❗EGR ❗ Explicatia Corecta ✅ si Completa✅

Описание к видео ❗EGR ❗ Explicatia Corecta ✅ si Completa✅

SISTEMUL EGR
Recircularea gazelor de eșapament .
Procesul de ardere al amestecului aer-combustibil într-un motor cu ardere internă este incomplet. Prin urmare, gazele de eșapament conțin emisii poluante precum: monoxid de carbon (CO), oxizi de azot (NOx), hidrocarburi (HC) și particule (PM). Toate emisiile poluante de la motoarele cu ardere internă au un efect dăunător asupra vieții și mediului uman.

Oxizii de azot se formează la temperaturi ridicate și atunci când există oxigen în exces. Ambele condiții sunt prezente în timpul procesului de ardere a unui motor diesel, în majoritatea punctelor de funcționare. Deoarece motoarele diesel nu sunt restricționate, există întotdeauna aer / oxigen în exces și, mai ales la sarcini mari, temperaturi ridicate de ardere. Din aceste motive, un motor diesel are mai mulți oxizi de azot în gazele de eșapament în comparație cu un motor pe benzină.

EGR este principala tehnologie utilizată de producătorii de vehicule pentru reducerea emisiilor la motoarele cu ardere interna.

Reducerea emisiilor se realizează din faptul că gazele de eșapament, în principal dioxidul de carbon (CO2), azotul (N2), apa (H2O) și oxigenul (O2), acționează ca un diluant, care în combinație cu căldurile specifice ridicate duce la reducerea directă a temperaturii in camera de ardere care la randul ei reduce formarea oxizilor de azot .Deoarece capacitatea specifică de căldură a temperaturile gazului din cilindrul motorului în timpul arderii sunt reduse.

Sistemul EGR reduce semnificativ cantitatea de NOxe dar dacă sunt introduse prea multe gaze de eșapament în aport, acesta poate avea un impact asupra creșterii emisiilor de monoxid de carbon prin urmare a arderii incomplete din cauza lipsei de aer (oxigen). Sistemul EGR este activ în principal în timpul sarcinilor parțiale ale motorului și la zone cu turație mică și medie a motorului, unde oxigenul este în exces. În sarcina mare a motorului (cuplul), sistemul EGR este dezactivat, cilindrii fiind umpluți numai cu aer, gata de ardere.

Recircularea gazelor de eșapament în galeria de admisie nu este continuă în timpul funcționării motorului. Unitatea electronică de comandă (ECU) controlează supapa EGR (4) pentru a permite gazului de eșapament să pătrundă în galeria de admisie. La motoarele cu turbocompresie, controlul debitului gazelor de eșapament se face și prin intermediul clapetei de accelerație (5) care, atunci când este închisă, reduce presiunea din galeria de admisie și facilitează fluxul de gaze din galeria de evacuare.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке