10 lucruri pe care trebuie să le ști înainte să îți cumperi un panou solar nepresurizat pentru produ

Описание к видео 10 lucruri pe care trebuie să le ști înainte să îți cumperi un panou solar nepresurizat pentru produ

Dorești să cumperi un panou solar pentru producerea de apa calda menajera si nu stii ce sa alegi? Ne-am propus in materialul acesta sa iti prezint 10 lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand vrei sa iti cumperi acest sistem de producere apa calda

1. Acest panou pentru producere apa calda este cel mai ieftin pe care poti sa il cumperi, atat de ieftin incat daca este sa il compari cu un boiler electric, panoul solar nepresurizat isi amortizeaza pretul de cumparare in primul an de folosinta din economisirea banilor pe factura de electricitate!
2. Montarea lui este foarte usoara, daca nu ai rau de inaltime, poti sa il montezi singur pe casa!
3. Modul de functionare este pe cat de simplu pe atat de eficient: apa se incalzeste in tubul vidat si inlocuiste apa rece din boiler in continuu, producand astfel rapid apa calda care poate ajunge si la 100 ͦC. Noi chiar recomandam montarea unei vane antioparire pentru protectia celor care folosesc apa calda din panoul solar.
4. Panoul nepresurizat functioneaza din martie pana in octombrie-noiembrie in functie de perioada de inghet. Unele panouri solare vin dotate cu rezistenta electrica, care impreuna cu un controler poate functiona ca si protective la inghet! Astfel poti folosi panoul solar nepresurizat si iarna daca este soare.
5. Panoul solar se numeste nepresurizat deoarece acest sistem presiunea apei calde este data de inaltimea de montare sau de pompa de timp buster. Practic apa rece ajunge in boiler la presiunea din retea, dar datorita constructiei panoului solar, prin vasul flotor, presiunea se pierde in boiler.
6. Vasul flotor are dublu rol, de vas de expansiune, prin el se elimina suprapresiunea din boiler si al doilea rol este cel de a alimenta cu apa rece panoul solar. Vasul flotor poate fi inlocuit cu un controller care pactic preia functiile acestuia printr-un electroventil.
7. Daca nu ai un sistem antiinghet iti recomandam pe perioada inghetului sa golesti tuburile de apa pentru a nu se sparge. Opriti alimenarea cu apa de la robinetul din casa pentru a evita inghetul apei din tevi.
8. Tuburile vidate nu sunt atat de fragile pe cat par si chiar daca se sparg, acestea se pot inlocui foarte rapid si foarte ieftin.
9. Poti recunoaste ca un tub nu mai este vidat prin culoarea varfului acestuia! Daca tubul nu mai are vid atunci vei observa ca varful este alb. Atentie asta nu insemna ca nu functioneaza tubul si nu mai produce apa calda menajera ci doar ca are un randament mai scazut.
10. Cand inlocuiesti un tub care nu este vidat iti recomandam sa golesti intai instalatia, pentru a evita pierderea apei calde din boiler.
Noi recomandam achizitionarea unui panou solar pentru producerea apei calde menajere nepresurizat deoarece este foarte ieftin in comparatie cu celelalte sisteme de producere apei calde, se amortizeaza in primul an de functionare si este foarte eficient, produce apa calda la 100 ͦC.
Va multumim ca ne-ati urmarit si va mai asteptam pe canalul nostru.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке