçeişleri #hobibahçesi #bahçeturu
#çimnezamanekilir
#çimtohumuseçimi #çimgübreleme #çimhavalandırması #çimalandabakım #kuruyançim #sararançim #çimbiçmek #çimekimi #çimekme #çimkesme
#bahçeişleri #hobibahçesi #çimleresonbaharbakımı
#çimtohumunasılseçilir #çimbakimi #çimgübreleme #çimnasılekilir #hobibahçem #çimcanlandırma #çimnakli
Çim Bakımı İle İlgili Öneriler
Çim bakımı ile ilgili püf noktalar
Çimlerimin Durumu, çim sulama, çim kesme, çim gübreleme, hava durumu aşırı sıcak havalarda yapılması ve yapılmaması gerekenleri ve bu konularda dikkat edilecek noktaları videoda anlattım iyi seyirler.
Videolarımda edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizinle paylaşıyorum bu konuda hoş görünüze sığınıyorum inşallah faydalı olurum.
Çim kesmede dikkat edilecek noktalar :
1. Çimleri genelde çok uzatıyorum 7-8 santim olunca 3 kademede kesiyorum. Benim makinem 3 kademeli. 3.kademe en uzun kesim oluyor. Kesince çim 4- 5 santim kalıyor. Çimi kesince yemyeşil halı gibi görünmeli
2. Hava durumunu takip ediyorum ve yağış oldugu zamanlarda çimleri kesiyorum. Özellikle uzun süreli yağışlardan önce çimleri kesiyorum.
3. Aşırı sıcak hava uyarıları yapıldığında çimleri hava mevsim normallerıne dönünceye kadar kesmiyorum ve böylece aşırı sulama yapmak zorunda kalmıyorum. Aşırı sıcaklarda çim kestiğim de açılan çim kökleri güneşte daha çok kurudular ben kendime bu şekilde bir çözüm buldum.
4. Çim kesmeden önce çim diplerini kontrol edin nemli ise kesmeyin çim dipleri kuru olsun. Çim dipleri nemli iken keserseniz makine çimleri kökünden söker.
5. Kesimden sonra çimleri sulayın. Çimleri güneş alma durumuna göre sulayın. Sulama nemlendirme şeklinde olsun diplerde su birikmesin.
6. Kesimden önce çimlerin üzerinde gezerken toprak çok yumuşaksa dipleri kuru bile olsa zemin yumuşakça makine çimleri kökünden söker bu durumda yani zemin gevşekse kesimden önce silindir yapın zemini kontrol edin zemin sıkı oldugunda kesim yapın
Çim sulamada dikkat edilecek noktalar
1. Normalde sabah ve aksam serinliğinde yağmurlama olarak sulama yapıyorum
2. Günde bir kez suladığım da oluyor o zaman aksam serinliğinde sulama yapıyorum böylece gece serinliğinde daha uzun süre nemli kalmış oluyorlar ve gündüz sıcaga daha iyi dayanıyorlar.
3. Çok nadir sulama yapamadığım oluyor ama en fazla bir sulama kaçırmış oluyorum üç günden fazla sulanmazsa havada 20 derecenin üzerinde ise ve güneşi de direk alıyorsa çimler yanabilir.
4. Hortumla sulama yapmayın
5. Sulama nemlendirme şeklinde olsun su birikintileri olmasın çok aşırı sulamayın çamur olmasın.
6. Sulama miktarını ve sayısını kendi bahçenize göre ayarlayın.
Gübreleme de dikkat edilecek noktalar :
1. Gübre verdiğinizde sulamayı düzenli yapmalısınız
2. Gübreyi çimin ihtiyacına göre yapın. Çim sağlıklı ise gübreye ihtiyacı yoksa gübre yapmayın.
3. Eski çimlere mart ve kasım ayında npk 20-10-10 gübresi yapıyorum.
4. Gübrenin uygulama talimatını iyi öğrenin satıcıya sorun gübre alırken mutlaka ziraat Mühendislerinden bilgi alın. Büyük yapı marketlerden yada ziraat mühendisi olan yerlerden gübre alıyorum. Böylece ziraat mühendislerine soru sorup bilgi alıyorum sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar çok şey öğreniyorum onlardan.
5. Yeni Ekilen çime Azot Gübresi yapmayın! Yanar.
6. Ben NPK 4-4-6 sıvı organik gübre kullanıyorum çimin ihtiyacına göre tabi
7. Sıvı organik gübre yaptığım zaman ayda bir gübre yapıyorum. Her gübrenin uygulaması farklı
8. Aşırı sıcak havalarda hiç gübreleme yapmıyorum.
9. Uzun salınımlı granül gübreleri çok az atıyorum. 1 avuç gübreyi 2metrekareye atıyorum bana tarif edilen bu şekilde.
10. Çim havalandırma da çok önemli çim köklerini besliyoruz. Çim köklerine su, hava ve besin maddeleri kolaylıkla ulaşıyor çim havalandırma sayesinde.
Not: kullandığım gübrelerin içeriklerini yazdım kesenize uygun güvenilir markalardan çiminizin ihtiyacına göre alabilirsiniz...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке