Öncelikle melek balığı üretmek için bazı şartlar vardır. Bunların başında da akvaryum suyunun kalitesidir. Melek balığı, 4,7 ila 8,7 pH gibi geniş bir aralıkta ürer. Su sertliği ise 35 ila 175 tds arasında olmasında fayda vardır. Çünkü melek balığı yumurtaları, suya sertliği veren maddelerin fazla ya da eksik olması sonucu normal gelişimini sağlayamaz ve yavrular oluşmaz. Bu yüzden de su sertliğini çok iyi ayarlamanız gerekecektir. Bu balık 22 ila 28 dereceler arasında ki su sıcaklıklarında yumurtlayacaktır. Yalnız şunu da söylemeliyim, düşük sıcaklıklar, daha az yumurtlama anlamına gelir. Yüksek sıcaklıklar ise suyun oksijen taşıma kapasitesini düşürür, bakteri gelişimini hızlandırır ve melek balık yumurtalarının erken çatlayıp, yavruların tam gelişmeden doğmasına sebep olur. Size tavsiyem üretim yapacağınız akvaryum su sıcaklığını 25 derecede tutmanızdır.
Melek balığı üretimi ile ilgili bir diğer konu ise, doğru çiftleri bulup çiftleştirmekten geçer. Melek balığının dişi mi erkek mi olduğu, üreme mevsimi dışında, pek kolay anlaşılmaz. Bu yüzden doğru çiftleri bulmak için öncelikle büyük bir akvaryumda, balıklar daha yavruyken sürü halinde bakılmasına başlayarak, ileriki zamanlarda her çiftin kendi kendine oluşmasını sağlar. Erkek melek balıklarının vücutları daha yuvarlaktır, gene alınları da çıkıntılı ve kalındır, alt tarafta uzanan ince kuyrukları çatallı olur ve erkek melek balığının anüs kısmında ki papila dediğimiz kısmı ince olur. Dişi melek balığının vücudu üçgenimsi bir şekildedir, alın kısımları dar ve düzdür, alt tarafında uzanan kuyrukları da düz olur. Ayrıca vent kısmında ki papila kısmı kalındır. Ayrıca melek balığının cinsiyeti 6 ila 7 aylık olduğunda anlaşılmaya başlar.
Melek balığını küçük akvaryumlarda üretmek zordur. En ideal üretim akvaryumunun 75 ila 110 litre arasında olmasını tavsiye ederim. Akvaryumda üretim için en ideal derinlik 30 cm şeklinde olandır. Melek balıkları için en ideal olan doğal ortamları, kökler ve uzun bitkilerle birlikte, birçok saklanma yeri olan, yavaş hareket eden sulardır. Üretim akvaryumuna çakıl koymayın, onun yerine saksı, kalın yapraklı bitkiler, kalın ağaç kökleri veya yumurtlama hunisi koyulabilir. Bu balık eğer strese girerse, diğer balıklar tarafından tehdit edilirse veya akvaryum şartları uygun değilse, yumurtalarını yiyebilir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, ya yumurtaları ya da balıkları, başka bir akvaryuma alın. Akvaryumun sakin bir yerde olması da çok önemlidir. Akvaryumun dibini ve çevresini gazete kağıdı ile kaplayın ya da gerekirse, akvaryum ışıklarını hep kapalı tutun. Akvaryumun biyolojik döngüsünün de tam olması önemlidir. Çünkü sabit su değerleri, balıkları daha çok üremeye teşvik eder ve uygun bir filtre ile bunu destekleyin. Size önerim sünger filtrelerdir. Bu filtreler hem akvaryumda bakteriyel filtrasyon döngüsünün oluşmasını sağlayacaktır hem de melek balıklarının üremesi için gerekli olan durgun suyun oluşmasına imkan sağlayacaktır. Ayrıca, yeni doğan yavrular, bu filtrelere yapışıp, ölme riski de çok azdır. Sık kısmi su değişiklikleri, fazla çözünmüş organikleri ve diğer toksinleri giderir. Melek balığı üretmede başarılı olmak için büyük miktarlarda su değişimi yapılmalıdır. Melek balığı üretim akvaryumlarında sık sık, mümkünse her gün yapılan% 40 veya daha fazla su değişimi, üretimi teşvik etmektedir. Haftada suyun en az% 30'unu değiştiremezseniz, melek balığı üretme konusunda muhtemelen pek başarılı olmayacaksınız.
Melek balıklarını üremeye teşvik etmenin bir yolu da balıkları iyi ve kaliteli beslemekten geçer. Melek balıkları hepçil olan tipik çiklit balıklarındandır. Burada dikkat etmeniz gereken, ne yem verirseniz verin, bu balıkların üreme dönemindeyken, akvaryum su değerlerine karşı çok hassas olduklarını unutmayın. Bu yüzden yenmemiş yemleri hemen akvaryumdan alın. Bu balıkları günde 2 ila 3 kez, kan kurdu, artemia ve diğer canlı yemler ile beslemenizdir.
Melek balıkları nasıl üretilir? Bu ilk başta biraz zordur. Bunun en önemli sebebi, doğru çifti bulamamanın yanında doğru çifti bulsanız bile, üreme isteklerinin olmamasına da bağlıdır. Bu çiftleri birkaç ay uyum sürecinde beklete bilirsiniz. Zaten birbirine uyum sağlayan melek balıkları, eğer uygun su şartları ve ortamı bulurlarsa, hemen yumurtlayacaklardır. Yavrular 2-3 gün içinde yumurtadan çıkarlar ve bir hafta sonra serbestçe yüzmeye başlarlar. Daha sonra yavrular sürü halinde anne ve babalarının çevresinde yüzerler. Yavruları artemia yada yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. melek balığı üretimi, melek balığı üreme, melek balığı üremesi, melek balığı, melek balığı nasıl üretilir, melek balığı yumurtlama, melek balığı üretimi nasıl yapılır, melek balığı nasıl ürer, melek balığı cinsiyet ayrımı, melek balığı erkek dişi ayrımı, melek üretimi, melek nasıl ürer, melek nasıl üretilir, melek baligi, melek balığı yem, melek balığı dişi erkek ayrımı, erkek melek balığı, melek balığı cinsiyet, melek balığı hakkında bilgi, melek balığı çiftleşme melek balığı genel durum
Информация по комментариям в разработке