منشأ حیات: هر چهار عنصر سازنده دی ان ای در شهاب‌ سنگ‌ ها پیدا شده‌اند

Описание к видео منشأ حیات: هر چهار عنصر سازنده دی ان ای در شهاب‌ سنگ‌ ها پیدا شده‌اند

منشأ حیات: هر چهار عنصر سازنده دی ان ای در شهاب‌ سنگ‌ها پیدا شده‌اند
شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید
   / @scientiachannel  
یخ فوق یونی چیست؟ :    • یخ فوق یونی چیست؟  
همه چیز درباره کهکشان آندروما :    • همه چیز درباره کهکشان آندروما  
همه چیز درباره مریخ نورد استقامت :‌    • همه چیز درباره مریخ نورد استقامت  
کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شیری | M51 :    • کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شی...  
اسرار کهکشان راه شیری:    • اسرار کهکشان راه شیری  
آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی میزنند؟ :    • آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی می...  
*****
در این ویدئو تلاش میکنیم تا به سوالات زیر پاسخ دهیم:
منشا حیات چیست؟
عناصر سازنده دی ان ای چیستند؟
منشا دی ان ای چیست؟
دی ان ای از چه عناصری است؟
آیا می توان دی ان ای را ساخت؟
چگونه می توان دی ان ای را ساخت؟
در شهابسنگ ها چه عناصری وجود دارد؟
چه عناصری در شهاب سنگ ها موجود است؟
شهاب سنگ ها از چه چیز های ساخته شده اند؟
*****

پنج باز برای حیات روی زمین
دانشمندان از دهه‌ی ۱۹۶۰ مقادیر کمی از آدنین، گوانین و ترکیبات آلی دیگه رو توی شهاب‌سنگ‌ها شناسایی کرده‌اند. اونها همچنین آثاری از اوراسیل رو هم پیدا کرده بودند، اما تا الان سیتوزین و تیمین را شناسایی نکرده بودند. دنیل گلاوین، دانشمند اخترشیمیدان مرکز پرواز‌های فضایی گادرد ناسا ادعا کرده که مجموعه تمام بازهای موجود در DNA و RNA و حیات روی زمین رو تکمیل کردن و همه اونها توی شهاب‌سنگ‌ها وجود دارن.
جداسازی ترکیبات شیمیایی
چند سال پیش، گروهی از محققین ژاپنی تکنیک جدیدی رو برای استخراج و جداسازی ترکیبات شیمیایی مختلف موجود در غبار مایع‌شده شهاب‌سنگ‌ها و بعدش تجزیه‌و‌تحلیل اونهارو ارائه دادن که حساسیت بسیار بالاتری داره. اینم بگیم که سه سال پیش، پژوهشگران از همین روش برای کشف ریبوز، یکی از قندهای ضروری حیات، در سه شهاب‌سنگ استفاده کردند.توی مطالعه جدید، گروه محققین ژاپنی با اخترشیمیدانانی در ناسا همکاری کردند تا یکی از اون سه نمونه شهاب‌سنگ و سه نمونه دیگه رو تجزیه‌و‌تحلیل کنند و نوع دیگه ای از اجزای ضروری برای حیات یعنی بازهای نوکلئوتیدی رو جستجو کنند.
اندازه گیری میزان فراوانی بازها در نمونه شهاب سنگ ها
پژوهشگران فکر می‌کنند که روش استخراج ملایم‌تر اونها که به جای اسید از آب استفاده می‌کند، ترکیبات را دست‌نخوره حفظ می‌کند. این روش استخراج برای بازهای نوکلئوتیدی شکننده بسیار مناسب است. اونها با این روش فراوونی بازها و بقیه ترکیبات مرتبط با حیات رو در چهار نمونه از شهاب‌سنگ‌هایی که چند دهه پیش توی استرالیا، کنتاکی و بریتیش کلمبیا سقوط کرده بودند، اندازه‌گیری کردند. پژوهشگران در هر چهار نمونه، آدنین، گوانین، سیتوزین، اوراسیل، تیمین، چند ترکیب مرتبط با این بازها و چند اسیدآمینه را شناسایی و اندازه‌گیری کردند. پژوهشگران همچنین با استفاده از همین روش فراوونی مواد شیمیایی مذکور رو درون خاک جمع‌آوری‌شده از محوطه برخورد در استرالیا اندازه‌گیری کردند و بعدش مقادیر اندازه‌گیری‌شده شهاب‌سنگ رو با خاک مقایسه کردند. برای بعضی از ترکیبات شناسایی‌شده، مقدار موجود توی شهاب‌سنگ از خاک اطراف بیشتر بود که نشون می‌ده این ترکیبات همراه سنگ‌ها به زمین اومدن.
میزان فراوانی سیتوزین و اوراسیل
برای بقیه ترکیبات شناسایی‌شده ازجمله سیتوزین و اوراسیل، فراوانی موجود در خاک ۲۰ برابر بیشتر از فراوانی موجود در شهاب‌سنگ‌ها بود که به‌گفته‌ی مایکل کالاهان، دانشمند متخصص کیهان‌شیمی از دانشگاه ایالتی بویزی، میتونه نشونگر آلودگی زمینی باشد. پژوهشگران این ترکیبات رو به درستی شناسایی کرده‌اند، اما داده‌های قانع‌کننده کافی ارائه نکرده‌اند تا بشه با اطمینان گفت که اونها واقعاً منشأ فرازمینی دارند. پژوهشکران ژاپنی برای حمایت از فرضیه منشأ بین‌سیاره‌ای به چند ماده شیمیایی شناسایی‌شده اشاره می‌کنند. اونها توی تجزیه‌و‌تحلیل جدید، چندین ترکیب مرتبط با حیات دیگر ازجمله ایزومرهای بازهای نوکلئوتیدی رو اندازه‌گیری کردند. فرمول شیمیایی ایزومرها شبیه بازهای مرتبط اونهاست، اما نحوه سازماندهی اجزای اونها تفاوت داره. پژوهشگران بعضی از این ایزومرها را توی شهاب‌سنگ‌ها پیدا کردند، اما توی خاک نه. اگه اونها آلودگی‌هایی بودند که از خاک منشأ گرفته بودند، باید اون ایزومرها توی خاک هم دیده میشد. اما اونهارو در خاک پیدا نکردن.


#DNA #Deoxyribonucleic #Deoxyribonucleic_acid #polymer #Meteorite

تکنولوژی جدید یعنی واقعی شدن تمام رویاهایی که تا قبل از این فقط یک خیال شیرین بوده. چه باور کنید چه نه، آینده جهان با تکنولوژی‌های جدید دگرگون خواهد شد. همه ما توی دوران بچگی، رویای سفر به مریخ با یک سفینه فضایی رو داشتیم؛ یا اینکه با ضربه یک چوب جادویی همه آرزوهامون رو برآورده کنیم. احتمالا تا چند سال آینده سفر به مریخ امکان‌پذیر خواهد بود. اصلا عجیب نیست که چوب جادویی هم یک روز مارو به همه ارزوهامون برسونه. همیشه مطالعه و تحقیق درباره تکنولوژی هم برای افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند و هم افراد عادی که به فناوری‌های روز دنیا علاقه دارند، خیلی جذابه. پس با ما همراه باشید. ما تصمیم داریم توی چنل ساینتیا، هر روز شما رو از اتفاقات و نوآوری ها و اکتشافات در حوزه علم و تکنولوژی آگاه کنیم. و حالا با سابسکرایب کردن چنل ساینتیا همیشه دانش و آگاهی خودتون رو به روز کنید و از فناوری های روز در تمامی حوزه ها مطلع بشین و برای دیدن ویدیو های جدیدمون،زنگوله رو هم روشن کنید

Комментарии

Информация по комментариям в разработке